Головна » Усі публікації » Чемпіонат міста » В Ужгороді залучають ромських хлопчаків до дворового футболу
12:26
В Ужгороді залучають ромських хлопчаків до дворового футболу
В Ужгороді втілюється проект «Підтримка розвитку дворового футболу для ромських підлітків».

В Ужгороді залучають ромських хлопчаків до дворового футболу В Ужгороді за підтримки програми «Рома України» й Міжнародного фонду «Відродження» втілюється проект «Підтримка розвитку дворового футболу для ромських підлітків». Ініціатива розробки проекту й наразі – його втілення – на плечах керівництва й активістів громадської організації «Об’єднаймо зусилля», головою якої є депутат Ужгородської міської ради Юрій Мандич. Він, до речі, й керівник молодіжного проекту з дворового футболу.

Зі слів Юрія Мандича-старшого, проект має на меті залучити до активного способу життя якомога більше хлопчаків – забрати молодь з вулиці, в тому числі ромських дітей, дати їм цікаве й змістовне дозвілля.

У рамках проекту тренує команди з дворового футболу на нещодавно оновленому майданчику на території ужгородської ЗОШ № 7 молодий, але перспективний тренер Юрій Мандич-молодший. З його слів, щоденні заняття для старшої групи дають можливість не тільки поліпшити стан здоров’я підростаючого покоління, а й покращити технічні футбольні можливості хлопчаків. Тренувальний процес проходить у 2 вікових групах, триває по 90 хвилин. «Під час тренувань найперше, над чим працюємо, це розвиток швидкості, естафети, рухливі ігри. Відтак – ігри з м’ячем, двостороння гра, навчання та вдосконалення техніки ударів по м’ячу, теоретичні заняття згідно з тематичним планом. А наприкінці кожного тренування збираємося й обговорюємо всі моменти – помилки і успіхи», – розповів тренер.

З його слів, така робота, до речі, вкрай потрібна, адже всі діти різні, більшість із них – обдаровані, але без фахової підготовки (школи), і це треба виправляти. «Процес доводиться частенько зупиняти, обговорювати нюанси, пояснювати помилки і вказувати на вдалі комбінації. Загалом для мене як для молодого тренера важливим є спілкування з дітьми для того, щоб краще їх зрозуміти. Адже сам розпочинав свою футбольну кар’єру в 6 років у ЗОШ 7, все своє дитинство провів на футбольному полі, й знаю, наскільки важливим для молоді є спілкування, підтримка, порада», – додав Юрій Мандич-молодший.

До речі, підготовка команд у рамках проект стартувала 1 червня. Триватимуть тренування два місяці, і з початком серпня в Ужгороді стартує турнір з дворового футболу. Завершитися він має 24 серпня на День Незалежності. ФОТОРЕПОРТАЖ з тренувань дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат міста | Переглядів: 1037 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: