Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" здобуває першу перемогу в аматорах
21:03
"Ужгород" здобуває першу перемогу в аматорах
У матчі четвертого туру чемпіонату України з-поміж аматорів головна команда з обласного центру приймає рівного собі суперника.

Принаймні за кількістю здобутих очок, вікової категорії футболістів та кількості забитих голів. Щоправда, якраз кращий показник забитих та пропущених м’ячів розмістив «Ужгород» на сьому позицію турнірної таблиці, а наші суперники були на десятій. Плюс ще один не менш важливий факт: підопічні Мирослава Бабяка перший тур пропускали, а хмельницькі гравці здобули дебютне очко в дебютному протистоянні із «ДЮСШ-Тернопіль».
 
У передматчевому інтерв’ю тренер «Хмельницького» Микола Федорко зазначив, що команду не впізнав у останньому домашньому матчі, коли господарі поступились «Покуттю» 0:5. Мовляв, у підопічних тренерський штаб вірив більше, аніж самі футболісти у себе. Тож запевнив, буде рівна гра, якщо самі гравці захочуть реалізуватись.
 
Рівну гру вболівальники бачили, можливо, хвилин десять. Далі ж бо «Ужгород» нарешті розкрився і переступив через той психологічний бар’єр, котрий заважав гравцям з обласного центру усвідомити факт, що команда уже переходить з аматорського чемпіонату області у професійний футбол. І хоч всеукраїнські змагання теж носять «аматорську» назву, та далі, дасть Бог, буде Друга ліга чемпіонату України.
 
У порівнянні з минулим виїзним поєдинком в Острозі з місцевою «Коброю» та й попереднім домашнім поєдинком із соснівським «Рочином», «Ужгород» відчув, нарешті, та й, зрештою, показав свою гру. Команда Мирослава Бабяка на старті вийшла дещо у зміненому складі. З’являється досвідчений Антон Предчук та молодий В’ячеслав Пінковський. І якщо гравець групи атаки не зумів віднайти свою гру, то молодий захисник сповна віддав себе грі мільйонів і, більше того, був одним із кращих у складі команди господарів.
 
Ще один захисник, якнайперше, вартий уваги – Вадим Селещук. Він, забігаючи наперед став кращим голеадором ФК «Ужгород» за три проведені матчі, забивши два голи в чемпіонаті.
 
Це була 20-та хвилина зустрічі. Автором гольової передачі стає Сергій Машталір і Селя її сповна реалізовує. Вадим Селещук, як підсумок, увійде до топ-10 кращих голеадорів чемпіонату України з-поміж аматорів. Браво, Вадиме!
 
Перший тайм не став аналогічним тій першій 45-хвилинці у грі з «Рочином». «Ужгород» не відсиджувався у захисті, а повсякчас тероризував ворота Володимира Котелби. Далі Мирослав Бабяк змінює Антона Предчука на Олександра Грицкевича й Івана Ковача на Микиту Гальчака. Сашко якраз і подвоїв перевагу господарів на 57-ій хвилині, а Микита влучив у поперечку ще у першому таймі.
 
Повертаючись до голу Грицкевича. Михайло Дудаш віддає гольову передачу і виводить Олександра на очну ставку із Володимиром Котелбою. 99-ка «Ужгорода» – перемагає в очній ставці з воротарем.
 
Михайло Дудаш також стане героєм матчу, бо встановить завершальну крапку. Це була 75-та хвилина зустрічі. Вдруге асистом виступає Сергій Машталір і Михайло карає воротаря під час рандеву. Той же Дудаш хотів віддячити Сергію, обігравши захисника та віддавши пас Машталіру… Але у 77-го номера вже сил не вистачило, аби промчати до того м’яча… Він повністю відпрацював у цій грі. А ще Володимир Дуран, котрого наприкінці матчу змінив Іван Ільчук, провів кращий поєдинок в чемпіонаті. Він не прогавив жодної атаки суперника своїм флангом, самовіддано лягаючи у підкатах і будуючи атаки команди. Юрій Славік здорово грав на виході, не пропустивши жодного гола.
 
Дебютував у матчі і граючий Олег Маркович. Котрий під ендшпіль поєдинку витягує м’яч з-під ближньої стійки. Загалом усі молодці. «Ужгород» здобуває історичну перемогу в чемпіонаті України, маючи у підсумку чотири очки.
 
ФК «Ужгород» – СК «Хмельницький» – 3:0
 
Голи: Селещук Вадим 20 хв., Грицькевич Олександр 57 хв., Дудаш Михайло 75 хв.
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 745 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: