Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Буштині відбувся міжнародний турнір пам’яті Михайла Комана (ФОТО)
16:59
У Буштині відбувся міжнародний турнір пам’яті Михайла Комана (ФОТО)
23 липня, на стадіоні Буштина пройшов міжнародний футбольний турнір пам’яті видатного футболіста і тренера Михайла Комана серед ветеранів.

У Буштині відбувся міжнародний турнір пам’яті Михайла Комана (ФОТО) Свято футболу відбувається вже втретє з ініціативи ветеранів футболу селища та за підтримки федерації футболу Тячівського району. А церемонію нагородження вшанував своєю присутністю легендарний динамівець Василь Рац.

На змаганнях вперше були присутні і рідні Михайла Комана – онучка Жанна Коман, яка живе в Будапешті, та племінник і соратник, наставник ДЮФШ «Динамо» ім. В.Лобановського Павло Олексій. 

«Доля Михайла Михайловича Комана тісно пов’язана з Буштином, – розповів перед початком турніру Буштинський селищний голова Іван Паш. – Народився він 1 квітня  1928 року у місті Люботин (Чехословаччина). Футбольну кар’єру починав у Виноградові, куди переїхав у віці 6 років. У 1947 році у Буштині він зустрів свою майбутню дружину. Упродовж року грав за буштинську футбольну команду, у 1948 році – за «Спартак» (Ужгород), а у 1949-му його забрали в київське «Динамо», якому віддав все своє життя. Десять років Михайло Коман був нападником, за 172 ігри забив 62 м’ячі, а з 1959 року був на посаді помічника тренера, начальника команди, головним тренером юнацької збірної СРСР».    

«Життя дідуся – це велика історія і незабутні спогади. Він був любителем пожартувати – і в сім’ї, і зі знайомими. А його футбольний настрій передався і мені», – поділилася спогадами онучка Михайла Комана Жанна.

Учасників змагань привітали також гість турніру Павло Олексій, голова Федерації футболу Тячівського району Іван Грабар, який висловив побажання, що в майбутньому до участі в турнірі залучатимуть і молодь.

У футбольних поєдинках взяли участь шість команд: з м.Торпа (Угорщина), Чернівців, Мукачева, Виноградова, Хуста і Буштина. 

За результатами матчів, перше місце та Кришталевий кубок М.Комана виборола команда Чернівців, яка у фіналі переграла господарів турніру – буштинських ветеранів – з рахунком 1-0. На третьому місці опинилась команда Мукачева. 

У  церемонії нагородження взяв участь легенда футболу, один з найкращих півзахисників  Динамо (Київ) та збірної СРСР, Заслужений майстер спорту СРСР з футболу, вихованець Михайла Комана Василь Рац.

Учасники і призери турніру були нагороджені грамотами, кубками та вимпелами, а Кубок Комана, подарований онучкою видатного футболіста, вручили команді Чернівців.  ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 950 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: