Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Королеві відбулись змагання на Кубок Юрія Чиркова (ВІДЕО)
13:43
У Королеві відбулись змагання на Кубок Юрія Чиркова (ВІДЕО)
Днями у селищі Королево було проведено чемпіонат з міні-футболу пам'яті видатного футболіста Юрія Івановича Чиркова.

У Королеві відбулись змагання на Кубок Юрія Чиркова (ВІДЕО)
Організатори приурочили турнір до дня народження легенди - 22 грудня йому б виповнилося 70 років.
 
Довідково:
 
Народився Юрій Іванович в с. Королево (Виноградівський район) 22 грудня 1947 року.
 
Футбольну кар’єру Юрій Іванович розпочав у середині шестидесятих років в юнацьких командах м. Мукачева, а у 1969 році він був запрошений до місцевого клубу «Карпати», команда якого тоді зайняла почесне третє місце у першості республіки у своїй зоні класу «Б».
 
Його наступного ж сезону запросили до ужгородської «Говерли», у складі якої виборов срібну медаль першості України (1972), здобув четверте (1973) і п'яте (1974) місця у своїй зоні чемпіонату СРСР серед команд другої ліги, а також дійшов до четвертьфіналу кубка УРСР з футболу (1974). Здібний закарпатський півзахисник у 1970 році увійшов до збірної команди класу «Б», а згодом потрапив до списку номінантів щорічної нагороди Футболіст року в Україні.
 
У середині восьмидесятих років входив у тренерський штаб ужгородського колективу майстрів, у 1991 році був призначений начальником, а згодом — головним тренером цієї команди, назва якої тоді вже була «Закарпаття» (серпень 1992 — липень 1993, березень — липень 1995). У 1991 році команда під його керівництвом брала участь в четвертьфіналі кубка УРСР з футболу. Після завершення своєї професіональної кар'єри він на громадських засадах брав активну участь у спортивному житті міста та області.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1107 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: