Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" перемагає у логові лідера
14:10
"Ужгород" перемагає у логові лідера
У поєдинку 14 туру Першої ліги “Ужгород” на виїзді у Сумах здолав “Альянс”.

Суперник напередодні матчу мав 9-матчеву безпрограшну серію. Команда з Липової Долини йшла на другій позиції у турнірній таблиці, а закарпатський колектив розташовувався на останній сходинці.

На звітний матч наставник “ужгородців” Богдан Блавацький у порівнянні у минулим поєдинком вирішив зробити одну заміну в стартовому складі: у центрі поля замість Володимира Дурана вийшов Андрій Вискребенцев. Тренер “Альянса” Юрій Ярошенко зробив дві заміни у порівнянні з минулим матчем у чемпіонаті.

Старт поєдинку вийшов рівним: команди по черзі контролювали м’яч, однак до реальної гостроти справа не доходила. А от вже на 13 хвилині закарпатський клуб зумів відкрити рахунок у матчі: блискавична контратака за участі Василя Пиняшка на лівому фланзі завершилася прострілом у штрафну, де Віктор Хомченко міг забивати вже у порожні ворота, але на нападнику сфолив Євген Неплях. Пенальті впевнено реалізував Віктор Ряшко — 0:1.

“Альянс” намагався швидко вирівняти паритет, проте оборона “ужгородців” діяла надійно. Ще краще підопічні Богдана Блавацького грали в атаці. Спочатку на 23 хвилині Віктор Хомченко вискочив майже тет-а-тет з кіпером, але не зумів згрупуватися, щоб пробити. Але вже через три хвилини нападник сповна реабілітувався. Неузгоджені дії в обороні “Альянса” призвели до взяття воріт: на ударну позиції вийшов Микола Гайдучик — воротар Ярослав Важинський відбив, але прямо перед собою, де вже чатував Віктор Хомченко — 0:2.

Щоправда дуже швидко господарі скоротили відстання в рахунку. При чому, зробили це завдяки неоднозначному пенальті. У боротьбі за м’яч між Олегом Допілкою та Миколою Агаповим рефері Єгор Кевлич угледів фол. З одинадцятиметрової позначки прицільно пробив Богдан Шмигельський — 1:2.

На 34 хвилині удар Віктора Ряшка зі стандарту під поперечку — кіпер врятував. Через якусь хвилину Олександр Лучик відповів удар низом з-за меж штрафної — тут вже Михайло Готра зіграв надійно.

Пізніше ще один хороший момент мали “ужгородці”: з лівого флангу прострілював Василь Пиняшко, а потужно пробивав Олександр Савошко, однак м’яч пролетів вище воріт.

У другій половині зустрічі першими небезпечний момент створили гравці “Альянса”. Кіпер “Ужгорода” Михайло Готра не встиг на перехоплення, але миттєво виправився.

А на 52 хвилині господарі залишилися у меншості. За жорстий фол проти Олександра Аксьонова червоне світло перед собою побачив В’ячеслав Піднебенной.

“Ужгородці” зуміли збільшити гандикап на 65 хвилині. Василь Пиняшко на лівому фланзі обійшов Руслана Пісного і спробував прицільно пробити. М’яч влучив у руку Яну Осадчому — це пенальті. З позначки Віктор Ряшко впевнено розвів у різні кути голкіпера та м’яч.

Звичайно, граючи у більшості “ужгородці” впевнено контролювали ситуацію і навіть могли могли збільшити перевагу в рахунку, якби діяли холоднокровніше попереду. “Альянс” же важкими силами йшов вперед, однак зруйнувати захисні редути закарпатської команди не виходило. На 73 хвилині хороший дальній удар був від Костянтина Ярошенка, але м’яч пролетів вище воріт. Через декілька хвилин відповіли “ужгородці”: з-за меж штрафної пробивав Стефан Федак — не точно.

На 80 хвилині господарі мали ще один чудовий момент: Валерій Рогозинський пробивав під поперечку метрів з 25-ти, однак Михайло Готра здійснив сейв.

Вже через три хвилини зааарпатська команда не використала чудову нагоду: Вадим Мердєєв вийшов на ударну позицію з 7-ми метрів, але не влучив у дальній кут.

А от “Альянс” свій момент реалізував. На 85 хвилині Ярослав Сидоренко точно пробив у дальній кут: м’яч від стійки залетів у ворота — 2:3.

Заключні хвилини вийшли дуже гарячими. Господарі насідали, однак “ужгородці” таки зуміли втримати переможний результат.

2:3 — яскрава звитяга закарпатської команди. Тепер “Ужгород” має у своєму активі 9 залікових балів.


“Альянс” — “Ужгород” 2:3

Голи: Шмигельський 28, (пен.) Сидоренко 85 - Ряшко 13 (пен.), 65 (пен.), Хомченко 26.

“Альянс”: Ярослав Важинський, Євген Неплях (Андрій Герт 62 хв), Ян Осадчий (Кирило Зайков 85 хв), Руслан Пісний, Валерій Рогодзинський, Олександр Лучик, В’ячеслав Піднебенной, Костянтин Ярошенко, Станіслав Шарай (Артур Карноза 58 хв), Микола Агапов, Богдан Шмигельський (Ярослав Сидоренко 70 хв)
На заміні: Руслан Єфанов, Кирило Зайков, Олександр Лебеденко, Максим Бойко, Артур Петленко
Тренер: Юрій Ярошенко

“Ужгород”: Михайло Готра, Олександр Савошко, Олег Допілка, Дмитро Сартіна, Владислав Чушенко (Стефан Федак 73 хв), Андрій Вискребенцев, Олександр Аксьонов, Віктор Ряшко (Володимир Дуран 83 хв) Василь Пиняшко (Сергій Машталір 88 хв) Микола Гайдучик, Віктор Хомченко (Вадим Мердєєв 80 хв) (Дмитро Єфіменко 90+3)
На заміні: Вадим Ющишин, Юрій Славік, Вадим Ференцик
Тренер: Богдан Блавацький

Попередження: Євген Неплях, Олег Допілка, Руслан Пісний, Ян Осадчий

Вилучення:  Піднебенной 52 хв
Прес-служба ФК "Ужгород"
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 468 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: