Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Василь Думен: "Намагаємося радувати своєю грою наших вболівальників"
22:01
Василь Думен: "Намагаємося радувати своєю грою наших вболівальників"
На футбольній карті Закарпаття Рахівський район традиційно займає особливе місце.

Василь Думен: Не в останню чергу й завдяки ФК «Карпати» (Рахів). Сьогодні увазі читачів – інтерв’ю з президентом вищеназваного клубу Василем ДУМЕНОМ. 

Пане Василю, за підсумками останнього чемпіонату рахівські «Карпати» здобули статус міцного «середняка». На Вашу думку, 5 місце з 10 команд у Східній зоні першості області варто занести до активу чи в пасив клубу? 

– Швидше за все до активу. Насамперед завдяки тому, що в команди було бажання тренуватися й змагатися на футбольному полі. І хоч ми не в кожному матчі здобували очки, але переконаний: вони давалися нелегко суперникам у поєдинках із «Карпатами». Загалом колектив продемонстрував певний високий рівень гри й у багатьох іграх порадував уболівальників. 

Які зустрічі за участю рідної команди сподобалися найбільше? 

– Насамперед поєдинки з лідерами – «Вільхівцями», ясінянською «Говерлою», «Великою Копанею», «Вишковом». За характером суперництва, бажанням змагатися я б навіть назвав ці матчі, до певної міри, пікантними. 

Не з чуток знаю, що рахівський клуб підтримує чимало вболівальників… 

– Історично так склалося: футбол активно розвивався в нашому районі. Традиційно це пов’язують із ФК «Ялинка», ФК «Говерла», ФК «Карпати». У 1990-х роках, коли Україна здобула незалежність і ставала на ноги як незалежна держава, так само й популярна гра з м’ячем за нових реалій шукала перспектив свого розвитку на Рахівщині. І нині (а взагалі я такого в новітній історії не пам’ятаю) вона – єдина, хто в першості області представлений одразу таким вагомим числом команд – ФК «Говерла», ФК «Карпати», ФК «Кісва», ФК «Вікторія ЛНС»… А це непросто: зібрати, організувати людей, виділити час. Причому граємо власними силами. Люди розуміють, що функціонування клубів сьогодні відбувається за підтримки меценатів і загалом уболівальників. Вони приходять на стадіон підтримати нас, а ми, своєю чергою, намагаємося радувати їх своєю грою. 

Водночас вона не можлива без виходу на поле суддів. Наскільки Ви задоволені рівнем їх арбітражу в першості області? 

– Ви знаєте: за участю нашого клубу був один інцидент. Команду дискваліфікували. І досі вважаю, що то була спровокована акція. Але за винятком цього матчу претензій до служителів футбольної Феміди не маю. Головне – дають грати. Зрештою, є фахівці, які визначають, де хто помилився чи ні. Вони й дадуть об’єктивнішу оцінку діям арбітрів. Звичайно, потрібно залучати й нових. Із цим, правда, проблеми існують і у великому футболі, не те що в нас. Однак потрібно шукати можливості й заохочувати молодих людей судити. 

А як вирішуєте кадрове питання команди? 

– У нас є покоління футболістів, яке підростає. Та й за останні 5 років підсилюємо колектив за рахунок місцевих вихованців. Маємо й успіхи: як серед дорослих, так і серед юнаків. Останні, зокрема, минулого року фінішували третіми.    Одне слово, напрацьовано певний рівень підготовки в клубі. Своїми силами рухаємось далі. 

Завдання на новий сезон визначили чи зробите це в процесі розіграшу Кубка Закарпаття? 

– Так, подивимося, як зіграємо в Кубку, і з огляду на те буде більш зрозуміло, які конкретні завдання ставити на сезон. 
Володимир ТАРАСЮК, ФФЗ 

Джерело 
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1174 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: