Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" відбирає очки у лідера Другої ліги
09:48
"Ужгород" відбирає очки у лідера Другої ліги
У 10 турі підопічні Василя Варги розійшлися миром із одноосібним лідером Другої ліги.

Футбольні експерти згадуване протистояння охарактеризували – «MatchDay». Попри різницю в очках («Нива» – 22, «Ужгород» – 10), поціновувачі українського футболу чекали справжньої битви на міському стадіоні Тернополя. Нагадаємо, у 8 поєдинках господарі не зазнали жодної поразки і розписали всього одну мирову. «Ужгород» ж бо у 7-ми матчах святкував 3 вікторії та одну нічию. Притому дві звитяги характерні двом попереднім іграм. Головна команда обласного центру Закарпаття сьогодні не дорахувалась нападника Артема Корольчука через перебір жовтих карток і травмованого захисника Станіслава Котьо. А так – усі в хорошій формі та доброму гуморі. Принаймні до матчу. Ужгородські вболівальники чекали від підопічних Василя Варги бодай нічиєї, а от тернопільські від рідної команди – виключно перемоги, до слова, із розгромним рахунком. Час, зрештою, усе розставив на свої місця.

«Ужгород» сьогодні порушив усталену традицію – віддати супернику ініціативу на старті виїзного поєдинку. У закарпатців не було психологічної нестійкості, тож гості нічим не поступались супернику. Скажу більше – гра проходила за невеликої переваги підопічних саме Василя Варги, принаймні у контролі м’яча.

Перший стандарт, корнер, заробили тернопільці на 13-ій хвилині. До цього не було жодної гостроти від жодної з команд. Та й, власне, подача з кутового була всього лишень подачею. Гра проходила у центрі поля і була характерна масованими атаками перед штрафними майданчиками, проте без завершальних ударів.

А от перший постріл по воротам глядачі побачили у виконанні Віктора Ряшка на 15-ій хвилині. Щоправда, вище. А от в наступному епізоді молодий і єдиний нападник «Ужгорода» Вадим Ференцик ледь не обікрав стража «Ниви» Максима Механіва. Підопічні Василя Варги на 18-ій хвилині ще раз пробили у напрямку воріт. Цього разу зі стандарту метрів із 36-ти, наче з гармати, вистрелив Пасічник. Але знову – вище. Хоч реалізації не було, «Ужгород» повністю перейняв ініціативу і змістився на половину поля візаві.

На 26-ій хвилині гості могли відкривати рахунок. На лівому краї Вадим Ференцик здійснив блискавичний прохід до кута штрафної і відкотив під удар Пуканичу. Адріан під пресингом двох захисників усе ж зумів пробити – м’яч у кількох сантиметрах оминувся з ближньою стійкою.

Основним козирем у першому таймі для господарів були дальні вкидування з аутів – усі м’ячі, наче з кутових, були спрямовані у центр штрафного майданчика. А якраз із корнеру уболівальники побачили перший удар по воротам. На 29-ій хвилині послідувала передача від кутового прапорця, Лютнянський вибив м’яч кулаками. А Максим Демчук завдав удару у падінні через себе. Знову у гру вдало вступає Мирослав.

Наприкінці першої 45-хвилинки «Нива» не реалізувала єдиний небезпечний момент. Найактивніший у протистоянні тернопілець Максим Проців зробив тонкий пас зліва у центр карної зони й Андрій Скакун із 7-ми метрів пробив вище.

У першому таймі «Ужгород» продемонстрував чи не найкращу гру в сезоні. Імовірно, команда вийшла на той рівень, коли можна задуматись про завдання…

Другу половину зустрічі господарі розпочали агресивніше, але першого удару по воротам завдали саме ужгородці на 49-ій хвилині. Знову в центі уваги опинився лівий вінгер Сергій Машталір. Він протягнув м’яч власним флангом, обіграв трьох захисників і прицільно пробив у ближній кут. Максим Механів зреагував на удар.

На 54-ій хвилині знову на овації заслужив Машталір, який учергове поклав на лопатки захисників «Ниви» і в останній момент оборонці не дозволили пробити Сергію. На підборі перший Ряшко, але після удару Віктора м’яч іде повз каркас воріт.

А от через 10 хвилин ужгородці привезли собі стандарт. На підступах до власної штрафної сфолив Кирило Пасічник. Андрій Герт пробив не точно.

На 75-ій хвилині Василь Варга провів дебютну заміну. Замість Івана Русина на поле вийшов Віктор Масікевич. А напруга у матчі зростала з кожною хвилиною. Тернопільські уболівальники гнали команду вперед голосно, дружно і невпинно.

Заключна 15-хвилинка проходила на високих швидкостях, але без логічного завершення.

На 83-ій на газоні опинився Ференцик, його збив захисник у 24-ої метрах від воріт. Адріан Пуканич бив у ближню дев’ятку. М’яч влучив у зовнішню сітку.

Останні хвилини «Нива» провела на половині «Ужгорода». Але підопічні Василя Варги вистояли і заслужили своєю грою на оцінку «відмінно». Більше того, могли вирвати перемогу. Після чудової комбінації хорошого удару завдав Володимир Дуран, але м’яч, зрикошетивши, пішов на корнер. Браво, рідний «Ужгороде». Ти – найращий!


ФК «Нива» (Тернопіль) - ФК «Ужгород» 0:0

ФК «Нива» (Тернопіль): Максим Механів, Андрій Герт, Тарас Мороз, Максим Демчук, Олег Хруставка, Остап Ілюк, Ігор Кохман, Максим Проців, Андрій Скакун, Роман Волохатий, Андрій Різник.
Запасні: Даніїл Єрмолов, Мирон Бідний, Ігор Гатала, Семен Даценко, Руслан Дедух, Валентин Залізняк, Сергій Кисленко, Андрій Малащук, Віталій Тригуба.
Головний тренер – Василь Малик.

ФК «Ужгород»: Мирослав Лютнянський, Владислав Шкіндер, Кирило Пасічник, Юрій Дрозд, Стефан Федак, Владислав Павленко, Віктор Ряшко, Адріан Пуканич, Сергій Машталір, Іван Русин, Вадим Ференцик.
Запасні: Михайло Готра, Віктор Масікевич, Володимир Дуран, Олександр Ковчар, Вадим Селещук.
Головний тренер – Василь Варга.
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 577 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: