Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Василь Кобін: "Під час літнього трансферного вікна можу як розірвати контракт, так і продовжити його"
17:35
Василь Кобін: "Під час літнього трансферного вікна можу як розірвати контракт, так і продовжити його"
Екс-захисник збірної України Василь Кобін розповів про нинішній етап своєї кар'єри.

Василь Кобін:
Приводом зателефонувати екс-захиснику збірної України Василю Кобіну, який виступає в чемпіонаті Казахстану за Тобол, стала відсутність у нього ігрової практики в останній місяць (в Казахстані першість проводиться за системою весна-осінь. - Прим.авт.).
 
- Уже все нормально, - сказав Кобін кореспонденту КОМАНДИ - Я вже залікував травму (розтягнення колінних зв'язок), яку отримав у поєдинку з Кайсаром. Працюю в загальній групі.
 
- Футбол в Казахстані жорсткіший, ніж в Україні?
 
- В принципі, однаковий. Просто в Казахстані свої корективи вносять ще й поля. Багато їх зі штучною травою, а у тих арен, де природний газон, якість залишає бажати кращого.
 
- Це найбільший мінус?
 
- Погода теж тут не балує. Чемпіонат проводиться за системою весна-осінь ще й тому, що ранньою весною чи пізньою осінню грати нереально, оскільки дуже холодно і сильні вітри.
 
- Не шкодуєш, що свого часу вибрав чемпіонат Казахстану?
 
- Ні звичайно. Для мене це був новий виклик, мені було цікаво його прийняти. Тобол ставить перед собою завдання потрапити до трійки кращих і завоювання путівки в єврокубки. Це теж була вагома причина приїхати сюди.
 
- Ви поки і йдете на третьому місці. Астана і Кайрат поза конкуренцією?
 
- Астана, можливо. Видно, що за рівнем гри і підбором виконавців, ця команда відрізняється від інших. Але ми намагаємося нав'язати лідерам боротьбу, ось тільки допустили багато помилок в матчах, які повинні були вигравати, тому і відпустили конкурентів. Але вірю, що вся боротьба попереду.
 
- Рівень місцевого чемпіонату не дотягує до української Прем'єр-ліги?
 
- Природно, що Шахтар і Динамо стоять особняком, але з іншими командами п'ять-шість перших колективів Казахстану боролися б за попадання в Лігу Європи.
 
- Довгі перельоти не втомлюють?
 
- Це не сильно позначається, оскільки ми прибуваємо за добу до гри. Час, щоб відпочити є. Проблемою є психологічна підготовка, з огляду на те, що я говорив вище про якість полів і погодні умови. Травму можна отримати, не докладаючи великих зусиль.
 
- У когорті лідерів Тобол найменш результативна команда.
 
- Не можна сказати, що тактика 5-2-3 захисна, але часто забиваючи один м'яч, ми закриваємося в обороні. Втім, це дає результат, значить, наставник прав.
 
- В Тоболі виступають футболісти, які пройшли український чемпіонат ...
 
- Діму Непогодова, Джаба Канкаву, Ванче Шикова я знав раніше. Як і Антона Шиндера, який зовсім недавно пішов з Тобола. Так що нудьгувати тут не доводиться.
 
- Наскільки розрахована твоя угода з Тоболом?
 
- На рік. Але в контракті є така опція, що під час літнього трансферного вікна ми можемо як розірвати контракт, так і продовжити його.
 
- Тобі недавно виповнилося 33 роки. Сил ще вистачає?
 
- Поки так. Я поставив для себе мету - закінчити кар'єру в 35 років, тому час, що залишився хочу відпрацювати на максимумі.
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 937 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: