Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Упевнена перемога з акцентом на майбутнє
20:40
Упевнена перемога з акцентом на майбутнє
Про те, як у сусідському, дуже мокрому, дербі успішнішими були менш вмотивовані, дізнавайтесь далі.

Упевнена перемога з акцентом на майбутнє
Не секрет, що «Севлюшу», щоб у матчі з територіальними сусідами зберігати боротьбу за друге місце дуже не вистачило балів, втрачених ще раніше на старті вдома з «Ужгородом» та ближче до фінішу в Хусті на «Оболонь-арені». Мізерна надія все ж залишалась на те, що земляки Чедрика нав’яжуть боротьбу «Середнянській Динамо-машині». Та «Довжанська Анця» для «Ферарі» не суперник, що дуже швидко довели підопічні Василя Варги в паралельному двобої вдома.
 
Що стосується звітного поєдинку, то на фініші чемпіонату дуже якісну гру продемонстрували Вашкеба, Ковтун, Чумак, Чейпеш, Реплюк та Чонка. Юрій епізодами навіть нагадував себе самого з минулих сезонів. Непогано зіграла й решта гравців у сіро-салатовій формі. У «Бужори» найпомітнішими персонами на полі були Мудра, Жуков, Бізіля та два Кохани. Решта партнерів зіграли на своєму звичному рівні.
 
Традиційно велику кількість можливостей забити мав Чедрик, який уже на 3-й хвилині небезпечно пробив у лівий кут. Русин зумів зреагувати на цей постріл. Через чотири хвили Мудра приклався з-за меж штрафного майданчика й влучив під поперечину. Козар продемонстрував хорошу реакцію й відбив.
 
На 16-й хвилині Вашкеба сильно пробив із середньої дистанції й влучив у лівий кут. Гостей від голу врятувала поперечина. Через дві хвилини Чонка скинув під удар Вашкебі й Василь влучно пробив, та Русин зумів зреагувати.
На 29-й хвилині Чедрик подав зі штрафного з лівого флангу на дальній край карного майданчика. Чейпеш двічі влучно пробив. Перший постріл Русин відбив, та після повторного м’яч все ж залетів у лівий кут – 1:0.
 
Трохи згодом Реплюк навісив із правого флангу на дальню стійку на Чедрика й Михайло в падінні ударом головою переправив круглого в ближній кут, без шансів для Русина на відбиття – 2:0.
 
Через дві хвилини Мудра опинився на завершенні наступу лівим флангом і з допомогою дриблінгу змусив порушити проти себе правила, метрах в тридцяти двох від воріт. Чубірка в обвід стінку спрямував м’яч під ближню стійку. Козар не зміг відбити й був змушений виймати з сітки – 1:2. Та Чонка дуже швидко, ударом із близької відстані під поперечину, відновив попередню перевагу своєї команди – 3:1.
 
Через хвилину Чедрик підступно пробивав із відскоком від газону, та Русин зумів відбити й з другої спроби заволодіти мокрим м’ячем, залишивши своїй команді хоча й не надто великі, та все ж трохи кращі шанси на ймовірний камбек по перерві.
 
На старті другої половини матчу трохи активнішими були гості. На 48-й хвилині Мудра завершив атаку по центру пострілом із прицілом у лівий кут. М’яч зовсім трохи, та все ж оминув стійку із зовнішнього боку воріт.
Трохи згодом атаку у відповідь правим флангом зі зміщенням до центру результативним ударом у лівий кут завершив Чедрик і оформив дубль – 4:1.
 
Далі гра проходила в більш спокійному темпі. Слюсар зробив масу замін із прицілом на ігрову практику для решти своїх виконавців. А іршавці зрозуміли, що пропускати два проти одного забитого не в їх інтересах і відійшли в ешелонований захист.
 
Утім, кілька нагод відзначитись у місцевих гравців все ж було. Найбільше запам’ятався постріл Андрія Ломаги з середньої відстані поруч із ближньою стійкою, який відбувся на 75-й хвилині на завершенні наступу правим флангом. Через чотирнадцять хвилин Мішенін пробивав із дуже хорошої позиції метрів із дванадцяти. Та Бізіля самовіддано кинувся під м’яч і врятував свою команду від рахунку, який виявилося пізніше міг суттєво понизити її підсумкове положення.
 
Та в цей день всі зірки були прихильні до Іршави та зокрема й до підопічних Рацина, колектив якого з боями зумів дістатись до провідного сикстету елітного дивізіону Закарпаття, що в порівнянні з попередніми сезонами є суттєвим прогресом. При цьому протягом чемпіонату робився акцент на поєднання досвіду вишколених бійців обласного футболу з драйвом від юних талантів Іршавщини.
 
Щодо «Севлюша», то клуб виконав завдання мінімум на сезон, здобувши зимовий кубок та кубок ліги ФФЗ й додавши до них срібні нагороди кубка Закарпаття та бронзові нагороди провідного чемпіонату нашої області. Нагадаємо, що «Севлюш» є також одним із небагатьох колективів Срібної Землі, який заявився на всеукраїнські змагання – кубок України серед аматорів, де в першому ж колі отримав у суперники колектив із одного з провідних аматорських футбольних регіонів України – Львівщини. Брак досвіду в змаганнях такого рівня не дозволив гідно опонувати, нашпигованому колишніми професійними гравцями навіть й навіть з колективів Української премєр-ліги, «Миколаєву» (до прикладу Балух та Сагайдак у 2012-му році грали в ФК «Львів» та «Говерлі» відповідно один проти одного).

Виноградівцям ще доведеться відстоювати своє звання володаря Суперкубку Закарпаття із цьогорічним лідером Закарпатського футболу «Минаєм», який уже наробив чимало галасу та здобув массу дуже цінного досвіду в аматорському чемпіонаті України. Останній матч проти підопічних Гібалюка довів, що колектив із південної пальміри Закарпаття може на рівних змагатись навіть із таким прогресуючим опонентом, тому в останньому протистоянні сезону на вболівальників очікує справжнє свято футболу, звичайно якщо погода буде прихильнішою, ніж це було в останню, по справжньому «урбанську», неділю поточного октовбра.
 
 
Арбітр – Михайло Митровський
Асистенти – Валерій Шкура та Олександр Рошко
4-й арбітр – Річард Готра
 
29 жовтня, м. Виноградів, стадіон «Юність», + 6 градусів, хмарно, дощ, часом гроза з штормовим вітром та зливою, 250 глядачів
 
«Севлюш» Виноградів – «Бужора» Іршава 4:1 (3:1)
 
Голи: Чейпеш, 29, Чедрик, 37, 54 , Чонка, 42 – Чубірка, 40.
 
«Севлюш»: Василь Козар (Віталій Гринишин, 77), Андрій Ломага, Іван Бандурович, Віктор Чумак, Артур Вайда, Віталій Чейпеш (Дмитро Мішенін, 75), Василь Ковтун (Олексій Остафійчук, 72), МихайлоРеплюк, Василь Вашкеба (Борис Ковня, 63), Юрій Чонка, Михайло Чедрик.
Запасні: Віктор Микуляк, Андрій Гладиш, Денис Ребрик.
старший тренер – Валентин Слюсар, тренер – Денис Ребрик.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Юрій Кохан, Станіслав Кохан, Мирослав Мудра, Василь Кинів, Мирослав Ломага, Йосип Бундаш (Ярослав Горзов, 65), Дмитро Жуков, Володимир Томич, Михайло Бізіля.
Запасні: Іван Довгінко, Едуард Шкіря.
тренер – Михайло Рацин.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1086 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 мікітос  
0
Пацани, це все лірика, каби, аби і ми би ого.....треба вкладати бабки В молодь, шо зараз ВІршавя й роблятт, і інші, які поняли, шо без своїх талантів даоеко не поїдеш.

3 Dimon2  
0
А так,ще би чуть фарту,то були би на 4-5 місті-заслужено!

2 Dimon  
0
Нам би наших 3-х гравців в команду,які грають зараз за Севлюш,тоді би і основа була б чемпіоном!

1 911  
0
"Бужора"-не розслаблятися і ви будете на верху турнірки!

الاسم *:
Email *:
كود *: