Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Українські ветерани взяли реванш в угорців (ФОТО)
22:28
Українські ветерани взяли реванш в угорців (ФОТО)
У товариській зустрічі приуроченій 25-й річниці першого футбольного матчу збірної України наша збірна святкувала перемогу.

Українські ветерани взяли реванш в угорців (ФОТО)
Самому поєдинку передувало відкриття пам’ятної дошки на вході до стадіону "Авангард", яка нагадуватиме вболівальникам про перший офіційний матч збірної України з футболу. Далі всі перемістилися на трибуни, де перед виходом футболістів глядачів розважали колективи самодіяльності та співаки.
 
В ході урочистого відкриття поєдинку з вітальним словом виступили голова Закарпатської ОДА Михайло Рівіс, президент ФФУ Андрій Павелко та його колега з Угорщини Шандор Чані. Далі Павелко вручив відзнаки футбольним функціонерам, які взяли участь в організації матчу 25-річної давнини, зокрема Шандору Варзі, Степану Селменському.
 
Повністю заповнена була лише західна трибуна стадіону, на інших секторах людей було не багато. В складі обох команд в заявці було по шість гравців з того матчу 1992 року. Поєдинок складався з двох таймів по 30 хвилин.
 
Гра проходила у не швидкому темпі, та помітно було, що ветерани прийшли не відбувати номер і потроху намагались прориватись до воріт. В українців активністю відзначались більш молоді гравці – Єзерський та Воробей. Саме Андрій провів перший гол, увірвавшись у штрафну і потужно пробивши з правого краю метрів з семи – 1:0.
 
За декілька хвилин лівий захисник Віталій Косовський, як у свої кращі роки, здійснив швидкісний прорив флангом, з послідуючою передачею на дальню стійку, де Воробей віддав в центр прямо на Івана Гецка, який забив такий символічний гол – 2:0.
 
Угорці також зуміли відзначитись до перерви, але лише з офсайду. У перерві збірники відправили на трибуни два десятки м’ячів з своїми автографами.
 
У другому таймі українці зуміли довести рахунок до розгромного. Воробей вривався у штрафну і захисник зупинив його не по правилам, тож арбітр ставить пенальті. Президент Асоціації ветеранів футболу України Собуцький пробив під поперечку – 3:0.
 
Угорську команду не влаштовувало такий хід подій і вони намагались скоротити розрив. За декілька хвилин до завершення поєдинку гості заробили штрафний в 22 метрах і Шаллаі технічно відправив м’яч у ближню дев’ятку – 3:1.
 
Після фінального свистка імениті футболісти роздавали автографи, інтерв’ю та фотографувались з вболівальниками, продовжуючи атмосферу футбольного свята на ужгородському стадіоні.
 
 
Арбітр – Ігор Хіблін (Хмельницький)
Асистенти – Віталій Демяненко (Мукачево), Іван Староста (Іршава).
4-й арбітр – Ілля Вовчанський (Ужгород)
Директор матчу – Віктор Наскалов (Мукачево)
Офіцер безпеки – Іван Головко (Ужгород)
 
м. Ужгород, стадіон Авангард, глядачів 6000
 
Україна – Угорщина 3:1
 
Голи: Воробей, Гецко, Собуцький – Фекхер
 
Україна: Ігор Кутєпов, Юрій Шелепницький, Володимир Єзерський, Юрій Сак, Сергій Беженар, Андрій Анненков, Сергій Нагорняк, Андрій Воробей, Іван Гецко, Сергій Гусєв, Сергій Ковалець.
На заміну виходили: Віктор Гришко, В’ячеслав Свідерський, Андрій Оксимець, Юрій Мороз, Віталій Косовський, Дмитро Пінчук, Олег Собуцький.
Тренери: Анатолій Дем’яненко, Володимир Лозинський.
 
Угорщина: Андруш Йожеф, Тамаш Монош, Андраш Телек, Гейза Месоль, Андраш Чех, Габор Халмаі, Габор Мартон, Чобо Фехер, Лайош Детарі, Тібор Домбі, Імре Тєкєлі.
На заміну виходили: Власак Гейза, Ласло Єгер, Шандор Шаллаі, Іштван Шаллоі, Отто Вінце, Дьордь Вебер, Бейло Іллейш, Шандор Йенеї, Роберт Вальтнер.
Головний тренер – Імре Геллеі.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1492 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: