Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Ужгородський футболіст серед номінантів на звання кращого гравця року в категорії U15
10:42
Ужгородський футболіст серед номінантів на звання кращого гравця року в категорії U15
В останній день листопада - 30-го числа - вперше в Україні будуть названі кращі юні футболісти країни в вікових категоріях U-14 - U-17.

Ужгородський футболіст серед номінантів на звання кращого гравця року в категорії U15
Раніше їх визначали за підсумками фінального турніру ДЮФЛУ, але це не зовсім справедливо, адже вважалося, що це - найкращі гравці всього чемпіонату. У 2017 році ця несправедливість буде виправлена. І будуть названі кращі футболісти сезону-2016/2017 в цілому.
 
Проект Золотий Талант, який бере участь в цьому процесі, вже опублікував розширений список кандидатів в категорії U-14. А тепер мова піде про футболістів категорії U-15, які в 2017 році вперше почали викликатися в юнацьку збірну України. Її очолює знаменитий в недавньому минулому захисник Володимир Єзерський.
 
«Виділяти найяскравіших представників наших футбольних надій, нашого футбольного майбутнього було вирішено у всіх чотирьох категоріях, в яких проводиться юнацький чемпіонат України під егідою ДЮФЛУ, - розповідає нам віце-президент Ліги, чемпіон світу 1977 року серед юніорів Олександр Сопко. - А також - серед гравців команд першої ліги U-19. Будуть відзначені і тренери, які працюють в дитячому та юнацькому футболі».
 
У нас 11 номінацій, по дві - на кожен вік. Кращий гравець оборонного плану, кращий гравець атакуючого плану в кожній категорії. Плюс - найкращий тренер з усім віковим категоріям. Журі вибрано з авторитетних фахівців, тренерів-селекціонерів, тренерів збірних, працівників ДЮФЛУ та комітету ФФУ. Всього - 13 експертів, це солідна група. Зрозуміло, була дискусія, були суперечки, після яких обрані всі кандидати».
 
У наймолодшій категорії U-14 були відібрані 11 футболістів, у категорії U-15 вийшло 17. В основному - з Динамо і Шахтаря, які вигравали юнацький чемпіонат України серед гравців 2002 р.н. в 2016 та 2017 років роках. Але є хлопці з Дніпра, Львова, Ужгорода, Полтави, ще одного столичного клубу.
 
«Звичайно, кожен тренер хоче своїх гравців бачити в номінації, вони кращі для нього, - продовжує Сопко. - Ми виходили з того, як футболіст грав в іграх чемпіонату ДЮФЛУ, потрапила його команда в фінальну частину і як він там себе проявив. У нас зонний принцип в чемпіонаті. Не всі сильні грають між собою і не всі зони рівноцінні за рівнем майстерності. Тим більше, якщо гравець потрапляє в збірні, а там на рівні іноземних футболістів видно, хто не дотягує або, навпаки, добре проявляє себе. Конкурс у нас перший, може, є помилки, але будемо з кожним роком шліфувати і підберемося до ідеальної об'єктивності якомога швидше.
 
Через тиждень визначимося з номінантами, а переможці будуть названі вже на самому торжестві. Сподіваємося, для всіх це буде додатковим стимулом надалі. Хлопці повинні розуміти, що вони на виду зараз, і вірю, що вони і далі будуть тільки прогресувати».

Серед номінанатів і фланговий захисник Юрій Федак, який виступає за СДЮСШОР Ужгород під керівництвом Володимира Мухлиніна.

 
Юрій ФЕДАК (СДЮСШОР Ужгород)
 
Дата нарождення: 05.05.2002.
 
Виступи в юнацькому чемпіонаті України
 
2015/2016  U-14  СДЮСШОР (Ужгород)  17 (матчі)  895 (хвилини)
2016/2017  U-15  СДЮСШОР (Ужгород)  16  1120
2017/2018  U-16  СДЮСШОР (Ужгород)  3   231

Весь список номінантів виглядає наступним чином:
 
Віктор БЛИЗНИЧЕНКО (Динамо Київ)
Владислав ВАНАТ (Динамо Київ)
Костянтин ВІВЧАРЕНКО (Динамо Київ)
Данило ВОЛИНЕЦЬ (Дніпро)
Богдан ВЬЮННИК (Шахтар Донецьк)
Данило ГОНЧАРУК (Шахтар Донецьк)
Ілля ЗАБАРНИЙ (Динамо Київ)
Ярослав КАРАБІН (Карпати Львів)
Артем КУЛАКОВСЬКИЙ (Динамо Київ)
Максим КУЧЕРЯВИЙ (ДЮСШ-15 Київ)
Олександр ЛЕВЧЕНКО (Ворскла Полтава)
Юрій РАДЕЛИЦЬКИЙ (УФК-Карпати Львів)
Георгій СУДАКОВ (Шахтар Донецьк)
Юрій ФЕДАК (СДЮСШОР Ужгород)
Микита ТУРБАЄВСЬКИЙ (Шахтар Донецьк)
Роман ШИШ (Шахтар Донецьк)
Даніель ЕГБУДЖУО (Шахтар Донецьк)
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1247 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: