Головна » Усі публікації » на Закарпатті » У Перечині відбувся футбольний фестиваль
11:01
У Перечині відбувся футбольний фестиваль
Естафету дитячого футбольного фестивалю «Відкриті уроки футболу» від В. Березного перейняв Перечин.

Естафету дитячого футбольного фестивалю «Відкриті уроки футболу» від В. Березного перейняв Перечин.

Естафету дитячого футбольного фестивалю «Відкриті уроки футболу» в В. Березного перейняв Перечин. У суботу на центральній футбольній арені району зібралося біля 200 учнів 5-8 класів із Перечина, Т. Ремет, Зарічова. Юні футболісти демонстрували свої здібності на футбольному майданчику, а також у досконалому володінні елементами футболу – жонглюванні, ударами на точність та дальність, вкиданні аута на дальність. Приємно відзначити, що поруч із хлопчиками футбольні елементи виконували й дівчатка. Справжнє футбольне свято завітало в Ужанську долину, яке було організоване Федерацією футболу Закарпаття на відділом освіти та науки, молоді та спорту Перечинської РДА.

На урочистому відкритті футбольного фестивалю присутні перший заступник голови Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран, головний спеціаліст відділу освіти та науки, молоді і спорту Перечинської РДА Юрій Афанасьєв, голова федерації футболу Перечинського р-ну Василь Стецьо, відповідальний секретар ФФЗ Йосип Шитєв. Учасників фестивалю тепло привітали Іван Дуран та Юрій Афанасьєв. Першими на футбольний майданчик вийшли юні футболісти СК «Перечин» та Перечинської ДЮСШ. Напружений поєдинок не виявив переможця. У матчі команд ЗОШ Т.Ремета та ЗОШ Перечин краще підготовленими виявилися юні футболісти райцентру, які здобули перемогу з рахунком 1:0. У другому матчі поспіль СК «Перечин» довів, що має чудовий захист. Їхні ворота знову залишилися «сухими», а ось попереду свій шанс вони реалізувати зуміли, здобувши перемогу над однолітками з Перечинської гімназії з рахунком 1:0.

У групі «Б» школярі Зарічева здобули перемогу з великим рахунком 4:0 над однолітками із Т.Ремет. У групі «Б» ДЮСШ Перечин не змогла переграти своїх земляків із гімназії. Матч завершився нульовою нічиєю. Таким чином, до наступного етапу з групи «А» вийшли команди СК «Перечин» та ДЮСШ. У групі «Б» команда Перечинської ЗОШ поступилася з мінімальним рахунком 1:0 команді ЗОШ Зарічева. Із групи «Б» до наступного етапу вийшли команди Зарічева та Перечинської ЗОШ.

Матч за третє місце не виявив переможця. У серії пенальті кращими були юні футболісти ДЮСШ. Юні футболісти Перечинської ЗОШ фінішували за рискою призерів. У фіналі зустрілися команди СК «Перечин» та ЗОШ Зарічева. Суперники були гідними один одного. Фінальний свисток зафіксував нічийний результат. У футбольній лотереї кращими виявилися юні футболісти СК «Перечин» – 2:1.

Цікаво проходили змагання у виконанні окремих елементів футболу. Враховуючи, що змагалися не спеціалізовані футбольні школи, слід зазначити, що рівень виконавської майстерності був досить непоганий. Майже нічим не поступалися хлопцям дівчата, хіба що в жонглюванні та ударах на точність. А ось у вкиданні м’яча з-за бокової лінії на дальність дівчата навіть випередили хлопців. У цих змаганнях слід відзначити Михайла Василиху, Юрія Утцюського, Василя Керецмана, Івана Цубину, Михайла Бабича, Роберта Жолтанича, Аліну Галас, Мілу Попович, Марію Цубину, Валентину Товтин, Катерину Цмур, Христину Павліш та інших. Напрочуд цікавими були змагання з перетягування канату. Дуже добре, що до змагань ввели цей вид спорту, бо він виробляє командний дух. Тут, як і в футболі, один за всіх і всі за одного. У фіналі зустрілися команди СК «Перечин» та ЗОШ Зарічево. Відбулося повторення футбольного фіналу. І неспроста. Цей поєдинок завершився перемогою СК «Перечин».

На урочистому закритті фестивалю та нагородженні учасників Іван Дуран, Юрій Афанасьєв, Василь Стецьо вручили заслужені нагороди кращим. Учасники фестивалю отримані подарунки від голови Федерації футболу Закарпаття Михайла Ланьо. Усі присутні отримали також солодкі подарунки. Тренерам команд вручено спортивні костюми, тренерські набори (манішки, м’яч, насос для підкачки м’ячів, м’яч, методичну літературу, фішки і т.д.). Кожна команда отримала по 10 футбольних м’ячів.

Ми бачили, з яким натхненням і бажанням юні футболісти брали участь у змаганнях. Активність була напрочуд високою. Можливо, у цей час вони бачили себе великими футболістами, яких великі стадіони зустрічають оваціями. Хай буде так.


Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 993 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: