Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Уж трохи ширший за "Закарпатську Хуанхе" (ФОТО)
17:57
Уж трохи ширший за "Закарпатську Хуанхе" (ФОТО)
Про один із найбільш конкурентних матчів 16-го туру вищої ліги далі.

Уж трохи ширший за
У своєму попередньому матчі довжанці зіграли в бойову нічию проти не на жарт потужної в цьому році молодою «Поляною», тому уболівальники очікували відсвоїх улюбленців такого ж продовження й у двобої з минулорічним, суттєво оновленим в часи останньої зими, чемпіоном чемпіонів – «Ужгородом». Та з початку першого тайму гості нагадали опонентам, що вони грають у день захисника батьківщини й змусили боржавців робити те ж саме, але в ролі вітчизни був власний штрафний майданчик. До перерви це робити в «Боднара, Ловги, Фулея та компанії» непогано виходило. При цьому, вже на 3-й хвилині Бобаль зумів завершити прицільним ударом із середньої дистанції атаку по центру зі зміщенням управо. Грабар зачепив м’яч, перевіши його на кутовий, який уже не ніс такої загрози. Та далі господарі зуміли підлаштуватись від суперника й хвилин із десять з гачочком змусили приїзжих ультрас нудьгувати під дією довжанського пива та попкорну.
 
Певну гостроту в дії ужгородців поступово почало вносити підключення до атакувальних дій крайніх захисників Лазаря та Бонтея. Через деякий час це принесло результат. Певне пожвавлення сталось аж через чотирнадцять хвилин після попередньої спроби Матвія. Назаренко віддав трохи правіше на Лазаря, а той прострілив у штрафний майданчик. Капустей нав’язав боротьбу опонентам і один із них мимоволі зрізав м’яч у напрямку лівого нижнього кута воріт. Грабар у падінні зумів дістати і врятувати свою команду від цієї загрози. Ще через чотири хвилини Бобаль вирізав діагональ з лівого флангу на правий край штрафного майданчика, де Пахомов був готовий завершувати цю атаку ударом із дуже вигідної позиції, та Батрин виніс м’яч від Дениса буквально з ноги й спрямував його за ворота.
 
На 29-й хвилині наступом лівим флангом відповіли господарі. На його завершенні Ганчич змістився вправо й влучно пробив. Славік вдало обрав позицію й зреагував. Через три хвилини Бобаль влучно пробив зі штрафного з лівого флангу, з прицілом у дальній кут під поперечину. Михайло у стрибку зумів перевести м’яч на кутовий. Та й він був безсилий врятувати дорогоцінний нуль трохи згодом, коли спрацювала атака лівим флангом із зміщенням до центру штрафного майданчика за участю Бобаля, Варваринця та Капустея. Останній із цього тріо вколотив м’яч у сітку повз воротаря – 1:0.
 
Через дві хвилини боржавці мали шанс забити гол у роздягальню, коли Батрин подав із штрафного з правого флангу в карну зону точно на голову Штефку, та на влучний удар Івана зреагував Славік, який дозволив звоїм партнерам піти на перерву «зі щитом».
 
Початок другого тайму був чимось схожим на старт першої половини й був оповитий силою силенною боротьби на підступах до штрафних майданчиків, а від цього події на полі супроводжувались досить помітним браком другої-третьої передачі в обох колективах. Та при цьому гості все ж зуміли збільшити перевагу в рахунку. У день захисника спрацювало згадане вище підключення лівого оборонця Бонтея. Василь виконав якісний простріл із рідного флангу в центр штрафного майданчика на Соскиду й Руслан метрів із п’яти проштовхнув м’яч у сітку – 2:0.
 
Через три хвилини Ярослав Батрин опинився на завершенні атаки по центру зі зміщенням управо й заробив право на штрафний удар із дальньої дистанції. Його тезка за прізвищем й Михайло за ім’ям із цього стандарту небезпечно прострілив у район лінії воротарського майданчика. Та Славік випередив кількох опонентів і забрав круглого до рук. Ще через три хвилин із меж штрафного майданчика з дуже хорошої позиції пробивав Баран, та суперники відчайдушно заблокували цей удар Дмитра й далі в пожежному режимі винесли поліеританову кулю з очей геть.
 
У середині тайму господарям усе ж вдалось позбавити Славіка сухості в його рамці. Михайло Батрин непогано подав із кутового з лівого флангу й змусив опонентів у пожежному режимі винести. Та Мишко знову підхопив на тому ж краї й прострілив на лінію воротарського майданчика на Штефка, який потужно вколотив під поперечину – 1:2. Через хвилину Боднар подав зі штрафного з правого флангу на дальню стійку на Ганчича й Віктор влучно пробив. Славік зумів зреагувати.
 
Кінцівку тайму трохи краще провели ужгородці. На 78-й хвилині Соскида намагався, на завершенні наступу по центру, в боротьбі з опонентом влучити в дальній кут, та м’яч полетів поруч із брамою. Та найкращий супер-шанс забити парубки з обласного центру мали через дев’ять хвилин. Партнери якісним пасом знайшли недалеко від лівого кута штрафного майданчика Галика. Даний гравець віддав правіше на Соскиду. Руслан із дуже хорошої позиції міг обирати кут для розстрілу, та цього разу «Акело-Руля промахнувся», й дозволив інтризі зберегти своє єство до завершення гри.
 
Утім, вона жевріла тільки в душах довжанських ультрас, які в прямому сенсі запалювали свої надії фаєрами, барабаном та кричалками. Ліва трибуна була як у повному тумані. Однак їх улюбленці, в стилі цьогорічного Львова, поки суттєво поступаються пориву своїх фанів. Тому, диву дивуєшся скільки терпіння у фанатському корпусі кращої сілької команди Іршавщини.
 
На 89-й хвилині Мандич міг ще більше засмутити суперників, та пробив із правого краю штрафного майданчика поруч із дальньою стійкою. Та спочивати на лаврах ужгородцям не доводиться, бо вже наступної суботи на них очікує дуже важке випробування в неприступному в цьому році Середньому, де навіть мінімальна поразка буде дуже достойним результатом, а бойова мирова змусить замовкнути всіх песимістів і поверне на «Автомобіліст-арену» уже в наступному 2018-му році всіх справжніх фанів.
 
Щодо «Боржави», то щоб не йти у зиму в поганому настрої слід у наступному турі хорошим результатом у двобої з «Оболонню» подякувати кращим, в плані відданості незважаючи на все, фанам Закарпаття. А далі, в останній грі з «Середнім» можна просто відпрацювати й трохи вдосконалити захисну модель з прицілом на наступний сезон.
 
 
Арбітр – Олександр Рошко
Асистенти – Іван Мондик та Василь Федак
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
14 жовтня, с. Довге, стадіон «Боржава», хмарно, 500 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Ужгород» – 1:2 (0:1)
 
Голи: Штефко, 69 – Капустей, 43, Стегура, 55.
 
«Боржава»: Михайло Грабар, Василь Боднар, Віктор Ловга, Іван Фулей, Іван Штефко, Ярослав Батрин (Василь Керечанин, 84), Володимир Михайлюк (Дмитро Баран, 46), Василь Симканич, Іван Бровдій (Ярослав Кертис, 59), Віктор Ганчич, Михайло Батрин.
Запасні: Іван Роман, Вячеслав Шуста, Михайло Якуб.
тренер – Василь Фірка.
 
«Ужгород»: Юрій Славік, Олександр Назаренко (Іван Варваринець, 31), Іван Ільчук, Степан Буксар, Василь Бонтей, Денис Пахомов, Володимир Дуран, Іван Капустей (Богдан Галик, 84), Андрій Лазар, Матвій Бобаль (Юрій Мандич, 44), Руслан Соскида.
Запасні: Андрій Іонін, Антон Предчук, Роман Білінський.
тренер – Тарас Тулайдан.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1199 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Віола  
0
Згоден з Вами 1Dred...

1 Dred  
0
Блять, что он пишет?!

الاسم *:
Email *:
كود *: