Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Ужгород" у спарингу перемагає "Витязь"
20:26
"Ужгород" у спарингу перемагає "Витязь"
Підопічні Мирослава Бабяка провели черговий контрольний поєдинок.

У поточному році, щоправда у рамках Зимової першості, підопічні Тараса Вайданича і Мирослава Бабяка уже зустрічались. Тоді «Ужгород» святкував звитягу над концгазькими суперниками. Та було це в офіційному матчі і на синтетичному полі. Сьогодні ж бо статус поєдинку – «контрольний» та й гра уперше для обох команд проходила на трав’яній арені «Автомобіліста». «Вітязь» у сезоні-2019 націлений на трійку призерів у вищій лізі. Амбітні плани у президента клубу Йожефа Боднара і на крайовий кубок – дійти до фіналу. Щодо «Ужгорода» – в чемпіонаті України з-поміж аматорів керманич ФК Андрій Андріїв менш голослівний: демонструвати гідну гру, а по можливості покращити турнірне становище.

«Вітязь» розпочав агресивно – уже в першій атаці пара голеадорів: Скунзяк-Соскида здійснила дебютний небезпечний штурм. Іван відкотив під удар Руслану, та завдати пострілу останньому завадили захисники. Ужгородці відповіли гостріше – ударом у площину воріт від Адріана Пуканича на 7-ій хвилині. Голкіпер демонструє блискавичну реакцію і парирує м’яч на корнер. Далі вище воріт пробиває Сергій Машталір з-за меж штрафної.

Гра переважно проходила на половині поля «Вітязя» – «Ужгород»прагнув якомога швидше розписатись у воротах суперника, та завжди чогось бракувало. А підопічні Тараса Вайданича намагалась швидко переходити від захисту в напад, однак навіть напівмоментів створити не вдалося до 28-ої хвилини. Тоді В’ячеслав Ковтан до активу команди заніс перший удар в рамку, який Юрій Славік парирував. А через три хвилини уже голкіпера «Вітязя» потужним ударом вдруге потурбував Адріан Пуканич – страж зумів вдруге відзначитись сейвом.

На Закарпатті спрацювало правило: усе прийнято робити дотричі. Адріан Пуканич на 42-ій хвилині втретє пробив – не склалося. Проте на підбиранні першим був Русин. Удар Івана нейтралізувати цього разу не вдалося. 1:0.

Старт другого тайму аналогічний першому. Та цього разу атакувальні дії у першій атаці Руслана Соскиди призвели до корнеру, який увінчався розминкою для Юрія Славіка. До честі концгазьких футболістів – вони вже не відсиджувались на власній половині. Тож наступний випад від Соскиди закінчився ударом повз ближню стійку. «Вітязь» був значно цікавішим, аніж у першому таймі. А на 50-ій хвилині ударом у дальній кут відзначився Іван Скунзяк. Юрій Славік зумів витягнути не простий м’яч.

На  56-ій хвилині ужгородці могли подвоїти перевагу – Сергій Машталір віддав хороший пас на лівий край Сичу, а Олексій здійснив простріл уздовж воротарського майданчика. Дещиці забракло Івану Русину, аби його замкнути.

Через 5 хвилин «Ужгород» забив другий гол. Сергій Машталір «сухим листом» відправляв м’яч із корнера у ворота. Воротар витягнув його з-під поперечини. В’ячеслав Пінковський пробив – рикошет, а на добиванні уже більш прицільним був Юрій Дрозд. 2:0.

Третій гол у ворота «Вітязя» влетів із невинного стандарту з правого краю через дві хвилини. Та штрафний, не зважаючи на гостроту кута, вміло виконав Адріан Пуканич. 3:0.

На 72-ій хвилині вчергове нагадує про себе Руслан Соскида. Нападник «Вітязя» перекинув голкіпера Еріку Гречку і м’яч опускався в сітку. Однак в останній момент карколомний стрибок у виконанні стража «Ужгорода» залишив ворота незайманими.

Стовідсотковий момент на 80-ій хвилині матчу марнує Рацин. Дмитро не зумів обіграти воротаря на очній ставці. Натомість рандеву з воротарем сповна використав Руслан Соскида.

«Вітязь», зрештою змирився з результатом, а «Ужгород» особливо не прагнув його змінити. Логічні 3:1, як наслідок, зафіксував рефері Михайло Митровський. І це при тому, що на 89-ій хвилині Сергій Машталір не реалізував пенальті.

Наступний матч «Ужгород» проведе 14 квітня о 17:00 на «Автомобілісті» із чортківським «Кристалом» у рамках аматорського чемпіонату держави. До слова, з-поміж уболівальників буде розіграний футбольний м’яч з автографами команди. Деталі вікторини Ви зможете прочитати на офіційній сторінці ФК «Ужгород» у «Facebook». Отож усіх запрошуємо на дебютний матч сезону-2019.

Віталій БІРОВЧАК

Прес-служба ФК «Ужгород»
 

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 832 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: