Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Важко герою після "Поляни"...
09:23
Важко герою після "Поляни"...
Про один із центральних матчів вищої ліги дізнавайтесь далі.

Важко герою після
Коли в очній дуелі зустрічаються претенденти на нагороди, то це матч за шість балів. Так і цього разу, зустрілись колективи, які в останні роки займали досить стабільні позиції в закарпатському футболі й після поступового відходу кількох закарпатських грандів у велике професійне плавання, почали реально претендувати на високі звання крайового футболу. Полянцям сподіватися на це дозволяє досить стабільний склад, та не без ложки дьогтю у вигляді традиційно дуже короткої лавки запасних. У команди з Ужгородщини навпаки з лавкою все в порядку, та склад суттєво видозмінився й треба ще зігратись саме в таких матчах як от були «Вільхівці», зараз «Поляна», чи ще далі буде «Севлюш». Поки із розіграшем мяча в центрі та на підступах до штрафного майданчика все непогано, та над останнім пасом та завершальним ударом ще слід попрацювати.
 
Наразі «Вітязь», після суттєвого послаблення складу в земляків із Середнього, став справжнім лідером Західного Закарпаття в обласному чемпіонаті. Уболівальники вірять, що саме його героїчна назва дозволить досягти в подальшому найбільших висот вищої обласної ліги та кубку Закарпаття. Та звітний поєдинок показав, що Вайданичу є ще куди спрямувати увесь свій хист. На старті матчу партнери шукали попереду Соскиду. Найкраще це вдалось на четвертій хвилині, коли Медведєв якісно подав із кутового з правого флангу на дальній край штрафного майданчика на голову Соскиді. Руслану залишалось влучити метрів із чотирнадцяти, та пробив над ціллю. Значно кращу точність, ударом головою, за мить показав Пустовіт. Однак, зробив це Артем уже по своїх воротах, коли після подачі з кутового від Чанди зрізав м’яч під поперечину без шансів на відбиття – 0:1.
 
Полянці намагались скористатись розгубленістю суперника. Через чотири хвилини відбулась подача Чанди з правого флангу на ділянку перед лінією воротарського майданчика й Бабич метрів із шести потужно пробив із вбивчої позиції, та над поперечиною. Цей дзвіночок став передвісником голу, за наслідками наступної атаки лівим флангом зі зміщенням до центру. На її завершенні Росул отримав передачу в штрафному майданчику й метрів із п’ятнадцяти віддав коротко правіше на Чанду й після цього отримав по нагах від опонента уже в момент, коли Володимир метрів із чотирнадцяти пробив у правий кут, без шансів на відбиття. Арбітр зарахував взяття воріт – 0:2.
 
Через хвилину міг бути розгром, коли Чанда подав із правого флангу на Стегуру, а Степан головою спрямував поруч із лівою стійкою. Причиною негативного рахунку для господарів стали часті провали в першому таймі центру та лівого краю захисту. Ще через дві хвилини атака лівим флангом. Русин віддав уперед метрів на п’ятнадцять на Стегуру, а Степан переадресував правіше на Мельника. Едуард метрів із тридцяти пробив обвідним у дальній правий кут. Костик вдало обрав позицію й забрав.
 
На 20-ій хвилині прокинулись господарі. Бойкул подав із правого флангу далеко вперед, десь на лінію штрафного майданчика. Соскиді головою вдався досить небезпечний удар, бо м’яч опускався, коли Руслан намагався влучити в правий кут, та поруч зі стійкою. Більше фарту було в суперника після подачі з кутового з правого флангу від Стегури. Господарі винесли, та недалеко й Жаренко на продовженні віддав на Стегуру, який у неймовірну спеку зумів зміститися ближче до лівого краю штрафного майданчика. Степан пробив у правий кут під саму стійку – 0:3.
 
Через п’ять хвилини дальній пас на Соскиду, на ділянку перед правим кутом воротарського майданчика. Руслан пробивав із прицілом у ближній кут, бо дальній закривали опоненти, та Жаренко ногою заблокував і м’яч рикошетом відлетів на кутовий, що не приніс користі. Ще через хвилину Бабич отримав передачу по центру й віддав середній пас уперед, на правий край штрафного майданчика, на Чанду. Володимир вів силову боротьбу з опонентом і опинився на газоні, та арбітр жестом дав зрозуміти, що без порушення й оцінив «чудове падіння» полянця жовтою карткою.
 
На 32-ій хвилині подача з правого флангу в штрафний майданчик від Ковтана й хоча Соскида не дотягнувся до м’яча, та той відскочив до Скунзяка, який опинився по центру на хорошій позиції метрах у дванадцяти від воріт. Іван сильно пробив із лету, намагаючись влучити в правий кут, та полетіло над поперечиною. Через шість хвилин супершанс у Соскиди після середньої передачі в центр карної зони на нього від Повхана. Руслан розстрілював ворота при незначній опозиції від захисника. У Гарастея, що залишився на лінії, не було можливості зреагувати, та на його щастя полетіло над поперечиною. Ще через три хвилини атака у відповідь по центру зі зміщенням уліво. Варваринець подав майже від кутового праворця на ділянку перед ближнім кутом воротарського майданчика. Стегура міг метрів із десяти пробити в дальній кут і тоді реально міг забити, та обрав ближній і Костик зреагував.
 
У другому таймі господарі шукали щастя в атаці. На 51-ій хвилині якісна подача з лівого флангу від Скунзяка на голову Дзьоби й Едуард міг забивати метрів із дванадцяти, бо воротарю було дуже важко відбити, та пробив над поперечиною. Через сім хвилин атака у відповідь правим флангом зі зміщенням до центру. Чанда задав їй креативу, а Варваинець пробив метрів із двадцяти п’яти. М’яч рикошетом від суперника підступно, бо з відскоком від газону, полетів у рамку. Костик відбив і забрав. Ще через сім хвилин подача від Медведєва з кутового з лівого флангу на дальню стійку. Чумак опинився першим на м’ячі й із ділянки перед воротарським майданчиком, метрів із восьми, пробив над поперечиною. Та в наступній атаці партнери знайшли на вістрі Соскиду й той перекинув воротаря. Гості апелювали до першого асистента арбітра щодо потенційного офсайду, та скорочення в рахунку було зафіксовано розіграшем з центра та цифрами на табло – 1:3.
 
Майже одразу після розіграшу з центра Чанду виводили на воротаря, та Зуб у неймовірному підкаті зумів, як черпачком, вирізати м’яч з-під ніг опонента. Полянці апелювали щодо подальшого падіння свого підопічного з натяком на можливий контакт, а звідси й потенційний пенальті або фол останньої надії, однак арбітр показав, що обійшлось без порушення.
 
На 83-ій хвилині атака по центру зі зміщенням управо. Соскида опинився на м’ячі на ділянці, яка трохи ближче до правого, ніж до лівого, краю штрафного майданчика, та дві спроби Руслана були відчайдушно заблоковані. Медведєв метрів із вісімнадцяти додавав, та не надто сильно й повз праву стійку. Через сім хвилин партнери середнім пасом шукали попереду Варваринця в надії вивести Володимира на воротаря. Господарі застосували штучний офсайд, та Зуб не витримав лінію й полянець уникнув положення, зіграв на випередження проти Богдана й пробив дуже небезпечно зовсім поруч зі стійкою.
 
 
Арбітр – Михайло Райда
Асистенти – Михайло Лялюк та Віктор Савко
Четвертий арбітр – Іван Варга
Делегат ФФЗ – Михайло Митровський
 
16 червня, с. Концово, стадіон «Вітязь», ясно та спекотно, 100 глядачів
 
«Вітязь» Концгазо – «Поляна» – 1:3 (0:3)
 
Голи: Пустовіт, 5 (автогол), Соскида, 66 – Чанда, 13, Стегура, 22.
 
«Витязь»: Олександр Костик, Артем Пустовіт, Віктор Чумак, Юрій Бойкул, Юрій Каганець, Іван Скунзяк, Руслан Соскида, Сергій Повхан (Богдан Зуб, 59), Вячеслав Ковтан, Віталій Медведєв, Едуард Дзьоба (Андрій Зизич, 56),
Запасні: Костянтин Марко, Едуард Готра, Роберт Товт, Олександр Мадяр.
тренер – Тарас Вайданич.
 
«Поляна»: Володимир Гарастей, Михайло Власик, Іван Жаренко, Руслан Гогерчак, Едуард Мельник, Степан Стегура, Євген Русин, Василь Росул, Володимир Чанда, Володимир Варваринець, Володимир Бабич.
Запасні: Василь Каменчук.
тренер – Михайло Кондря.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 698 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: