Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" перемагає у Чернівцях
21:43
"Ужгород" перемагає у Чернівцях
У першому виїзному поєдинку підопічні Василя Варги здолали чернівецьку «Буковину» 1:3.

Підопічні Андрія Мельничука, власне, як і «Ужгород», провели чотири контрольні поєдинки. У підсумку, «Буковина» святкувала перемоги над збірною Чернівецької області – 6:1 та першоліговим «Прикарпаття» – 2:1, а ще була нічия із коломийським «Покуттям» – 1:1 та поразка від лідера чемпіонату області «Волоки» – 2:4. Щодо «Ужгорода», підопічні Василя Варги розписали мирову з молодіжним складом луцької «Волині» – 1:1, виграли від основи – 1:0, та поступились учасникам Першої ліги: «Агробізінесу» й «Минаю».
 
Обидві команди суттєво оновились перед стартом сезону, тому на уболівальників чекав непередбачуваний і безкомпромісний матч. Звитяга в якому була потрібна кожному, наче ковток свіжого повітря.
 
Уже на другій хвилині господарі, певно, намагались втілити настанову тренера – забити швидкий гол, і в них цце майже вийшло. Послідувала подача з дебютного корнера у центр карного майданчика і Олександр Шумига метрів із 12-ти відправив м’яч над поперечиною.
 
“Ужгород” у захисті не відсиджувався і на старті поєдинку активно застосовував правий фланг, проте подачі на дальню стійку користі не приносили.
 
Натомість на 5-ій хвилині “Буковина” знову створила загрозу біля воріт Михайла Готри і саме страж ужгородців став героєм гольового епізоду. Знову атака пішла правим краєм, проте на завершальній фазі діяв уже Ладік Мелконян. Він отримав пас у штрафній, змістився в центр і зряче пробив у ближній кут. Михайло Готра у карколомному стрибку парирує удар.
 
А першу гольову атаку підопічні Василя Варги реалізували сповна. На 9-ій хвилині Сергій Машталір отримав пас на лівому краї від Владислава Павленка, увійшов у штрафну і відправив м’яч за комір голкіперу у дальній кут. 0:1! Це дебютний та водночас історичний гол від Машталіра для “Ужгорода”. Браво, Сергію!
 
На 25-ій хвилині господарі ледь не відквитали гол. На думку рефері, на підступах до власної штрафної, правила порушив Станіслав Котьо. Стандарт із метрів 18-ти узявся виконувати Василь Палагнюк. М’яч після удару 77-го номера, зрикошетивши від стінки, пішов на корнер. Після подачі кутового у штрафній Готри виникли справжня пожежа, яка, на щастя для ужгородців, закінчилась фолом в атаці.
 
Через 10 хвилин чергова атака гостей закінчилась порушенням правил проти кремезного Артема Корольчука. Штрафний із 26-ти метрів виконав Адріан Пуканич. Проте Марк Медведєв обрав правильну позицію і заволодів м’ячем.
 
На 38-ій хвилині третю жовту картку у складі “Ужгорода” здобуває Олександр Ковчар (до цього гірчичники встигли заробити Масікевич та Ряшко), збивши візаві перед штрафною на власному фланзі. Після подачі штрафного від Мелконяна на виході знову вдало діє Михайло Готра.
 
Черговий стандарт підопічні Андрія Мельничука заробили під ендшпіль тайму, щоправда з протилежного флангу. Пішла подача на протилежний кут штрафного майданчика, Ладік Мелконян пробив, а головою м’яч зачепив Василь Палагнюк. М’яч пролетів над поперечиною. Перший тайм – 0:1.
 
Друга 45-хвилинка розпочалась за сценарієм першої. За дві хвилини двічі міг відзначитись Василь Палагнюк. Спочатку він пробивав у дальній кут із семи мерів – повз ворота. А вже в наступній атаці голкіпер Михайло Готра знову рятує свою команду. Палагнюк цього разу потужно вистрелив по центру штрафної із метрів 15-ти. Готра парирує на кутовий.
 
Ужгородці відповіли взяттям воріт від Артема Корольчука, який замкнув подачу справа головою. Проте рефері фіксує фол в нападі.
 
Підопічні Василя Варги зуміли перевести поєдинок у зручне для себе русло і переважно контролювали м’яч у центрі поля, час від часу штурмуючи ворота буковинців.
 
На 63-ій хвилині рахунок стає 0:2. Подачу з кутового бездоганно виконав Віктор Ряшко і не менш бездоганно головою замкнув її Кирило Пасічник.
 
Через 5-ть хвилин на табло загорілись 0:3. Прийшов час забивати й капітану. Артем Корольчук тонко навісив справа на Пуканича й Адріан холоднокровно головою відправив м’яч у сітку.
 
На 78-ій хвилині коуч “Ужгорода” Василь Варга змінив нападника Артема Корольчука на Віталія Міклоша, відтак зосередивши увагу більше на оборонних редутах (до цього на поле вийшов Іван Русин замість Віктора Масікевича).
 
Хоча остання 10-хвилина пройшла саме на половині “Буковини”. Однак гості більше не хотіли забити, а господарі не могли.
 
В останні 5-ть хвилин Василь Варга провів ще три заміни: замість Віктора Ряшка на поле вийшов Вадим Селещук, Віталія Міклоша змінив Юрій Дрозд, а Владислава Павленка – Володимир Дуран.
 
На 90-ій хвилині до власного пасиву записав автогол Кирило Пасічник. Тарас Сивка увійшов у штрафну суперника й пробивав, однак Тарас постелився у підкаті і проштовхнув м’яч у власну сітку. 1:3.
 
Що ж, “Ужгород” дебютує, а водночас і тріумфує у Другій лізі завдяки трьом, безсумнівно, історичним голам Сергія Машталіра, Кирила Пасічника та Адріана Пуканича, плюс бездоганній грі Михайла Готри, а, зрештою, усієї команди. Браво, “Ужгороде”!

 
ФК «Буковина» - ФК «Ужгород» 1:3

Голи:
Машталір, 9, Пасічник, 63, 89 (автогол), Пуканич, 69. 
 
ФК «Буковина» (Чернівці): Марк Медведєв, Віталій Полянський, Владислав Жениленко, Ігор Крашневський, Євген Сантрапинських, Іван Азаренко, Тарас Сивка, Василь Гакман, Ладік Мелконян, Олександр Жумига, Василь Палагнюк.
Запасні: Роман Чопко, Ілля Томнюк, Валентин Рудич, Даніел Раулюк, Андрій Шишигін, Алексан-Васіль Мунтян.
Головний тренер – Андрій Мельничук.
 
ФК «Ужгород»: Михайло Готра, Станіслав Котьо, Кирило Пасічник, Олександр Ковчар, Стефан Федак, Владислав Павленко, Адріан Пуканич, Віктор Ряшко, Сергій Машталір, Віктор Масікевич, Артем Корольчук.
Запасні: Мирослав Лютнянський, Віталій Міклош, Вадим Селещук, Володимир Дуран, Юрій Дрозд, Іван Русин.
Головний тренер – Василь Варга.
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 877 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: