Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Вадим Ференцик: "Після голу емоції просто зашкалювали"
19:50
Вадим Ференцик: "Після голу емоції просто зашкалювали"
Наймолодший футболіст «Ужгорода» приніс другу поспіль перемогу команді.

Вадим Ференцик:
Гравець групи атаки до команди з обласного центру перейшов цьогоріч, закінчивши ужгородську СДЮСШОР (з 2013 до 2016 років навчався в київському РВУФК). Опісля перемовин директора спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву Вадима Дьордя та коуча ФК «Ужгород» Мирослава Бабяка, юний Ференцик отримує запрошення до команди.
 
«Я дуже хотів перейти в цей клуб, насамперед пов’язано це з можливістю проявити себе, показати на що я здатний. Тут хороша перспектива і неоціненний досвід в аматорському чемпіонаті. Це всеукраїнський масштаб, де дислокуються кращі регіональні команди».
 
Футболіст 2001 року народження дебютує за ФК «Ужгород» у товариському протистоянні із виноградівським «Севлюшем». Вадим навіть забив гол лідеру вищої ліги крайового чемпіонату, вийшовши на заміну. А от перший офіційний поєдинок Ференцик проводить у рамках всеукраїнських змагань із соснівським «Рочином». Наставник ужгородців дав можливість проявити себе молодому футболісту і в кожному наступному матчі.
 
Та найвизначнішим у кар’єрі Вадим Ференцика поки залишається матч 5-го туру чемпіонату України з-поміж аматорських команд із чортківським «Кристалом». 2-го вересня підопічні Мирослава Бабяка здобувають історичну виїзну перемогу на Тернопільщині. На 74-ій хвилині тренер змінює Михайла Дудаша якраз на Ференцика. А згодом ще один гравець, який вийшов на заміну Василь Бонтей віддасть гольову передачу Вадиму. Останній холоднокровно переправляє м’яч повз голкіпера у сітку. 0:1. Визначна, погодьтесь, і надважлива друга поспіль перемога «Ужгорода» в чемпіонаті України.
 
«Я був готовий і у фізичному, й у психологічному аспекті до матчу з «Кристалом», не перебільшуючи, на усі 100 відсотків. Сподівався, звісно, що тренер випустить мене на заміну, але до кінця упевнений не був. Коли все ж Мирослав Юрійович сказав, аби я йшов розминатись, у мене було непереборне бажання допомогти команді. Наставник перед моїм виходом на поле зазначив, що граємо від захисту, але не забуваємо і про напад. На щастя, у мене була одна можливість вирішити долю поєдинку і я нею скористався. Емоції просто зашкалювали. Та це не моя виключно заслуга, це заслуга усієї команди», – ділиться Вадим Ференцик.
 
Винуватець вирішального голу у матчі з «Кристалом» не приховує, що конкуренція в «Ужгороді» наразі дуже висока. Й аби виходити зі стартового свистка рефері, потрібно ще попрацювати. Вадим попри юний вік уже усвідомлює – без наполегливої праці результату досягти не вдасться, тож працює над собою і в посттренувальний період.
 
Наступний, уже домашній поєдинок «Ужгород» проведе з ФК «Малинськ» – одним із фаворитів аматорського чемпіонату. Це буде, імовірніше за все, найскладніше випробування команди з обласного центру. Проте футболісти, у тому числі й Вадим Ференцик, налаштовані виключно на позитивний результат. ««Малинськ» завжди був гідним суперником у всеукраїнських змаганнях. Тим більше, за плечима цієї команди колосальний досвід виступів у чемпіонаті України. Їй притаманні хороші футболісти з високою індивідуальною майстерністю. Проте ми будемо протидіяти супернику, виключно, як одна злагоджена команда. Я дуже сподіваюсь, що тренер довірить мені зіграти у цьому матчі. Я не говорю про основу. Та коли Мирослав Юрійович вважатиме, що мені потрібно виходити, вийду і покажу максимум, на що здатний»», – продовжує Ференцик.
 
Паралельно з виступами в аматорському чемпіонату, ужгородці ведуть гідну боротьбу в обласному. Вадим переконаний, що вся боротьба попереду і якщо здобути золоті нагороди вже майже нереально, то друга сходинка підопічним Мирослава Бабяка ще під силу.
 
Вадим Ференцик забив свій перший гол в чемпіонаті України з-поміж аматорів. Дав перше інтерв’ю у своєму житті. Я більш ніж переконаний, що і взяття воріт, і журналістський матеріал для Вадима стануть повсякденними уже в найближчій перспективі.
Прес-служба ФК «Ужгород»
 
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 1244 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: