Головна » Усі публікації » у світі » В'ячеслав Чурко: "Рівень моєї нової команди дуже хороший"
14:00
В'ячеслав Чурко: "Рівень моєї нової команди дуже хороший"
22-річний український півзахисник В'ячеслав Чурко розповів про мотиви переїзду в чемпіонат Угорщини.

В'ячеслав Чурко: Ваш перехід в Академію Пушкаша в якійсь мірі зрозумілий, але і дивний одночасно. Хотілося б розібратися: Ви пішли на цей крок, аби не залишатися в Металісті? Це був вимушений хід через відсутність інших пропозицій?
 
- Насправді у мене був вибір, так як варіанти були і в Україні, і в Європі. Я вибрав Європу. В Україні важка ситуація у всіх аспектах, а тут, в Угорщині, все добре. Мені тут подобається. Перше - рівень команди дуже хороший. Друге - підхід і ставлення до футболістів - на високому рівні. Третє - просто після Металіста я зрозумів, що стабільність краще, ніж обман.
 
Відносно варіантів в Україні: адже вони можуть бути різними, і навіть фінансово стабільними - в тому числі. Або після Металіста Ви категорично не хотіли залишатися ні в Харкові, ні в Україні в цілому?
 
- Саме так - не хотів. Розумієте, клуби зі стабільністю зараз вже завтра можуть бути нестабільними.
 
І все ж: невже чемпіонат Угорщини, при чому - в складі передостанньої команди цього чемпіонату - варіант, який влаштував Вас без зайвих сумнівів? Все-таки Європа, про яку Ви говорите, і чемпіонат Угорщини - поняття не зовсім сумісні з футбольної точки зору.
 
- Це як подивитися. По-перше, що стосується передостаннього місця команди, то досить буде виграти 2-3 матчі, і ми вже будемо в середині турнірної таблиці. По-друге, я провів всього пару тренувань з командою, але вже можу сказати, що її рівень досить високий. Так що, думаю, команди, які знаходяться вище нас, теж досить непоганої якості. Плюс, наш тренер, Роберт Ярні, пограв свого часу в таких топових клубах Європи, як Ювентус і Реал, тому працювати під його керівництвом будемо дуже цікаво. І взагалі: я не вважаю, що цей перехід - крок назад в моїй кар'єрі. Тут футболістів моніторять скаути з інших країн Європи, так що є відмінний шанс заявити про себе.
 
Нойок розповідав, що в Харкові Ви змушені були з'їхати з квартири, відвезти родину додому в Київ, а самі - переїхали жити на базу. Це стало Вашою останньою краплею?
 
- Грати безкоштовно вкрай важко. Бачити таке ставлення до себе - теж. Найбільше мене зачепило те, що я не отримав жодної зарплати за 6 місяців, хоча, наскільки мені відомо, вся команда певну частину грошей отримала. Всі, крім мене. І я не розумію, чому так. Півроку суцільних обманів.
 
А Ви питали у Бойцан, чому так?
 
- Так. Дзвонив йому, коли сказали, що гроші є. Він сказав: "Набери через 20 хвилин". Я набрав. Але до сих пір, коли дзвониш йому, чутно тільки, що цей номер не обслуговується. Агент теж дізнавався, що до чого - ніхто не йде на контакт. Буду писати лист, судитися. Я, до речі, згоден хоча б на половину, розуміючи, що в клубі важка ситуація. Але найнеприємніше - коли брешуть в очі. За півроку нам обіцяли майже кожен місяць, що гроші ось-ось будуть, але так нічого і не давали.
 
У футбольних колах дискутують на тему недалекоглядності футболістів, які влітку "повелися" на обіцянки керівників клубу і нулі в контрактах, тому ніхто їм не винен, адже у Металіста вже були багатомільйонні борги перед колишніми і не тільки гравцями. Загалом, було зрозуміло, що пахне черговим обманом.
 
- Я теж розумів, що є борги і всю ситуацію в цілому. Але я навіть подумати не міг, що не отримаю в результаті взагалі ніяких грошей. Тому що не думав, що такий клуб можна так знищити. Плюс, що стосується моїх особистих мотивів переходу в Металіст, то я йшов до тренера, з яким працював у Говерлі, Олександра Севідова.
 
Ваш контракт належить Шахтарю. Як поводився клуб по відношенню до Вас весь цей час? Зараз він не був проти вашого переходу в Академію Пушкаша?
 
- З Шахтарем ніколи проблем у мене не було і немає. Мене в Шахтарі ніколи не обманювали. Мені дозволили піти в оренду в мій новий клуб, але перед цим я просто продовжив контракт з Шахтарем на півроку.
 
І як довго Ви ще будете на контракті з донецьким клубом?
 
- До кінця 2017 року.
 
Фінансові умови в Академії Пушкаша гідні за мірками України? Йдеться про менші гроші, ніж обіцяв Металіст?
 
- Ні, умови не гірші, ніж були прописані у мене в Харкові.
 
І при цьому Ви впевнені в стабільності клубу і стабільних виплатах?
 
- Так, на сто відсотків.
 
Як довго Ви будете грати в Академії Пушкаша?
 
- Орендна угода розрахована до літа.
 
У новому клубі з Вами буде грати також Дмитро Льопа. Те, що поруч є ще один українець, спрощує процес адаптації?
 
- Так, удвох набагато легше.
 
Льопі, стало бути, теж набридли порядки в Металісті і українському футболі?
 
- Ну, взагалі, так.
Категорія: у світі | Переглядів: 954 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: