Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вдруге поспіль набагато приємніше (ФОТО)
15:12
Вдруге поспіль набагато приємніше (ФОТО)
Про ще одну, завершальну в цьому сезоні, мандрівку клубу з передмістя Ужгорода на низинну Іршавщину, дізнавайтесь далі.

Вдруге поспіль набагато приємніше (ФОТО)
Фани з берегів річки Іршавка ще не встигли як слід відійти від першого прильоту цього хижака в Сільце, як довелось знову надавати умовний аеродром для кінчешців недалеко від того місця, практично по сусідству. Цього разу суперник у гостей був ще потужніший, наразі безпосередній конкурент «Сокола» за місце під сонцем, тому Іван Криса найпевніше налаштовував своїх підопічних задовго до стартового свистка. І дійсно гості виглядали ще впевненіше, ніж два тижні тому. Та про все по порядку.
 
На старті суттєво активнішими були господарі, як за допомогою коротких та середніх передач намагались прорвати захист суперника. Кілька разів зарічанці змогли загострити ситуацію до максимуму. Так, уже на третій хвилині Петер опинився на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням до центру й влучно пробив, та все ж не так сильно, щоб здивувати Фанту. Віталій упевнено парирував.
 
Через дві хвилини Булеза прострілив із лівого флангу в центр карної зони, практично на ділянку перед воротарським майданчиком. Брич майже з вбивчої позиції пробив із ходу над поперечиною. Апогеєм загострення стала одинадцята хвилина, коли підопічні Цимбала створили свій кращий момент матчу. Курилишин отримав м’яч на лівому фланзі й подав на дальній край штрафного майданчика. Петер сильно і влучно пробив. Фанта продемонстрував свій кращий сейв і відбив. Булеза, який добре обрав позицію, міг додавати із вбивчої позиції, та Віталій зумів накрити м’яч і врятував своїх від вірного голу.
 
А що ж гості, вони спочатку просто придивлялись, виходили до чужої карної зони, шукали слабинку, та до моментів не доводили. Перший удар від них відбувся аж на чотирнадцятій хвилині, та й то настільки неточний, щоб і не згадувати його автора. Другий, удар-простріл, зі штрафного з правого флангу від Юрія Микульці був влучним, та забракло сили, тому Ігнатишин, якому чомусь дали прізвисько лякливої тваринки, не зтушувався, вдало обрав позицію й забрав. А от третій постріл від Рабела, метрів із дванадцяти в правий нижній кут, був невідпорним і змусив Василя виймати вперше – 0:1.
 
Не встигли господарі збагнути що й до чого, як Костик наважився на удар метрів із тридцяти й влучив у ліву дев’ятку, без шансів на відбиття – 0:2. Цим самим Ярослав вніс своє прізвище до когорти авторів кращих епізодів цього ігрового дня. Могли гості дуже швидко, через дві хвилини після попереднього взяття, довести справу й до розгромного рахунку. На завершенні атаки по центру на хорошу позицію, з району одинадцятиметрової позначки, вивели Надя. Томаш міг пробивати без суттєвої опозиції, та замешкався, що дозволило одному з опонентів наздогнати його й нейтралізувати постріл.
 
Далі все проходило на зустрічних курсах. На двадцять сьомій та двадцять дев’ятій хвилинах двічі, з прицілом у лівий кут, із середньої дистанції пробивав Сугоняк. У першому випадку м’яч полетів поруч зі стійкою, а в другому Ігнатишин у стрибку зумів зачепити й після цього круглий зрикошетив від стійки за ворота. Через п’ять хвилин Булеза опинився на завершенні атаки лівим флангом зі зміщенням до центру й заробив право на штрафний. Юрій пробив у обвід стінки поруч із ближньою лівою стійкою.
 
Через вісім хвилин Сугоняк завершив наступ по центру ударом у правий нижній кут. Ігнатишин у падінні парирував. Ще через хвилину Горзов прострілив із правого флангу на ближній край штрафного майданчика на Полянського й Михайло з непоганої позиції відправив поліеританову кулю в сантиметрах повз браму, дозволивши суперникам зберегти надійний рахунок як мінімум до перерви.
 
Другий тайм пройшов у набагато жорсткішій боротьбі. Гості намагались надійно перекривати всі зони. Це практично їм вдалось майже в ідеалі, бо нападники біло-зелених перебували на сухому пайку, що стосується передач під удар і змушені були повертатись назад у пошуках м’яча. Всі дуже нервували від такого спортивного нахабства суперника, та вдіяти нічого не могли, а тільки дорікали один одному щодо окремих епізодів. Все що вдавалось зарічанцям – це те, що вони також вдало перекривати зони для суперника, який не міг, як у першому таймі, обстрілювати кути їх воріт.
 
Хоча при цьому, першого удару після перерви завдали саме гості. Сугоняк на сорок сьомій хвилині пробив влучно, та не сильно й Ігнатишин впорався в цьому епізоді. Наступне загострення сталось аж через двадцять хвилин. Сугоняк заробив право на штрафний метрах у дев’ятнадцяти від воріт. Слободін досить сильно пробив і м’яч рикошетом від стінки полетів хоча й зовсім трохи, та все ж над поперечиною.
 
Починаючи з сімдесят сьомої хвилини господарям вдалось трохи більше притиснути суперника до їх штрафного майданчика, та завершальний пас не йшов, а удари з середньої та дальньої дистанції, від Брича, Курилишина, Шерегія, Цимбала та Полянського, летіли або повз рамку, а коли влучали, то бракувало сили. Найгострішим був епізод на 85-й хвилині, коли Курилишин віддав по правому флангу на хід Горзову. Ярослав подав у центр штрафного майданчика. Полянський відгукнувся на цей пас і прицільно пробив головою. М’яч рикошетом від захисника полетів, на щастя для гостей, повз стійку на кутовий. Останній шанс на гол престижу відбувся на 90-й хвилині (за шість хвилин до фінального свистка!), коли якісну подачу від Шишкіна з правого флангу був готовий замкнути із дуже хорошої позиції Цимбал, та Фанта вчасно змістився й зняв м’яч буквально з голови від Миколи й записав до свого активу черговий шат-аут.
 
«Сокіл», який не отримав максимальних дивідендиів від дербівської мирової в Довгому тижневої давності, на цей раз своїми силами здобув другу поспіль, але вже набагато приємнішу, перемогу в низинній Іршавщині, чим сповна реабілітувався за поразку від «Колоса». Та спочивати на лаврах не слід, бо наступної неділі приймають постійно прогресуючі «Карпати», а далі принципове виїзне дербі в Шишловцях.
 
«Заріччя» після хорошої серії результатів цього разу не знайшло аргументів для прямого конкурента по позиції в турнірній таблиці. Та опускати руки й хнюпитись не варто, бо 30-го вересня «поїдуть» (так недалеко можна й пройтись) на принципове «виїзне» дербі в Сільце. Після цього матимуть тиждень перевести подих і підготуватись до важкої мандрівки в Лалово на «Карпат-арену», де в другому колі навіть нічия стане солідним доробком.
 
 
Арбітр – Сергій Дребужан,
Асистенти – Вячеслав Бородайчук та Володимир Кочетов,
Делегат ФФЗ – В. І. Кочетов,
 
23 вересня, с. Заріччя, стадіон славних малих фермерів, ясно, 200 глядачів,
 
«Заріччя» – «Сокіл» – 0:2 (0:2)
 
Голи: Рабел, 21, Костик, 23.
 
Заріччя»: Василь Ігнатишин, Микола Цимбал, Михайло Бізіля (Михайло Брич-молодший, 46), Олександр Совтан, Ярослав Горзов, Василь Шерегій-Шишкін, Андрій Курилишин, Юрій Булеза, Михайло Полянський, Михайло Брич-старший, Рудольф Петер (Василь Булеза, 46).
Запасні: Сергій Караслай, Юрій Марко.
тренер – Микола Цимбал.
 
«Сокіл»: Віталій Фанта, Юрій Микульця, Олександр Якимець, Василь Микульця, Віктор Рабел, Андрій Крупа, Ігор Сугоняк, Іван Корпош, Ярослав Костик (Ярослав Фаринич, 68), Артем Слободін (Владислав Тренич, 87), Томаш Надь (Йосип Вароді, 46).
Запасні: Сергій Мотринець, Андрій Лобанов.
тренер – Іван Криса.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчів дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 736 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: