Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Трійочка Соскиди стала "вишенькою" на "переможному торті"
09:12
Трійочка Соскиди стала "вишенькою" на "переможному торті"
Про те, як «Витязь» удруге поспіль вдвічі перезабивав потужних опонентів дізнавайтесь далі.

Трійочка Соскиди стала Не секрет, що президенти «Поляни» та «Вільхівців» відповідно Дрогобецький та Цірик вже дуже довгий час демонструють як мінімум призерські, а максимум чемпіонські амбіції у вищій лізі Закарпаття. Їх можна зрозуміти, адже мають повноцінно зформовані  ОТГ, де можуть розпоряджатись набагато кращими ресурсами й виділяти певну їх частину на розвиток спорту своїх населених пунктів. У цьому році їх футбольні колектиктиви також на передових позиціях. Та в останні тижні щось у них пішло не так. Основним подразником їх амбіцій став колектив із невеличкого населеного пункту на Ужгородщині – Концгазо. До матчу проти «Витязя» полянці в рідних стінах здобули майже 82 % можливих залікових очок при шаленій різниці (+ 23 голи) й тоді реально претендували на звання кращої домашньої команди року, а з двох своїх цьогорічних виїзних матчах із Концова краща команда Північного Закарпаття останнього пятнадцятиліття вивезла сто відсотків можливих балів, тому тижнем раніше вважалась явним фаворитом нової зустрічі. Що сталось тоді на провідній спортивній арені Полянської ОТГ ви могли ознайомитись із репортажа Тараса Галушки. А от «Вільхівці» за складом гравців на початку цього сезону вважались чи не головним опонентом суперчемпіона «Севлюша» на цей сезон, тому незважаючи на результати підопічних Бучка вони також були дуже маститим суперником. Та цього разу підопічні Пінковського знову змогли переконати песимістів, що порядок у закарпатському футболі все частіше нейтралізовує клас, і знову досягли феєричної звитяги. 

Пам’ятаючи про досить важкий попередній дербі-двобій проти молодіжного «Середнього» у фанів «Витязя» були побоювання чи вдасться їх улюбленцям покращити домашні результати на завершенні сезону проти досить серйозних суперників. Перший із цих іспитів «Соскида і компанія» розпочали з активного штурму захисту опонентів і якщо позиційні атаки досить довго не вдавалось довести до логічного завершення, то у нагоді став стандарт. Медведєв дуже добре подав із кутового з правого флангу на дальню стійку точно на Руслана й один із головних бомбардирів чемпіонату вколотив м’яч у сітку, забивши один із найшвидших голів сезону – 1:0. 

Господарі не заспокоїлись і продовжили накочувати хвилі атак. Кілька ударів виконав Петро Луців. Один із них був дуже підступним, бо з відскоком від газону. «Мудрий в кепці» голкіпер «Вільхівців» намагався відбити, та м’яч зрикошетив і підлетів уверх. Віталій зумів зорієнтуватись і забрати його надійніше. Гості також намагались відповідати і мали свій кращий шанс відігратись, коли було віддано дуже хороший дальній пас на срібного призера минулорічного чемпіонату Рацина й у Дмитра був певний шанс реалізувати вихід на воротаря, та виникли проблеми з обробкою й цим скористалися опоненти. Трохи згодом приклався метрів із двадцяти точно в лівий і другий Луців, та Гринишин зумів парирувати цей іспит від Василя, зберігши для «Вільхівців» надію на другий тайм.

На початку другої половини матчу гості були дуже налаштовані відігратися й Рацин мав шанс, коли пробивав із близька в лівий кут, та Овсієнко вдало обрав позицію і продемонстрував чудову реакцію. Трохи згодом партнери знайшли дальнім пасом Соскиду й Руслан ювелірним ударом у правий кут оформив дубль – 2:0.

Далі було кілька падінь у карній зоні «Витязя» після силової боротьби від Мудри та Грицкевича. Якщо Мирослав не переконав Митровського, то падіння Олександра справило на центрального рефері «незабутнє враження» і він вказав на точку. Товт поклав Овсієнка в лівий, а сам спрямував м’яч у правий кут – 2:1. 

Та дуже швидко Медведєв обікрав Андруся, розпочав і сам завершив атаку лівим флангом потужним ударом під ближню стійку – 3:1. 

Суперники побігли вперед, щоб реваншуватись, та наразились на контру й вихід Соскиди на воротаря, який Руслан успішно реалізував і оформив хет-трик – 4:1. 

Утім, арбітр знову переконався призначити пенальті за падіння в карній зоні Грицкевича. А якщо врахувати, що перед цими двома була ще вимога від фанів «Вільхівців» вказати на точку за руку, то їх улюбленці могли пробити на «Автомобілісті» більше таких вбивчих стандартів, ніж у будь-якому домашньому матчі, тому скаржитись на несправедливість рефері було б від них тут справжнім безумством. Товт із позначки знову бив у правий кут, та цього разу Овсієнко відбив. Однак, партнери не повірили в свого досвідченого воротаря й не встигли винести мяч, чого не скажеш про Мандича. Юрій опинився в потрібному місці  в потрібний час і додав у ближній кут – 4:2. 

Були й ще нагоди забити в обох команд і могли завершити десь 6:3, та все ж у такому випадку була б також подвійна перевага господарів. Однак, більше ніхто нічого не реалізував і фінальний свисток підопічні Пінковського зустріли голосним переможним криком, схожим на той, що пролунав від Ярмоленка та Зінченка днем пізніше вже на більш елітній спортивній арені.    

       
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Томаш Бабич та Петро Котубей
Четвертий арбітр – Михайло Біров
Делегат ФФЗ – Віктор Наскалов

10 жовтня, м. Ужгород, стадіон «Автомобіліст», ясно, + 20 градусів, 200 глядачів

«Витязь» Концгазо – «Вільхівці» – 4:2 (1:0)

Голи: Соскида, 2, 55, 78, Медведєв, 76 – Товт, 74 (з пенальті), Мандич, 81.

«Витязь»: Володимир Овсієнко, Юрій Каганець, Артем Пустовіт, Михайло Дудаш, Денис Пахомов, Петро Луців, Василь Луців, Віталій Медведєв, Руслан Соскида, Євген Мукомела, Олександр Мадяр.
Запасні: Дмитро Кашка, Андрій Зизич, Вячеслав Пінковський-молодший, Іван Варваринець.
тренер – Вячеслав Пінковський.

«Вільхівці»: Віталій Гринишин, Володимир Товт, Едуард Нергеш, Василь Гнепа, Дмитро Рацин, Юрій Мушка, Олександр Септа, Олександр Грицкевич, Артур Апіян, Павло Кривка, Володимир Попадинець.
Запасні: Владислав Андрусь, Іван Куцин, Юрій Мандич, Мирослав Мудра, Мартин Бакша, Михайло Грабар, Роман Білінський.
тренер – Юрій Бучок.

На 81-й хвилині Товт не реалізував пенальті (воротар).  
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 698 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: