Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Тріумфальний політ над Центральною Ірщавщиною
15:53
Тріумфальний політ над Центральною Ірщавщиною
Про те, як парубки з центру закарпатської автоторгівлі взяли все своє в досить неприступному в останній час Сільці, дізнавайтесь далі.

Тріумфальний політ над Центральною Ірщавщиною
Цей поєдинок, із огляду на те, як два тижні тому тут збили лідерську пиху з нижньокоропівців, вважався досить конкурентним. Так воно й було протягом двох третин ігрового часу. Перший тайм пройшов хоча й за незначної переваги гостей із володіння м’ячем, та все ж на зустрічних курсах.
 
Кінчешці середніми пасами намагались знайти попереду швидких Ніцкулича та Рабела, а суперник спочатку вдавався до довгих передач із метою вивести на ударну позицію Юрковича, Білана та Глебу, а трохи згодом намагався зв’язати свої контратаки короткими пронизаючими пасами. При цьому «крилатим» вдалось забити досить швидкий гол. Юрій Микульця подав із правого флангу на ближню стійку, де Ніцкулич зіграв на випередження й головою вколотив м’яч у найближчу частину воріт – 0:1.
 
Через п’ять хвилин паритет за наслідками атаки по центру зі зміщенням управо, яку розпочав Глеба, продовжили Жуков і Білан, а завершив пострілом із середньої дистанції з прицілом у правий кут Юркович і додався рикошет від опонента. Фанта стрибав, та не дістав. На щастя для нього м’яч полетів із зовнішньої сторони брами. Після подачі з кутового з правого флангу досить підступно пробив Фущіч.
 
Після чергової подачі з правого флангу Гапака й кількох спроб ударів від його партнерів м’яч влучив у руку захиснику й Федак вказав на позначку.
Сугоняк пробив у лівий кут. Сабов не встиг зреагувати й вийняв удруге – 0:2.
 
Утім, одна з наступних комбінацій господарів додала їм оптимізму. На її завершенні Білан отримав круглого в центрі й віддав правіше на Глебу. Дмитро викотив Сергію у відповідь під удар, на ділянку перед штрафним майданчиком, і він із лівої ноги ефектно вколотив у ліву дев’ятку. Фанта намагався дістати, та марно й вийняв уперше – 1:2.
 
Через три хвилини Глеба пробив із середньої дистанції з прицілом у лівий кут. М’яч рикошетом зловив Фанту на протиході, полетівши в протилежну частину воріт. Утім, при цьому швидкість його польоту суттєво зменшилась, що й дозволило Віталію переорієнтуватись і зреагувати. Та трохи згодом одна з атак правим флангом із незначним зміщенням до центру дала привід до радості місцевим фанам. Білан змусив порушити проти себе правила й уже сам пострілом із одинадцятиметрової позначки хитнув воротаря лівіше, а сам пробив по центру – 2:2.
 
У другому таймі гості мали ще більшу перевагу щодо контролю м’яча. Попервах було важко реалізувати її. Перший шанс вийшов у світ на 49-й хвилині, коли Ніцкулич пробив із середньої дистанції й м’яч під акомпонемент вітру полетів у лівий кут. Сабов вибіг на перехоплення й його від голу могла врятувати тільки стійка, що й сталось в реальності.
 
Через дванадцять хвилин Гапак отримав круглого на правому фланзі й віддав трохи назад на Сугоняка. Ігор подав на лівий край штрафного майданчика на Слободіна й Артем головою віддав правіше на Ніцкулича. Давід міг вирішувати епізод із вбивчої позиції, та від нього в пожежному режимі винесли м’яч. За якусь мить Сугоняк пробив влучно здалеку, та Сабов зреагував. Ще через мінімальний відрізок часу круглий, після удару Надьа, влетів у сітку, та взяття воріт не було зараховане.
 
Та трохи згодом арбітр був змушений знову вказати на центр. Юрій Микульця отримав м’яч на правому фланзі й середнім пасом знайшов метрах у тридцяти п’яти від воріт Сугоняка, а Ігор знову повернув направо йому на хід. Юрко прострілив на лінію воротарського майданчика. Сабов вибіг на перехоплення, та не зміг зафіксувати і Слободін заштовхав поліеританову кулю в правий кут – 2:3.
 
Через дві хвилини після подачі з кутового господарі змогли винести, та недалеко й Якимець потужно з ходу пробив поруч із правою дев’яткою. На 76-й хвилині Юрій Микульця зі штрафного метрів із тридцяти п’яти теж влучно пробив. Сабов відбив перед собою, а партнерам Сашка вдалось винести. Через хвилину Василь Микульця міг на лівій стійці замкнути із вбивчої позиції простріл із права, та зовсім трохи не встиг до мети. А далі спрацювала вдала заміна від Криси. Через кілька хвилин після виходу Дранчак із середньої дистанції влучив у лівий кут – 2:4.
 
Через дві хвилини Михайло міг ударом здалеку оформити дубль, та пробив поруч зі стійкою. Що не вдалось йому, те під силу Слободіну, який за шість хвилин до фінального свистка замкнув простріл із лівого флангу й встановив остаточний рахунок – 2:5.
 
Феєрична перемога дозволила «Соколу» наблизитись до «Боржави» й втримати на виду «Заріччя». Та спочивати на лаврах локальних переможців команді з Ужгородщини не доводиться, бо вже у суботу приймають лідера з Іванівців, з якими навіть нічия буде варта перемоги. А якщо досягнуть виграшу, то матимуть шанс ще більше підтягнутись до довжанців та зарічанців, які в цей же день гратимуть у очному єдиноборстві в селі славетного композитора Михайла Машкіна. А далі дзьобатим слід гострити кігті, бо ще за тиждень доведеться ними розривати плівку на теплицях біля зарічанського стадіону.
 
Щодо підопічних Білана, то вони обома складами отримали урок щодо потрібності максимального налаштування на гру. Якщо зроблять правильні висновки, то після свого двотижневого антракту зможуть уникнути розгрому в Іванівцях і ще через тиждень матимуть шанс дати бій у своєму епічному сусідському дербі проти «Заріччя».
 
 
Арбітр – Василь Федак
Асистенти – Олександр Хомазюк та Любов Куніна
Делегат ФФЗ – Георгій Жига
 
9 вересня, с. Сільце, стадіон «Колос», ясно, + 21 градус, 150 глядачів
 
«Сільце» – «Сокіл» Кінчеш – 2:5 (2:2)
 
Голи: Білан, 22, 38, з пенальті – Ніцкулич, 9, Сугоняк, 20, з пенальті, Слободін, 68, 87, Дранчак, 82.
 
«Сільце»: Олександр Сабов, Андрій Кенийз, Михайло Жабур, Ярослав Боднар, Дмитро Глеба, Василь Мошкола (Василь Мішко, 64), Сергій Білан, Юрій Юркович, Василь Сочка, Ярослав Жуков, Микола Фущіч.
Запасні: Василь Іванішко, Михайло Ваш, Василь Симчера.
тренер – Сергій Білан.
 
«Сокіл»: Віталій Фанта (Владислав Тренич, 82), Артем Слободін, Василь Микульця, Юрій Микульця, Олександр Якимець, Олександр Гапак (Роман Дем’ян, 74), Іван Корпош, Ігор Сугоняк, Віктор Рабел, Ярослав Фаринич (Томаш Надь, 51), Девід Ніцкулич (Михайло Дранчак, 77).
Запасні: Владислав Михайловський.
тренер – Іван Криса.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 695 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: