Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Велика Копаня» витиснула зі «Старту» максимум можливого (ФОТО)
21:16
«Велика Копаня» витиснула зі «Старту» максимум можливого (ФОТО)
Про один із двох найконкурентніших суботніх матчів зимової першості Закарпаття читайте далі.

«Велика Копаня» витиснула зі «Старту» максимум можливого (ФОТО) У другому поєдинку 2-го туру 4-ї групи зустрічались два одвічні суперники по Східній Зоні першої ліги «Велика Копаня» та «Старт» із Золотарева. Сам поєдинок розпочався без особливої розвідки і досить динамічно пройшов у весь відведений командам час. М’ячем команди в цілому володіли майже порівну, та й перевага за ударами у великокопанців була не такою значною як у підсумковому рахунку – 15:12.

А от за відсотком небезпеки від пострілів помаранчево-чорні перевершили своїх опонентів майже у півтора рази – 73.3 % проти 50 % у футболістів «Старта». За влучністю «Велика Копаня» перевершила суперника у понад два рази – 53.3 % проти 25 % у чорно-синіх. Саме ці показники та присутність у рамці «копанців» їх рідного «Буфона» й призвели до суттєвої переваги в рахунку на табло «Оболонь-арени».

Стартові 10 хвилин активнішими були золотаревці, які намагались кожну атакувальну дію завершувати ударом. Михайло Пилип тільки поглядом супроводжував польоти м’ячів над його робочим місцем. На 11-й хвилині пожвавились підопічні Михайла Фурика. В атаці правим флангом Іван Фурик-молодший віддав на Свища, а Михайло навісив на одинадцять метрів на центрального захисника Івана Фурика-старшого. Капітан «помаранчево-чоної фурії» влучно пробив головою. Михайло Мацунич зреагував на цей постріл.

Як не дивно, та через 7 хвилин гравці «Старта» зуміли загострити ситуацію зі штрафного удару. Довганич зі штрафного з 40-ка метрів навісив на лівий край штрафного майданчика на Пацкана, а Олександр головою пробив дуже підступно. На щастя для Пилипа круглий оминув його браму поруч із лівою стійкою.

Протягом матчу копанці вдвічі більше виконували кутових, та жодної гостроти обидва колективи з цих стандартів так і не створили. Натомість простріли з флангів із гри від помаранчево-чорних вносили паніку в захисні ряди суперника. Саме такий епізод стався в середині першого тайму, коли Іван Фурик-молодший прострілив із лівого краю на лінію воротарського майданчика, де Лемак проштовхнув м’яч під праву стійку – 1:0.

Через 8 хвилин копанці прорвались уже по центру. Свищо скинув на Фурика-молодшого, який потужно приклався з 25-ти метрів. На щастя для воротаря, який не реагував, круглий полетів над поперечиною. На 33-й хвилині зрівняти рахунок могли золотаревці, коли під час атаки лівим флангом Подлевський заробив право на штрафний із 40 метрів. Сильний постріл від Довганича прийшовся трішки вище правої дев’ятки.

І тут спрацювало відоме правило про «Не забиваєш ти…». Антолик з лівого флангу вирізав передачу на правий край штрафного майданчика на Лемака і Олександр ударом з ходу переправив м’яч у дальній кут. Михайло Мацунич хоча зачепив його рукавичками та не відбив – 2:0.

У другому таймі «Велика Копаня» хоча й менше тримала м’яч, та знову завдала на два удари більше. Збереглась і перевага за гостротою від ударів. Позитивом для «Старта» стало те, що вони у порівнянні з першою половиною покращили свою влучність у два рази і досягли пристойних 33.3 %. Копанці також підняли цей показник у півтора рази – 62.5 %.

Спочатку на 37-й хвилині золотаревці загострили ситуацію в атаці правим флангом. Бережний прострілив, Подлевський пропустив далі, де Пацкан з ходу потужно пробив над поперечиною. На старті другого тайму гостро було й після штрафних ударів, яких копанці після перерви заробили вдвічі більше за суперника. Один із таких на правому фланзі атаки заробив Будз, а штатний виконавець подібних стандартів Свищо з 40-ка метрів виконав удар, схожий на пам'ятний постріл Шевченка у ворота Філімонова. Круглий оминув силу-силенну гравців і влетів під дальню праву стійку – 3:0.

На 52-йхвилині м’яч ще раз влетів у сітку воріт гостей після удару Олександра Лемака, та за мить до цього Тарас Шопа зафіксував у форварда офсайд. Однак у одній з наступних атак копанці змогли довести рахунок до непристойного. Під час атаки лівим флангом Олеаксандр Лемак буквально «вигриз» круглого на лівому краї штрафного майданчика й віддав на Агапітова і той вколотив його в сітку – 4:0.

На 66-й хвилині воротар «Старта» врятував свою команду від ще більшої ганьби, коли в стрибку витяг м’яч з під стійки після сильного удару одного з Михайлів Барників.

Перемога дозволила «Великій Копані» реабілітуватись за втрату очок у 1 турі та стати фаворитом у боротьбі за другу путівку з групи № 4. 
 

Арбітр – Михайло Лялюк
Асистенти – Тарас Шопа,  Микола Мондик
Делегат ФФЗ – Іван Староста
 
м. Хуст, запасне поле «Оболонь-арени», хмарно
 
«Велика Копаня» – «Старт» Золотарево 4:0

Голи: Олександр Лемак, 22, 34, Свищо, 44, Агапітов, 59.

«Велика Копаня»: Михайло Пилип, Іван Фурик, Михайло Свищо, Василь Фозекош, Володимир Попадинець, Михайло Будз, Михайло М. Барник, Михайло Барник, Іван Фурик, Олександр Лемак, Михайло Антолик.
Запасні: Іван Кельман, Владислав Кікало, Юрій Березовський, Ігор Агапітов, Руслан Лемак.
Тренер – Михайло Фурик.

«Старт»: Михайло Мацунич, Василь Ковач, Михайло Кикина, Михайло Томишин, Василь Мацунич, Йосип Стойка, Віталій Подлевський, Михайло Довганич, Олександр Пацкан, Василь Попадинець, Станіслав Слава.
Запасні: Андрій Бережний, Станіслав Шимон, Василь Орос.
Тренер – Йосип Стойка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1075 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 БАРНИК М  
0
Шановні, в котре прошу, не пишіть"копанці"!!!, правильно буде "копанчане", це все одно що казати на хустян - хусці, вибачте...
Дякую за увагу, шикарна стаття !

الاسم *:
Email *:
كود *: