Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат
12:08
Від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат
23 березня зустрінуться принципові суперники - футбольні клуби "Карпати" Львів та місцева "Говерла".

23 березня, в Ужгороді, на стадіоні "Авангард" зустрінуться принципові суперники - футбольні клуби "Карпати" Львів та місцева "Говерла".

Ці поєдинки між суперниками - сусідами ( їх ще називають Карпатським дербі ) завжди носять напружений характер.

Вже за традицією з міста Лева на цей матч прибувають велика кількість «ультрас», які славляться своєю пристрасною підтримкою.

Кілька років тому фанати «Карпат» влаштували на ужгородському стадіоні і довкола нього справжнє побоїще , яке довелося вгамовувати міліції.

Досить прогнозовано перші вболівальники зазвичай прибувають вже нічним «солотвинським» потягом, решта фанатів їдуть рейсовими автобусами та іншими потягами, що рухаються у напрямку Ужгорода. Основна маса львівських вболівальників прибуває в наше місто організовано на виділених клубом автобусах, біля Мукачева їх зустрічають патрулі місцевої служби ДАІ і вже супроводжують до стадіону.

Працівники закарпатської міліції навчені гірким досвідом попередніх років приїзду хуліганів львівських "Карпат". Минулого року для забезпечення правопорядку під час матчу на стадіоні в Ужгород було стягнуто близько 940 працівників ОВС з усієї області. А вже коли львівські фани почали запалювати й кидати на поле піротехніку, а 6 з них, зламавши загорожу, покинули свій сектор і вибігли на бігову доріжку, аби не допустити масових безпорядків , до сектору з львівськими уболівальниками оперативно було направлено сили міліції , зокрема бійців спецпідрозділу «Беркут», які утворили живий ланцюжок.

Шістьох найрадикальніших уболівальників міліціонери затримали й доправили в медустанову для визначення стану алкогольного сп′яніння, після чого на них було складено протокол про адміністративне правопорушення. Після матчу більшу частину львівських уболівальників (а було їх в Ужгороді загалом близько 600 чоловік) під охороною міліції доправили в автобуси, а тих, хто приїхав потягом, супроводили на залізничний вокзал м. Ужгорода.

За повідомленням, які ми дістали з джерел транспортної міліції залізничного вокзалу м. Ужгород, вже надійшла заявка про організований приїзд 400 вболівальників.

Звісно очікуються ще близько сотні “неорганізованих” львівських “фанів”, які зазвичай і є причиною масових безпорядків в місті над Ужем. Також зазначають правоохоронці, що після закінчення недільного матчу, а це близько 19.00, аж до опівночі за розкладом ніяких потягів в бік Львова нема, лише близько першої години московський, тож, ті ультрас які прибули потягом зможуть практично ще весь вечір милуватися нашим містом. Та скоріш за все, цьогорічний приїзд фанів буде дещо відрізнятися від попередніх. В розрізі трагічних подій, які сталися в Україні за останні декілька місяців, ультрас оголосили про загальне перемир'я між рухами фанатів різних клубів на невизначений термін на матчах чемпіонату України. Був вироблений певний кодекс правил, в одному з яких зазначається, що здійснюватиметься жорсткий контроль за тим, щоб виключити будь-які конфліктні ситуації з простими вболівальниками (не фанатами) команд-опонентів. Основним девізом є «Від Луганська до Карпат фанат фанату - друг і брат».

Тож, ми з нетерпінням очікуємо в першому домашньому матчі цього року, красивого футболу в Карпатському дербі і відмінного вболівання зі сторони обох фан рухів.

Тарас Галушка

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 723 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: