Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" перемагає з камбеком (ФОТО)
18:59
"Ужгород" перемагає з камбеком (ФОТО)
Поступаючись більшу частину поєдинку ужгородці здійснили переможний камбек у другому таймі.

Після вчорашнього матчу Нива - Діназ ужгородський клуб формально втратив перше місце. Але нічия в Вінниці, на самій-то справі, відкрила підопічним Васютика шлях на вершину. Залишалося не втратити очки в матчі з Буковиною - і зі спокійною душею очолювати таблицю одноосібно. Адже вишгородський клуб після нулів з Нивою лише на одне очко відірвався від ФК Ужгород.

Свої розклади - у Буковини. Стартувавши у весняній частині сезону з новим тренерським штабом і рядом новачків, чернівчани набрали сім очок в чотирьох матчах, що ближче до показників лідерів, ніж аутсайдерів, серед яких «чорно-жовті» були в осінній частині сезону. Хоча навіть ФК Ужгород - один з явних претендентів на медалі - не може сказати, що візит до Чернівців в першому колі був легким (все вирішив єдиний гол Ряшко).

Цей матч господарі почали активно. Здорово загострювали господарі: подавав з флангу і бив здалеку Вишневський, а як Тищук не реалізував свій вихід на воротаря на 20-й хвилині, абсолютно незрозуміло. Здавалося, все йде за планом. Але дурна помилка захисту змінила приємне враження від першого тайму ФК Ужгород. Захисники вкрай невдало перервали флангову передачу Гакмана, вибивши м'яч прямо на Орната, і Артур на виконання з лівої ноги забив з лінії штрафної. М'яч з відскоком від штанги опинився в сітці воріт - 0:1.

На другий тайм господарі вийшли з твердим наміром зрівнювати рахунок. Знову був момент у Тищука, намагалися господарі осідлати фірмового «коника» - але гості вперто не давали ні приводу призначити штрафний з гарної позиції під удар, ні пробити здалеку з гри. Навіть відмінні моменти закарпатцям не щастило завершити - як коли Вишневський через себе влучив у штангу, а добивання з забійної позиції прокотилося повз ворота. Тищук, той же Вишневський не забивали з інтервалом в одну хвилину в ситуаціях, коли здавалося, що м'ячу і діватися нікуди.

Просто-таки неймовірні моменти упускали господарі - гнівили футбольного «бога» по повній. І це їх величезне везіння, що в складі ФК Ужгород залишається 37-річний Адріан Пуканич. Після подачі з лівого флангу в штрафному майданчику гостей «засвітилася свічка», Ряшко скинув на Пуканича, і Адріан з близької відстані головою відправив м'яч у сітку - 1:1. 9 голів і 7 асистів в 10 матчах у колишнього півзахисника Шахтаря і збірної України. Цей гол явно надихнув господарів. Пішла многоходівка, Ряшко поперечною передачею підключив на правому фланзі Машталіра. М'яку подачу головою замкнув Ференцик - 2:1. Спрацював «джокер» господарів!

За рахунку господарі грали дуже переконливо, не просто не розгубивши перевагу, а й зміцнивши його. Ференцик, який дивовижно увійшов в гру, протягнув м'яч через лівий фланг і вистелив на Пуканича, який забив 10-й м'яч у чемпіонаті в дотик з лівої ноги - 3:1. 

Правда, в кінцівці дала слабину оборона господарів: після прострілу з лівого флангу Козлов підправив м'яч на Хучбарова, який забивав з близької відстані - 3:2. Але це вже не мало особливого значення - часу, щоб зрівняти рахунок, у Буковини не було.

35 очок набирає ФК Ужгород, потісняє Діназ з першого місця і одноосібно очолює таблицю Групи «А».


ФК Ужгород - Буковина (Чернівці) - 3:2

Голи: Пуканич, 68, 90+3, Ференцик, 77 - Орнат, 25, Хучбаров, 90+4

Ужгород (стартовий склад): Готра, Машталір, Допілка, Сартіна, Федак, Шкіндер, Тищук, Пуканич, Ряшко, Чонка (Ференцик, 46), Вишневський.
Запасні: Восконян, Дуран, Минайленко, Січка, Цень, Капустей, Повхан. 
Головний тренер: Володимир Васютик.

Буковина (стартовий склад): Пономаренко, Гакман, Орловський, Дмитрієв, Сівка, Боровець, Еногела, Орнат, Калайтан, Хучбаров, Палагнюк. 
Запасні: Пилипчук, Беслюбняк, Карповський, Д. Рябий, Козлов. 
Головний тренер: Євген Коваленко. ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.

 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 398 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: