Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Ужгород" розпочинає з поразки. "Минай" тріумфує (ФОТО)
19:29
"Ужгород" розпочинає з поразки. "Минай" тріумфує (ФОТО)
У першому турі групи І на стадіоні "Камелоту" чемпіон обласної першості ФК "Ужгород" поступився амбітному ФК "Минаю".

Номінальні господарі - футболісти "Ужгорода" на чолі з новим тренером Іваном Шантою вийшли на матч у дещо оновленому складі. Схоже, у команді взяли курс на омолодження колективу. Серед новачків: Євген Добровольський, Олександр Ковчар, та Микола Ількович, які знайомі тренеру по-роботі з ними ще у підлітковому віці. Також вдалося залучити до своїх лав Олександра Бако - одного з лідерів ДЮФК "Мукачево".

Проте, звичайно, не обійшлось й без кадрових втрат. Команду покинули такі провідні гравці, як Роберт Гегедош, Микола Гібалюк та Віктор Чумак. Що цікаво, двоє останніх якраз таки протистояли колишній команді у сьогоднішній дуелі.

Події матчу розгортались неквапливо. Команди намагались не лізти на рожен з перших хвилин, а приглянутись до суперника. Боротьба, здебільшого, велася у центральній зоні, тоді як, дійсно, гострих моментів вболівальникам довелося зачекатись. Проте, це аж ніяк не наклало свій відбиток на видовищність стартових хвилин. Надто вже скучили закарпатські глядачі за футбольними поєдинками!

Ужгородцям раз по раз вдавались непогані атаки центром поля. Швидкі переміщення та комбінаційна гра Бако, Реплюка та Жаренка тримала в напрузі весь захист "Минаю". Особливо помітним був Олександр Бако, який, здається, зумів вписатися у колектив у першій своїй грі. Щоправда, не завжди виправданою була його ініціатива та перетягування ковдри на себе у моментах, коли варто віддати передачу на вільних партнерів.

Футболісти "Минаю" знаходили свою гру у контратаках. І варто відзначити, виходило це в них доволі гостро. Але жоден зі створених моментів у першій половині так і не втілився у забитий м'яч. Зрештою, як і в ужгородців.

У середині тайму підопічні Шанти заробили право на пробиття стандарту у кількох метрах від карної зони. Здавалося: тільки влучити і рахунок відкритий, проте вони не скористалися такою нагодою. Удар низом прийняла на себе стінка.

На 28 хв. у номінальних господарів пройшла симпатична трьоходівка за участі Жаренка, Горського та Бандуровича. Завершував її останній. Після прострілу з флангу Бандурович підставляв ногу, але забракло точності, аби відзначитись.

З нулями на табло футболісти пішли відпочивати. І схоже, краще, підзарядили батарейки саме ужгородці. Стартові хвилини тайму другого зафіксували відкриття рахунку. Стандарт метрів з 25-ти взявся пробивати Бандурович. Постріл низом дезорієнтував кіпера Хмельовського, який лише кілька хвилин як увійшов у гру - 1:0. Невпевнені дії воротаря призвели до пропущеного м'яча, проте саму команду, вочевидь, такий по-хорошому розізлив.

Рівно 10 хвилин знадобилось ФК "Минаю", аби відновити паритет. Опис забитого м'яча підопічних Гібалюка варто розпочинати з епізоду за участі Констянтина Багрія, який прострілював вздовж лінії воріт, але захисник нівелював загрозу перевівши на кутовий. Апелювання з боку гравців "Минаю", мовляв, м'яч влучив у руку. Але рішення арбітра неухильне - корнер. Після його виконання рахунок і став рівним. У боротьбі першим на другому поверсі був Чумак, який завдав удару головою. Лютнянський відбив, але прямо на ногу Дзьобі, який не схибив - 1:1.

А вже через 4 хв. футболісти "Минаю" святкували і друге взяття воріт. Обрізка поблизу штрафної призвела до того, що м'яч швидко переадресувався вільному Назаренку у центр штрафної. Несподіваний удар, і що головне, у самий кут не залишив шансів голкіперу - 1:2.

Наступний відрізок часу команди ще мали кілька шансів змінити рахунок, але ними не скористалися. Відтак, ФК "Минай" тріумфує у першій грі Зимової першості.


ФК "Ужгород" - ФК "Минай" 1:2

Голи: Бандурович 43 - Дзьоба 53, Назаренко 57.

Ужгород: Мирослав Лютнянський, Василь Горський, Василь Куделко, Станіслав Котьо, Павло Оржеховський, Євген Добровольський, Михайло Реплюк, Олександр Бако, Олександр Ковчар, Іван Жаренко, Іван Бандурович
На заміну виходили: Іван Скунзяк, Микола Ількович.

ФК "Минай": Юрій Погоріляк, Артем Пустовіт, Віктор Чумак, Едуард Нергеш, Адріан Бабич, Яромир Лобода, Михайло Дудаш, Олександр Назаренко, Євген Мирончук, Констянтин Багрій, Владислав Микуляк
На заміну виходили: Сергій Сидоренко, Владислав Хмельовський, Едуард Дзьоба, Микола Гібалюк.

ПопередженіДобровольський - Лобода, Сидоренко. 
Олександр Курта
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1518 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: