Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «В. Бийгань» - «Дийда» переміг арбітр Ярослав Гала
18:12
«В. Бийгань» - «Дийда» переміг арбітр Ярослав Гала
Це було справжнє «Ель-класіко».

Це було справжнє «Ель-класіко». Матчі за участю вищезгаданих команд – більше, ніж дербі. Такі поєдинки за шість очок.

«В. Бийгань» та «Дийда» ще в районному чемпіонаті «полюбляли» одна одну. Вони ж бо боролись за комплекти нагород найвищого ґатунку. Такі ж завдання «коучі» ставлять перед підопічними і в обласній першості.

Ще перед матчем було зрозуміло, підбір гравців у господарів вище класом. «Дийда» була змушена виступати, щонайменше, без п’яти футболістів основи. Причини різні: вилучення у матчі попередньому, травми і незаплановані аргументовані виїзди. Та, відверто, пересічний глядач цього не помітив.

Перша сорокап’ятихвилинка – за гостями. Підопічні Іштвана Гіді змарнували, як мінімум, два гольові епізоди: трусили стійку і запрошували на побачення кіпера. Забракло фарту. «В. Бийгань» відповідала достойно та забити зуміла лишень завдяки одинадцятиметровому. На 17 хвилині зфолили захисники у власній карній. Гала призначив, як на мене, не цілком справедливе пенальті. Реалізував його Яромир Лобода, який вчорашньої днини був лідером у своїй команді. А далі був повний хаос від арбітра Гали. Я чітко бачив епізод на 29 хвилині. Нападника «Дийди» захисник господарів просто «зрубав» у штрафному, при чому не втрапивши по м’ячу. Асистент рефері Олександр Абель, який був поруч зі мною і добре все бачив, спокійно продовжував стояти, а повинен був сигналізувати Галі про порушення. Абсурд, і це при тому, що пан Ярослав завжди відзначався справедливістю. Це було не про вчорашнє дербі. Більше того, делегат матчу Іван Головко, який знаходився біля воріт команди господарів, зазначив, шістьома хвилинами раніше арбітр повинен був призначити одинадцятиметровий у ворота «Дийди». Я не бачив, повірю на слово. Та свою помилку Гала виправив у другому таймі. Спочатку на 83 хвилині. Штрафний майданчик «Дийди». В ігровому епізоді не рука захисника знайшла м’яч, а м’яч знайшов руку. Це технічний брак гравця і це пенальті, як не крути. Знову Лобода підходить до 11-метрової відмітки. Вище всякої похвали зіграв голкіпер. А далі було третє пенальті під завісу матчу. Воно залізне, воротар «Дийди» вдався до фолу останньої надії, за що справедливо був вилучений. Реалізував його Юрій Пийтер. Детальніше про останнього голеадора. Виступав він на початку сезону за «Фенікс» і не дотримався, на думку керівництва «Дийди», формальностей під час переходу. Сьогодні подано протест. Мовляв, «підстава». Рішення дисциплінарний комітет прийме завтра. Ще про драконів. Мене здивував (не зовсім приємно) асистент арбітра Олександр Абель. Ні, я не про пенальті. Лишень під час вкидування аутів він помилився, що я бачив, шість разів. Інспектор Головко виправив – лишень чотири. Хай, але він не був готовий до матчу. У жодному з аспектів.

Загалом, футбол був яскравим. Перемогла «В. Бийгань» з рахунком 2:0. У другому таймі вона була зібранішою, але помилки арбітра на результат вплинули. А це, як мінімум, не справедливо.

P.S. «В. Бийгань» - хороша команда. Але інфраструктура тут просто жалюгідна. Я не вдаватимусь до розміру гонорарів, які отримують гравці. Не рахуватиму чужі гроші. Але… Ворота «обшарпані». Сітка міцна, з часів Радянщини, щопрада вішатись на ній ніхто не збирається. Розмітки лінії не було видно навіть під лупою. Команда основна розминалась поруч з воротами під час матчу, обабіч поля ж бо в траві можна загубитись. Газон зкошено не зовсім правильно. Роздягальні нема… Я б не дозволив цій команді грати в обласній першості. Але це моя, суб’єктивна, думка.

Віталій Біровчак

Сайт не завжди поділяє точку зору авторів матеріалів.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 913 | Додав: Лобда | Рейтинг: 2.3/6
Всього коментарів: 2
2 Гость  
0
Я люблю наш футбол. И читать такие новости неприятно. Но есть, согласитесь, суть в материале. Местной федерации надо задуматься.

1 Футболіст  
0
То судді Козика. Люструвати їх!

الاسم *:
Email *:
كود *: