Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Ужгород" зіграв внічию в Житомирі
18:24
"Ужгород" зіграв внічию в Житомирі
Підопічні Василя Варги розійшлися миром із “Поліссям” 0:0.

Беззаперечним фаворитом у цьому матчі експерти та футбольні журналісти називали команду господарів. Проте закарпатці подолали майже 700-кілометрову відстань не заради екскурсії, хоч «Ужгород» через травми і не дорахувався двох гравців основи: захисника Стефана Федака та атакувального півзахисника Вадима Ференцика. Головна команда обласного центру була налаштована виключно на позитивний результат, принаймні нічийний. Нагадаємо, до цього матчу «Полісся» дислокувалось на другій позиції із 23-ма очками. «Ужгород» – сьомий (15 очок). У першому колі закарпатці поступились більш іменитому супернику вдома з рахунком 1:2. Тож прийшов час реваншу.

Сьогодні «Спартак-арена» стала свідком справжнього аншлагу – трибуни, які вміщують 1250 уболівальників були заповнені вщент. Більше того – зо дві сотні глядачів стоячи спостерігали, як виявиться згодом, за справді цікавим та насиченим футболом. Та й культура уболівання у Житомирі на рівні. Мені спільно із єдиним представником фан-сектору «Ужгорода» Віктором Понціром було, відверто, заздрісно. І заздрили ми білою заздрістю. Хотілося б, звісно, аби обласний центр Закарпаття теж повернувся обличчям до футболу через уболівальницьку призму. А тепер до самого матчу.

Розпочну з того, що стартовому складі «Ужгорода» традиційно вийшов вихованець житомирської СДЮСШОР, нападник Артем Корольчук. Який до слова, сьогодні відзначав іменини. Отож, зі святом тебе Артеме! А в якості подарунку команда пообіцяла позитивний результат…

У першій 10-хвилинці «Полісся» хоч і не значно, але все ж переважало «Ужгород». А під її завершення уболівальники побачили перший удар по воротах. Постарався Євгеній Немтінов, пробивши у ближній кут. М’яч влучив у сітку, однак із зовнішньої сторони. Немтінов мав ще одну хорошу нагоду через 4 хвилини – він отримав м’яч у штрафній суперника, змістився ближче до центру і пробив у дальній кут. Повз…

А от найреальнішу нагоду для взяття воріт втратили саме ужгородці на 17-ій хвилині. І саме іменинник Корольчук. Бездоганно правим краєм пройшов Павленко, увійшов у штрафну і відкотив під удар Артему. 88-ий номер «Ужгорода» не поцілив у рамку із 5-ти метрів, пробиваючи у падінні.

Через дві хвилини найактивніший у складі Житомира Євгеній Немтінов хотів запросити на рандеву Михайла Готру. Щоправда на підступах до штрафної блискуче у підкаті зіграв Владислав Шкіндер. А в середині тайму дивом не замкнув передачу зліва Вадим Семчук, відправивши головою м’яч повз дальню стійку. Далі гра змістилась у центр поля і проходила без гострих моментів.

На 32-ій хвилині ужгородці заробили стандарт із 32-ох метрів. Віктор Ряшко пробив повз каркас воріт Олега Мозіля. Через три хвилини з вигіднішої позиції пробивали уже житомирські вовки – з ударом Марата Даудова впорався Михайло Готра. У наступній атаці вже пробачає суперника «Ужгород». Адріан Пуканич навісив зі штрафного на лінію воротарського майданчика – Артем Корольчук пробив доволі кволо. Можливо ,третього разу поталанить..? А, власне, перший тайм так голами і не увінчався.

Старт другої 45-хвилинки проходив під диктовку господарів. Однак, «Ужгород» щільно й надійно грав у захисті, тож до ударів справа не доходила. Принаймні до 53-ої хвилині. Саме тоді учергове нагадав про себе Немтінов – Євгеній пробив з-за меж карної площі під поперечину, але Готра на місці.

А от на 60-ій хвилині ужгородці ледь не привезли собі гол. У власній штрафній Віктор Ряшко віддав головою на Готру, а м’ячем у підсумку заволодів Вадим Семчук, який пробивав уже в порожні ворота. Проте Віктор виніс шкіряного із лінії.

Наступну гольову атаку житомирці створили через 5-ть хвилин. Господарі вийшли три в три на ворота Готра і Дмитро Задерецький, який тільки вийшов на заміну, на завершальній фазі атаки пробив повз ближню стійку. “Ужгород” відповів на 74-ій хвилині. Пуканича збили за 6 метрів до штрафної . Адріан пробив, однак влучив у стінку.

Уже в доданий арбітром матч у штрафній “Ужгорода” відбулась пожежа – м’яч вчергове котився лінією воріт, але закарпатці втримали ворота недоторканими.

Наступний поєдинок підопічні Василя Варги проведуть вдома 9-го жовтня із “Калушем”.


ФК «Полісся» - ФК «Ужгород» 0:0

ФК «Полісся»: Олег Мозіль, Олександр Бринько, Сергій Швець, Денис Притиковський, Андрій Власюк, Максим Боровець, Олександр Чернецький, Вадим Семчук, Марат Даудов, Євгеній Немтінов, Ярослав Галенко.
Запасні: Нікіта Федотов, Євген Корохов, Денис Галенко, Ілля Тимошенко, Володимир Донов, Іван Мочевінський, Євгеній Терзі, Дмитро Задерецький, Олександр Мосіюк, Євген Кузнєцов, Роман Адаменко.
Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

ФК «Ужгород»: Михайло Готра, Віктор Ряшко, Владислав Шкіндер, Кирило Пасічник, Олександр Ковчар, Владислав Павленко, Юрій Дрозд, Адріан Пуканич, Віктор Масікевич, Сергій Машталір, Артем Корольчук.
Запасні: Мирослав Лютнянський, Володимир Дуран, Станіслав Котьо, Вадим Селещук, Іван Русин.
Головний тренер: Василь Варга.
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 513 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: