Головна » Усі публікації » у світі » Україна в плей-офф ЧС-2022
11:30
Україна в плей-офф ЧС-2022
Жеребкування плей-офф відбудеться 26-го листопада, матчі плей-офф – навесні 2022-го.

Україна в плей-офф ЧС-2022

Стикові матчі відбудуться у березні 2022 року: півфінали – 24 та 25 березня, а фінали – 28 та 29 березня. Зробити ставку з вигідними коефіцієнтами на ці матчі можна в БК Olimp.bet. Слід уточнити, що ця контора має високий рейтинг щодо коефіцієнтів, зручності платежу, надійність та технологічність.

Звернули увагу, як боснійські вболівальники свистіли під час звучання гімну України? Їх було небагато, але налаштувалися дуже вороже. Подібний настрій панував і серед футболістів збірної Боснії та Герцеговини. Попри втрату шансів на продовження боротьби за Мундіаль, балканська команда не хотіла вдруге поспіль поступатися на своєму полі. Бажання уколоти суперника відчувалося в кожній дії господарів.

За такої ситуації відсутність Джеко навіть пішла на користь – ніхто не тягнув ковдру на себе. Тренер Боснії та Герцеговини провів широку ротацію у порівнянні з поєдинком проти фінів, але це могло відбиватися на структурі гри. Не на характері (з ним усе гаразд незалежно від прізвищ). Україні ж потрібно було знайти баланс – і правильне налаштування, і правильна побудова гри. Адже наша збірна, на відміну від Боснії та Герцеговини, ще полювала за результатом. І результат потрібен був максимальний – перемога.

Петраков обрав таку ж модель, що й кількома днями раніше проти Болгарії – з двома центральними захисниками (але тепер поруч з Матвієнком діяв не Кривцов, а Забарний). З Зінченком, Маліновським та Степаненком у центрі поля. Циганков діяв ліворуч в атаці й почував себе не дуже впевнено. Яремчук очікував на передачі з позиції центрального нападника.

Але впродовж першого тайму доброї передачі дочекався тільки однієї – коли Соболь вирізав простріл з лівого флангу, Роман трішечки не дотягнувся. Цей момент став винятковим, адже до того та після того у першому таймі гості бомбардували дальньою артилерією. Маліновський та Зінченко били з-за меж штрафної площі, Ярмоленко згодом теж бив здалеку (а потім – навіть з центру поля). Це було гостро, але недостатньо переконливо для того, аби вийти вперед.

Цікаво, що у поєдинку з Болгарією більшість ударів (65 відсотків) відбулися з меж штрафної площі. Але єдиний гол прилетів здалеку. Можливо, саме тому Петраков заповів своїм гравцям не вовтузитися з м'ячем і відмовитися від ідеї проникнення до чужих володінь. Хоча й Боснія – це не Болгарія. Ба більше, це була навіть не та Боснія, яку ми бачили у першому таймі львівського поєдинку. Цього разу балканці не підіймали високо лінію оборони, не надавали вільних зон.

В атаці у них, щоправда, виходило небагато. До пори до часу єдиною гостротою залишалося закидання з глибини на Деміровіча та його удар в один дотик. Однак моментом, що відбувся акуратно перед свистком на перерву, Боснія та Герцеговина затьмарила увесь конструктив, який раніше створила Україна. Це була подача кутового, удар Гаджикадуніча головою Бущан з надзусиллями перевів у стійку, а потім вже м'яча панічно вибили з гущі гравців, не дозволивши боснійцям зіграти на добиванні. Але ж було дуже загрозливо.

Тривожний дзвіночок українці сприйняли як треба – другу 45-хвилинку розпочали вже інакше. З контролю над м'ячем, а отже і над грою. Зброєю обрали позиційні атаки й вони проходили. Спершу після довгої підготовки Маліновський таки знайшов попереду Романа Яремчука, але нападник пробив невдало. А потім Віктор Циганков зумів прорватися лівим флангом та виконати передачу, Ярмоленко під опікою опонента не зумів зіграти в м'яч, але Зінченко був там де треба – 0:1. Невдовзі у Фінляндії відзначилась і збірна Франції.

Тепер залишалося просто довести спокійно цей матч до перемоги. У середині тайму, щоправда, був дуже напружений період – коли пройшло кілька навісних передач до володінь Бущана, коли згодом у падінні через себе бив Превляк (Бущан витягнув з-під поперечини). Здавалося, може Україна і здригнутись, але ні… Вдалося зловити суперника на контратаці: боснійці пішли вперед великим силами й пропустили передачу від Шапаренка на Довбика. Артем приборкав м'яча, довів його до воріт і вдало пробив – 0:2.

Далі вже було все спокійно – удар Зінченка зі штранфого, дальній удар Сидорчука, ще один супер-момент Довбика, після якого м'яча з лінії воріт вибив польовий гравець Ковачевіч. А Франція тим часом забила вдруге. Тож з горем навпіл збірна України пройшла до плей-офф, де буде не сіяною і де зіткнеться ще з двома суперниками.

Можна порадіти щодо проміжного успіху, але до глобального ще далеко.
 

Боснія і Герцеговина – Україна 0:2
Голи: Зінченко 59, Довбик 79
 

Боснія і Герцеговина: Васіл – Сушіч, Ковачевіч, Гаджикадуніч, Ахмедходжіч – Гояк (Цімірот 64), Хаджиахметовіч (Наліч 71), Прчіч (Круніч 64) – Менало (Превляк 71), Деміровіч (Кодро 80), Стевановіч

Україна: Бущан – Соболь (Шапаренко 64), Матвієнко, Забарний, Тимчик – Степаненко, Зінченко, Маліновський (Сидорчук 81) – Циганков (Зубков 75), Яремчук (Довбик 75), Ярмоленко (Караваєв 81)

Попередження: Деміровіч 66 – Забарний 66

За матеріалами сайту ua-football.com.ua
 

Категорія: у світі | Переглядів: 414 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: