Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" перериває програшну серію
21:30
"Ужгород" перериває програшну серію
"Хрестоносці" рятуються, але дають перше очко закарпатцям.

Заключним матчем ігрового дня в Першій лізі став поєдинок між Волинню і Ужгородом, командами, які абсолютно по-різному розпочали новий сезон. Підопічні Альберта Шахова ще не програвали, набравши 5 очок в перших трьох турах, а команда Михайла Іваниці невдало стартувала у дебютному для себе сезоні у Першій лізі – три поразки поспіль з перших турів чемпіонату зробили Ужгород головним аутсайдером турнірної таблиці.

Немає жодних сумнівів, що гості приїхали до Луцька з великим бажанням набрати свої перші очки у нинішньому сезоні, в той час як господарі прагнули довести, що успішні результати їх молодого колективу на старті чемпіонату – не випадковість. Цікаво, що це була перша зустріч суперників на офіційному рівні, хоча у минулому сезоні Ужгород двічі зустрічався з Волинню-2 у Другій лізі (перемога 3:0 і нічия 1:1).

Перші хвилини матчу запам’яталися великою кількістю боротьби на футбольному полі і бажанням з боку обох команд забрати м’яч під свій контроль. Ініціатива переходила від одного колективу до іншого, але по-справжньому небезпечних моментів ні Волинь, ні Ужгород на старті поєдинку не створили. Лише на 16-й хвилині Сад відмінно віддав на Кобзаря, але нападник господарів пробив вище воріт з непоганої позиції. Ужгород ледь не відповів своїм моментом, але Неділько випередив Пиняшка і не дав півзахисникові гостей отримати м’яч в чужій штрафній.

В середині першого тайму стався перший по-справжньому небезпечний епізод в матчі і створили його футболісти Ужгорода. Після атаки через правий фланг м’яч відлетів до Хомченка, який без роздумів пробив у дальній кут, але влучив у штангу. Ще через декілька хвилин активний форвард гостей пробивав з гострого кута – трохи мимо. Волинь відповіла ударом зі штрафного у виконанні Войтіховського, але з ударом захисника легко впорався Ющишин. В кінці тайму міг забивати Сартіна – його удару забракло влучності.

На старті другого тайму Ужгород заробив перспективний штрафний і цей стандарт приніс гостям таке важливе взяття воріт: досвідчений Пуканич зважився на прямий удар і шикарно поклав м’яч у воротарський кут – 0:1! Відмінне виконання штрафного – цей гол точно буде претендувати на звання кращого в турі. Через хвилину гості знову створили загрозу біля воріт Неділька і навіть вимагали пенальті у арбітра після нібито попадання м’яча в руку одному із захисників, але Олег Когут дав команду продовжувати гру.

Волинь довгий час не могла прийти в себе після пропущеного м’яча і лише в середині другої половини зустрічі почала створювати свої моменти біля чужих воріт. Один із кутових завершився небезпечним ударом під поперечину воріт Ющишина, але голкіпер Ужгорода в ефектному стрибку відвів загрозу і врятував свою команду від голу.

А на 76-й хвилині, після чергової подачі в штрафну Ужгорода, головний арбітр призначив пенальті у ворота гостей – Ющишин руками грубо зіграв в голову Теслюку. Одинадцятиметровий викликався пробивати Войтіховський і не реалізував свій шанс, потрапивши в поперечину – лучани не використали свою найреальнішу нагоду зрівняти рахунок. Ще через декілька хвилин небезпечно пробивав Богомаз – вище воріт.

В останні десять хвилин Волинь атакувала все частіше і дуже сумбурно, а головною зброєю господарів попереду як і раніше залишалися закидання в чужий штрафний майданчик, де надійно діяли захисники гостей. І все ж господарі зрівняли рахунок в компенсований час! Спочатку Ляшенко після класного проходу потрапив в штангу, а після метушні у виконанні футболістів обох команд м’яч, після виносу захисника Ужгорода, потрапив в Войтіховського і залетів у ворота – 1:1. Трохи курйозний гол, який врятував Волинь від поразки.

Нічийний результат допоміг Волині продовжити безпрограшну серію в Першій лізі, яка у нинішньому розіграші налічує ось уже чотири матчі поспіль. Ужгород, в свою чергу, був дуже близький до дебютної перемоги, але упустив три очки на останніх хвилинах зустрічі. Позитивний момент для підопічних Іваниці – вони нарешті взяли своє перше очко в чемпіонаті і перервали серію із трьох поразок поспіль.


Волинь (Луцьк) – Ужгород 1:1

Голи: Максим Войтіховський (90+1) – Адріан Пуканич (52)

Нереалізований пенальті: Максим Войтіховський (78 – поперечка)

Волинь: Неділько Віталій, Войтіховський Максим, Сасовський Максим, Чернов Олександр, Мартинюк Олександр, Рябов Артур, Чепелюк Олександр (Дмитро Янчук 72), Ляшенко Андрій, Климець Олександр (Владислав Мороз, 84), Сад Валерій (Теслюк Денис, 56), Кобзар Богдан (Богомаз Назарій, 66)
Запасні: Коркодим Арсеній, Савченко Владислав, Кристін Владислав, Кристін Станіслав, Кузнєчіков Владислав, Миронюк Микола, Ольхович Вадим.

Ужгород: Ющишин Вадим, Савошко Олександр, Шкіндер Владислав, Сартіна Дмитро, Чушенко Владислав, Ряшко Віктор, Пуканич Адріан, Мердеєв Вадим (Стефан Федак, 57), Пиняшко Василь, Тищук Павло (Ференцик Вадим, 63), Хомченко Віктор (Андрій Вискребенцев, 71)
Запасні: Славік Юрій, Дуран Володимир, Січ Олексій, Кобеляш Олександр.

Попередження: Мартинюк (53), Теслюк (85) - Шкіндер (34), Мердеєв (55), Чушенко (75), Ющишин (76)
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 497 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: