Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" заробляє один бал з "Малинськом"
19:14
"Ужгород" заробляє один бал з "Малинськом"
Підопічні Мирослава Бабяка у 17-му турі аматорського чемпіонату унічию зіграли з лідером турнірної таблиці.

Учора головна команда обласного центру Закарпаття взяла курс на Рівненщину. У місті Дубно ФК «Ужгород» залишився на ніч, а зранку поїхав до Млинова. Саме на стадіоні «Колос», де виступає друголіговий «Верес», «Малинськ» приймав ужгородців. Щодо господарів – вони одноосібні лідери групи 1 (31 очко). Команда Богдана Самардака випереджає найближчого переслідувача – «Покуття» на 4 залікові пункти. «Ужгород», навіть попри звитягу у попередньому турі, не змінив місце дислокації (7 позиція, 15 очок).
 
Символічно перед матчем пролунала пісня – “Україно, вперед”. А “Ужгород” виступав у кольористиці Національної… На фарт?
 
На 3-ій хвилині ужгородці могли відкривати рахунок. Із центру поля філігранну передачу Адріан Пуканич зробив на Сергія Машталіра, тим самим вивів його практично один в один зі стражем. Однак з ударом Сергій забарився, та й кволо пробив у підсумку. Тож Михайло Грицаль забрав м’яч до рук. Наступні 8 хвилин підопічні Богдана Самардака дислокувалися на половині поля суперника. Черга кутових увінчалась гострим ударом від Артема Корольчука, який, на щастя для ужгородців, теж закінчився корнером.
 
На 20-ій хвилині чудову нагоду для взяття воріт марнує Русин. Іван не точно замкнув подачу справа від Станіслава Котьо із семи метрів.
 
“Малинськ” володів ігровою перевагою, натомість “Ужгород” гостріше атакував. Відтак, на 30-ій хвилині Русин під опікою двох захисників увірвався в штрафну суперника і потужно пробив. Щоправда м’яч після удару Івана пролетів над поперечиною.
 
Але вже через дві хвилини із центру поля розпочинали саме підопічні Мирослава Бабяка. Дмитро Луцюк здійснив індивідуальний прохід правим краєм і точно навісив на партнера по команді із найкращими зросто-ваговими показниками. Артем Корольчук головою пробив у протилежний від Юрія Славіка кут воріт. 1:0.
 
“Ужгород” не пав духом, а навпаки – помчав уперед великими силами. Однак гостроти в атаках закарпатців в останні десять хвилин, відверто, бракувало.
 
На 43-ій хвилині знову в центрі уваги Русин: Іван опинився навпроти самотнього воротаря, та чомусь, замість удару, глядачі побачили незрозумілу передачу, яка закінчилась корнером.
 
А під ендшпіль першої 45-хвилинки Адріан Пуканич непогано виконав стандарт метрів із 24. Воротар парирував.
 
Перший тайм – 1:0.
 
У перерві Мирослав Бабяк змінив Івана Русина та Олександра Зимомрю на Вадима Ференцика й Дмитра Рацина.
 
Другу 45-хвилинку гостро розпочали господарі. Подвоїти перевагу своєї команди міг Роман Воробей, який на старті другого тайму замикав подачу з кутового. М’яч у кількох сантиметрах оминувся зі стійкою.
 
На 49-ій хвилині підопічні Богдана Самардака заробили штрафний перед власною штрафною – рукою зіграв В’ячеслав Пінковський. Штрафний із 18 метрів узявся виконувати Василь Лойко. Бездоганну реакцію демонструє Юрій Славік, який чудовим сейвом парирує м’яч із правого кута.
 
“Ужгород” оговтався і помінявся ролями з “Малинськом” – гра змістилась на половину поля господарів.
 
Далі було дежавю із протистояння “Ужгорода” й чортківського “Кристалу”. Вадима Ференцика ціною жовтої картки спинив Василь Лойко на підступах до штрафною. Щоправда виконання стандарту було дещо іншим – у стінку. Та й Вадим Ференцик, на жаль, не зміг продовжити гру. Його змінив Михайло Дудаш.
 
До 77-ої хвилини півсотні уболівальників не побачили жодного небезпечного моменту. Тоді нагадав про себе найзабивніший захисник Вадим Селещук. Штрафний із правого краю виконав Олександр Бако, а Вадим знову король повітря – він головою пробив повз стража. 1:1.
 
На 85-ій ужгородці уперше могли вийти вперед. На лівому краї Сергій Машталір обіграв захисника і віддав під удар Дмитру Рацину. М’яч після рикошету голкіпер перевів на кутовий.
 
На 90-ій хвилині ужгородці ледь не пропустили – послудівала гостра навісна передача на дальню стійку і Олексій Сич вибив м’яч за межі упритул із ближньою стійкою.
 
Підопічні Мирослава Бабяка відповіли стандартом зліва від Адріана Пуканича – м’яч з дальнього кута парирує воротар.
 
“Ужгород” здобув заслужену нічию і вивіз одне очко із Млинова, вирвавши його від одноосібного лідера чемпіонату.

Арбітр матчу – Іван Мандзюк (Тернопільська обл..).
1-ий асистент – Владислав Мошковський (Київська обл.).
2-ий асистент – Павло Якименко (Київська обл..).
4-ий арбітр – Максим Шибунька (Рівненська обл..).
Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).
Стадіон – “Колос” (Млинівська ОТГ).
 
50 уболівальників (з офіційними особами).

ФК Малинськ - ФК Ужгород 1:1
 
ФК «Малинськ»: Михайло Грицаль (77), Роман Воробей (5), Віталій Брикса (10), Дмитро Луцюк (6), Василь Лойко (4), Роман Савицький (33), Дмитро Проневич (3), Анатолій Онищук (7), Віталій Кашуба (22), Дмитро Єременко (28), Артем Корольчук (88).
 
Заміни: Микола Фокін (1), Богдан Скоцький (15), Віктор Кірях (16), Юрій Яструб (18), Микола Гайдучик (11), Василь Штандер (17), Олександр Мичко (8).
Головний тренер – Богдан Самардак.
 
ФК «Ужгород»: Юрій Славік (1), Вадим Селещук (3), В’ячеслав ПІнковський (4), Станіслав Котьо (21), Олексій Сич (16), Богдан Павлич (22), Адріан Пуканич (15), Олександр Бако (9), Сергій Машталір (7), Олександр Зимомря (13), Іван Русин (10).
Запасні: Ерік Гречка (33), Максим Олень (20), Дмитро Рацин (5), Володимир Дуран (8), Юрій Дрозд (18), Михайло Дудаш (2), Вадим Ференцик (19).
Головний тренер – Мирослав Бабяк.
Віталій БІРОВЧАК,
Млинів – Ужгород
Прес-служба ФК “Ужгород”
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 786 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: