Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » В'ячеслав Чурко: "Якщо надійде дзвінок з Угорщини, готовий розглянути таку можливість"
22:43
В'ячеслав Чурко: "Якщо надійде дзвінок з Угорщини, готовий розглянути таку можливість"
Ужгородець Чурко розповів про матч з Вересом, голі у ворота рівнян і варіантах прийняти пропозицію виступати за збірну Угорщини.

В'ячеслав Чурко:
- В'ячеслав, Маріуполь перед грою з Вересом не вигравав чотири матчі поспіль. Тиснула ця серія на азовців перед грою з рівнянами?
 
- Трохи так, але в той же час ми розуміли, що в попередніх матчах цілком могли набирати свої очки. У матчі з Динамо відмінно провели перший тайм, вигравали, але в підсумку втратили перемогу. Матч з Ворсклою по грі можна було б занести нам в актив, тому що у нас було кілька хороших моментів для взяття воріт. Але десь не пощастило і в підсумку ми залишилися без очок. І ось тепер в грі з Вересом, слава богу, все вийшло. Ми забили два голи, взяли три очки і вважаю, що цілком цього заслуговували.
 
- Твій забитий гол в цьому матчі вийшов красивим?
 
- До травми в останній раз забивав Карпатам. Але потім довго не виходило, хоча моменти були. На тренуваннях теж «стріляв», але часто м'яч йшов повз ворота і став переживати з цього приводу. У грі з Вересом вийшло вже відразу і без підготовки. Так що сподіваюся, що тепер «прорве» і в наступних матчах буду засмучувати воротарів частіше.
 
- Гра з Вересом визначила переможця в боротьбі за п'яте місце?
 
- Дійсно, рівняни на даний момент наші прямі конкуренти. Але попереду ще п'ять турів, в яких багато в турнірній таблиці може змінитися. Зоря нас випереджає лише на одне очко, Ворскла на третьому місці, але я вважаю, що поки тільки гарантовано перше і друге місце розіграють Шахтар і Динамо, а всі інші команди ще зберігають шанси розіграти «бронзу».
 
- Маріуполь готовий за своїм потенціалом грати в єврокубках?
 
- Таке завдання ставилося перед нами ще перед початком чемпіонату. Але ми йдемо до цієї мети поступово. Граємо і ставимо завдання від гри до гри. Спочатку ставили за мету потрапити в першу «шістку», тепер будемо намагатися фінішувати в таблиці якомога вище. Як то кажуть, порахуємо очки в кінці чемпіонату.
 
- 18 квітень Маріуполю належить зіграти в півфіналі Кубка України проти Шахтаря. Є у азовців шанси в цьому протистоянні?
 
- Шансів мало, але це футбол. «Гірники» програли Динамо в чемпіонаті, тому будуть намагатися реабілітуватися за цю поразку, вдало зігравши в Кубку.
 
Пару тижнів тому ми ще не знали, що орендовані у Шахтаря гравці не зможуть зіграти проти свого колишнього клубу. Але зараз нам про це сказали вже остаточно, тому доведеться подивитися матч по телевізору. Звичайно, хотілося б зіграти з донеччанами, проявити себе на тлі футболістів, які стоять 20 мільйонів. Якраз в таких матчах можна було б особливо пильно звернути увагу тренерів штабу Шахтаря на свою гру.
 
- На майбутній сезон ти продовжиш кар'єру в Маріуполі?
 
- Оренда до літа, після чого Шахтар буде вирішувати, як бути далі. Якщо будуть інші варіанти продовження кар'єри, будемо їх розглядати. Але зараз вся увага до Маріуполя і хочеться вдало завершити нинішній сезон, щоб вирішити поставлене завдання.
 
- Після відходу з Маріуполя Александа Севідова його місце на тренерському містку зайняв Олександр Бабич. Що змінилося в команді з його приходом?
 
- Я вважаю, що він тренер нового покоління, який не тисне на футболістів своїм авторитарною думкою. Бабичу також цікава думка гравця, цікаво спілкуватися з футболістами і мати з ними зворотній контакт. На кожне тренування він готується дуже скрупульозно, знає, хто і що повинен робити. Він живе футболом 24 години на добу і є великим професіоналом своєї професії.
 
- Нещодавно була інформація, що тебе незабаром запросять виступати за збірну Угорщини. Були такі контакти з угорською стороною?
 
- Я в курсі цих розмов і новин. Але скажу так: офіційного запрошення не було.
 
- Якщо надійде дзвінок з Угорщини?
 
- Не буду нічого загадувати, але готовий розглянути таку можливість.
 
- Коли грав в Угорщині в клубі Акадлемія Пушкаша, були контакти з представниками угорської збірної?
 
- Мені про таку можливість говорив президент цього клубу. Він висловлював інтереси, тим більше, що я отримав угорський паспорт. Думаю, що якби я продовжив кар'єру в Угорщині, це питання вже було б вирішено. Але вийшло так, що у мене була мікротравма, і я не грав. Якраз в цей же момент відбулася зміна головного тренера, який почав більше довіряти місцевим футболістам. У клубі подумали, що я не хочу грати і їду через те, що змінився головний тренер.
 
- Ти народився на Закарпатті. Угорську мову знаєш?
 
- Багато чого розумію, але, звичайно, не можна стверджувати, що знаю мову. Хоча мої рідні добре нею володіють, я ж поїхав в академію Шахтаря, тому вже не перебував у рідних краях.
 
- Паспорт громадянина ЄС збільшує можливість знайти клуб в Європі?
 
- Звичайно. Тому якщо буде така можливість, готовий розглянути пропозиції від клубу з європейського чемпіонату.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 703 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: