Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Уродженець Закарпаття очолив італійський клуб
10:02
Уродженець Закарпаття очолив італійський клуб
Клуб Серії D ФК "Орландина" оголосив про підписання угоди з Віктором Пасулько.

Клуб Серії D ФК "Орландина" оголосив про підписання угоди з Віктором Пасулько.

Як стало відомо футбольному порталу football.ua, італійський футбольний клуб "Орландина", що зайняв у минулому сезоні 10 місце з 18 команд Групи I Серії D, вчора оголосив про підписання контракту зі своїм новим головним тренером - українським фахівцем Віктором Пасулько.

Нагадаємо, Віктор Васильович народився 1 січня 1961 на Закарпатті. Починав грати в ужгородській "Говерлі", далі виступав у складі івано-франківського "Спартака", львівського СКА, знову в "Говерлі" та у чернівецькій "Буковині". У 21 рік потрапив в одеський "Чорноморець", в складі якого став одним з кращих півзахисників країни.

У 1987-89 роках грав у складі московського "Спартака", двічі ставши чемпіоном СРСР. У 1988 році у складі збірної Радянського Союзу завоював срібні медалі чемпіонату Європи. З 1990 року грав у Німеччині (найвдаліше - в кельнськой "Фортуні" та Брауншвейзькому "Айнтрахті"), там же зробив перші кроки в якості граючого тренера. Як головний тренер, працював з національною збірною Молдови (2002-2005), азербайджанським клубом "Хазар-Ланкаран" (2005-2006), Узбекистанського "Шуртаном" (2008-2009), казахстанськими "Атирау" (2010) і "Ордабаси" (2011-2014 з перервами). Разом з шімкентскім клубом завоював Кубок Казахстану 2011 року та суперкубок цієї країни 2012 року, вивів команду в єврокубки.

Для довідки: Клуб "Орландина" представляє крихітний муніципалітет Капо-д'Орландо провінції Мессіна на Сицилії. Виступає в одній групі з клубом "Інтерреджо", за який не так давно виступав екс-динамівець Києва Адерінсола Хабіб Есеола. Асистентом Пасулько в "Орландіні" стане місцевий тренер Санто Маццуло.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 781 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: