Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Берегові провели турнір до 100-річчя футболіста Гейзи Колочаї
11:04
У Берегові провели турнір до 100-річчя футболіста Гейзи Колочаї
30 травня, на стадіоні «Дружба» пройшов дитячо-юнацький футбольний турнір присвячений відомому футболісту Гейзі Калочаї.

30 травня, на стадіоні в Берегові «Дружба» пройшов дитячо-юнацький футбольний турнір присвячений сторіччю з дня народження всесвітньо відомого берегівського футболіста Гейзи Калочаї. Аби віддати честь світлій пам’яті батька на турнір приїхав син Колочаї Бейло.

В турнірі взяло участь 4 команди з Брегівського району. Грали матчі в дві стадії: півфінальні матчі та фінал. В першому півфіналі зустрілися ФК «Бене» та ФК «Шом». Гра вийшла без боротьби і шомські футболісти впевнено здолали бесівських 3:0. У другому півфіналі ФК «Великі Береги» грали проти ФК «Яноші». Перші були сильніше 2:0.

У фінальному матчі між ФК «Шом» та ФК «Великі Береги» перемогли перші — 2:0. Саме чемпіон цього турніру буде представляти наш край на турнірі в Будапешті. Церемонію нагородження проводили Тібор Феєш, Олександр Чегіль, Іштван Гайдош, Золтан Бабяк, Лойош Кьу, Золтан Модьор. Команд нагородили грамотами та кубками.

Після турніру поважні гості пішли покладати вінки до будинку, де жив Гейзо Калочаї. Цей будинок розташований на вулиці Сечені під номером 8. Вінки покладали: Тібор Феєш (UMDSZ), Олександр Чегіль (голова БРФФ), Золтан Мадаї (представник ФК «Ференцварош») та Бейло Калочаї (син Гейзи).

Угорські співорганізатори звернулися з заявою до міської ради Берегова щодо присвоєння ім'я Гейзи Колочаї місцевому стадіону «Дружба». А голова БРФФ наголосив, що на будинку, де жив Колочаї не зайве встановити меморіальну дошку й присвоїти будинку звання історичної пам'ятки.

Довідка: Гейзо Калочаї народився 30 травня 2013 року в м. Берегово. За свою кар’єру виступав у таких командах: «Спарта» Прага (Чехословаччина), Лілль (Франція), Кішпешт, Ференцварош, Уйпешт (усі Угорщина). Також зіграв за національні збірні Чехословаччини та Угорщини. У 21 рік став фіналістом Чемпіонату світу 1934 року у складі Чехословаччини. Був чемпіоном Чехословаччини та Угорщини.

Тренерська кар’єра: «Локомотив» Дебрецен, «Хонвед», «Вашаш», «Печ», «Уйпешт», «Ференцварош», «Відеотон», «МТК» (усі Угорщина), «Партізан» (Югославія), «Стандарт» (Бельгія), «Гурнік» (Польща), «Хусейн Дей» (Алжир), «Ель Ахлі» (Пакістан), зб. Угорщини (асистент тренера), зб. Пакістан. У якості тренера здобував трофеї чемпіонатів Бельгії, Угорщини, Польщі та Єгипту. У 1982 році став переможцем африканської Ліги чемпіонів. Помер Гейзо Калочаї 26 вересня 2008 року в Будапешті.

Джерело

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1165 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: