Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Василь Кобін: "Знаємо напрямки, де потрібно поліпшити нашу гру"
11:03
Василь Кобін: "Знаємо напрямки, де потрібно поліпшити нашу гру"
Головний тренер ужгородського клубу - про першу частину сезону-2020/2021.

Василь Кобін: Василь Кобін - один з наймолодших головних тренерів серед усіх клубів УПЛ. Йому в цьому році виповнилося 35 років. Він очолює один з наймолодших клубів елітного дивізіону - ужгородський Минай. Дебютанту української Прем'єр-ліги всього п'ять років. Ми розпитали наставника ужгородців про те, як йому працюється в Минаї.

- Спочатку давайте повернемося на півтора роки тому, - каже - Кобін. - Ми були дебютантами Першої ліги і самі не розуміли, на що здатні. Та й вболівальники також. Наше керівництво проголосило курс на те, щоб в команді грали переважно місцеві гравці. Нам всім хотілося розвивати закарпатський футбол. Поступово ми набивали гулі, але, в той же час і справно набирали очки. І вже взимку керівники нашого клубу поставили конкретне завдання - потрапити в Прем'єр-лігу.

Всі пам'ятають, як в минулому сезоні проходила першість у Першій лізі. Було кілька амбітних команд. У підсумку нам пощастило виграти перший дивізіон. Так, припинення чемпіонату в березні через коронавірусну інфекцію на всіх позначилася негативно. Про мене також говорилося досить: ось, він недосвідчений тренер, який не має достатньо знань. Вважаю, що і недооцінили нас чуть-чуть. Не вірили, що ми можемо рівно пройти весь рік.

Влітку 2020 ми в поспіху готувалися стартувати в елітному дивізіоні. Було зовсім мало часу і багато питань з підготовки та селекції. І якщо матчі проходили по два рази в тиждень, то у нас було дуже мало часу для відновлення гравців.

- Яким вам запам'ятався перше коло сезону 2020-2021?

- В принципі, те, що ми думали, те і сталося. Знали, що нам буде важко. Практично ті футболісти, хто підвищився в класі, вони і стали кістяком нашої команди в УПЛ. Їм було дано шанс проявити себе. Безумовно, ми могли більше очок набрати в першій половині сезону. Справедливості заради скажу, що в тих матчах, де ми набрали очки, ми могли їх і не дорахуватися. Якщо говорити в цілому, і керівники Минаю, і я, як головний тренер, задоволені першою частиною сезону.

Висловлю свою думку. За винятком Шахтаря, який вище всіх на пару голів, всі інші команди приблизно рівні. Особливої ​​різниці між командами немає. Претенденти на єврокубки не можуть на одній нозі обіграти ті команди, які знаходяться внизу турнірної таблиці.

- Чого вдалося досягти в першому колі?

- Думаю, що мотивувати гравців. Потрібно не зупинятися на досягнутому. Чи не опускати руки, коли матч складається не на нашу користь. Визнаю, було кілька матчів, коли мої підопічні, при невдалому рахунку, опускали руки. Таке не повинно повторитися навесні. На зборах ми ретельніше попрацюємо над цим. Ми знаємо напрямки, де потрібно поліпшити нашу гру. Вважаю, що навесні ми станемо сильнішими, як команда.

- А що поки не вдалося вдосконалити?

- Психологічний аспект дуже важливий. Потрібно все пояснити гравцям, все розжувати. Українська Прем'єр-ліга - серйозний турнір. Я не бачив, щоб хтось грав абияк.

- Який матч найбільше сподобався? Може бути, перша перемога в еліті над Олександрією?

- Ні. Мені дуже сподобалося, як ми зіграли в Чернігові проти Десни. І нехай ми поступилися з рахунком 0: 1, мої підопічні тактично грали дуже грамотно. На тлі учасника Ліги Європи ми виглядали дуже гідно.

- А який матч приніс найбільше розчарування?

- Домашня гра з Зорею. Спочатку це була рівна боротьба. Особливої ​​небезпеки біля наших воріт не було. Перший тайм завершився внічию - 0:0. Однак після першого пропущеного м'яча ми незабаром пропустили ще двічі. Так за вісім хвилин Зоря нам забила 3 ​​м'ячі. Такі ігри теж бувають. Вважаю, що Зоря на класі переграла нас. У таких випадках потрібно битися до останньої хвилини гри.

- Який Василь Кобін в роздягальні, особливо після подібних поразок?

- Я спокійний і після перемог, і після поразок. У спілкуванні з журналістами я намагаюся мінімально критикувати хлопців. Ось в роздягальні можу покритикувати своїх підопічних, але в коректній формі. Тренеру потрібно відчувати свою команду.

- Як поясните той факт, що футболісти Минаю забили всього 9 м'ячів. Менше забили тільки гравці ФК Львів (8 голів)?

- Якраз зараз, під час відпустки, я переглядаю всі наші ігри в першому колі. Намагаюся знайти проблеми в нашій атаці. Розберуся у всьому і зроблю певні висновки. У нас буде час плідно попрацювати на зборах.

- І в той же час у вас грає один з кращих бомбардирів УПЛ Анатолій Нурієв, який забив 6 м'ячів. Розкажіть про нього ...

- Анатолій - місцевий вихованець. Ще коли я був футболістом Шахтаря, приїжджав додому у відпустку. Тоді в Мукачево грав в футбол з друзями. Там я і запримітив Нурієва, мені він відразу сподобався. Навів довідки про нього. Тоді Анатолію було 19 років. Я порадив Юрію Вірту, який тоді був тренером в Вересі, взяти до себе Нурієва. Юрій Миколайович подивився його в справі, але підписати контракт тоді Вересу і Нурієву не вдалося - не домовилися за умовами.

Потім Нурієв опинився в кам'янській Сталі. Там він відіграв всього один матч в Прем'єр-лізі. І все ж він набрався необхідного досвіду. Потім Толік повернувся в Ужгород і почала грати у нас у Другій лізі. Поступово своєю роботою на тренуваннях він довів, що на нього можна розраховувати в основному складі. Мені приємно працювати з Нурієвим. Вважаю, що Минай і Нурієв знайшли один одного. Раніше Анатолій грав на вістрі атаки, а зараз ми частіше використовуємо його, як відтягнутого форварда. Він вміє включатися з глибини і загрожувати воротам супротивника.

- Зараз розпал міжсезоння. Які вказівки ваші футболісти отримали на час відпустки?

- Ми порахували, що три тижні хлопці повинні відпочити - у нас був важкий футбольний рік. Тільки після Нового року вони приступлять до навантажень (пробіжки та інше).

- Коли Минай збирається після відпустки?

- 11-го січня. У цей день футболісти пройдуть ретельне медичне обстеження. Перший збір ми проведемо в Ужгороді. Він триватиме 10 днів. За цей час ми зіграємо два спаринги - з угорськими клубами Кішварда і Дебрецен. 23-го січня ми вирушимо до Туреччини. Там будемо готуватися по 6-го лютого включно. За цей час ми хочемо зіграти 5 контрольних матчів. Якщо буде ще один суперник - ми не відмовимося від хорошого спарингу.

- Хто покине команду, а хто поповнить її в зимове міжсезоння?

- Ми будемо освіжати нашу команду. Так, будуть зміни. Поки можна ствердно сказати, що наші ряди поповнив Артем Мілевський. Він приїжджав до Ужгорода на 2 дні. Я з ним розмовляв. Він дуже мотивований проявити себе у нас і допомогти Минаю.

- Де в середині лютого буде тренуватися Минай. Адже старт другого кола призначений на 13-е лютого.

- Ви знаєте, у нас хороший клімат на Закарпатті. Зараз у нас 7 градусів тепла і світить сонце. У найближчі дні буде 8-9 градусів тепла. Так, похолодає до Різдва. Але у нас на базі є штучне поле з освітленням. Що стосується ужгородського стадіону, то ми винесемо урок з історії в Кропивницькому, де не відбувся матч Інгулець - Шахтар. У нас є спеціальне покривало, яке захищає газон від негоди і є підігрів.

- Хто найпринциповіші суперники для Минаю в Прем'єр-лізі?

- Думаю, що Рух. Це найпринциповіший суперник для нас ще з Першої ліги. У нас завжди бойові гри. Ми можемо дружити з львів'янами до матчу, але на футбольному полі йде запекла боротьба. Назву дербі і гри з ФК Львів. Назву це Західним дербі.

- Які цілі Миная в першому для себе чемпіонаті серед кращих команд України?

- Треба говорити реально - наша задача залишитися в УПЛ. Ми не літаємо в хмарах. Нашому клубу всього 5 років. Ставити зараз максимальні завдання - це блеф. Спочатку треба закріпитися серед найсильніших, а потім ставити серйозніші завдання.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 513 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: