Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Відбулась презентація реконструкції стадіону “Автомобіліст”
21:35
Відбулась презентація реконструкції стадіону “Автомобіліст”
Сьогодні, 19 серпня, в Ужгороді презентували попередній проект реконструкції стадіону “Автомобіліст”.

Сьогодні, 19 серпня, в Ужгороді презентували попередній проект реконструкції стадіону "Автомобіліст”.

Попередній, бо отримання кінцевого варіанту гальмується різного роду бюрократичними процедурами.

Віктор Качур, Голова Федерації футболу м.Ужгород, розповів, що наразі пророблена досить таки суттєва робота, зокрема, встановлено 220 метрів стаціонарної огорожі, пробурено свердловину на глибину 44 метри, яка буде забезпечувати весь стадіон водою, а саме полив поля, душ тощо. Зараз же робітники перейшли безпосередньо до реконструкції самого поля, адже земляні роботи завершити було найважче. Першими встановлюватимуться дренажна та поливна системи.

Крім того на полі, згідно попереднього проекту, передбачено встановлення дитячого майданчика. Його вже частково проплатили, тож до 20 вересня, об'єкт буде зроблений. Передбачене і створення тренажерного майданчика, який функціюватиме увесь рік, а а також баскетбольного поля, де гратимуть всі охочі. Останній матиме стандартний розмір 15x28 і там зможуть грати ще і футбол та волейбол. Як зауважив в.о. мера, для вуличних команд цього має бути достатньо.

Ще заплановано встановлення стаціонарних трибун на 1000 місць. Але наразі з цим виникли певні проблеми. Адже за час пустки з обох боків стадіону були прокладені газові труби середнього тиску. Тож зараз проект споруд відправили до "Закарпатгазу” на перевірку. Саме там мають вирішити, чи буде він безпечним. Саме тому головний проект і є попереднім, Його узгодять лише по отриманню висновку із зазначеної вище структури.

Вартість реконструкції "Автомобіліста” складе декілька мільйонів гривень; їх повністю нададуть меценати, адже у бюджеті міста на стадіон не передбачено ні копійки. Разом з тим, як запевнив один із меценатів, депутата Андріїв Богдан, проект є повністю соціальним і стадіон від міста не заберуть. За його словами, на основі закону про державно-приватне партнерство буде укладено угоду про співпрацю з ДЮСШ.

Головним його призначенням, за словами першого заступника голови Федерації футболу Закарпаття Івана Дурана, стане тренування місцевої команди. Адже Ужгород, як і Мукачеве та Берегове, не мають місцевих команд. Саме тому ужгородські футболісти вимушені грати за ФК "Середнє”. Одна з причин цього — відсутність місця для гри.

Окрім того на "Автомобілісті” тренуватимуться дітлахи з місцевої ДЮСШ, люди з околиць, гратимуться та займатимуться спортом місцеві діти.

В.о. мера Віктор Щадей, додав, що у останні роки через занедбаний стан виникла можливість втрати стадіону. У Новому Районі, де проживає 20 тисяч людей, але зовсім нема спортивних споруд, такий об'єкт був вкрай необхідним. Особливо зручно буде бігати на стадіоні, адже там з'явиться справжня бігова доріжка.

В. Щадей також зауважив, що наразі юристи працюють над таким механізмом який би дозволив убезпечити стадіон від будь-яких подальших впливів, зокрема, земельних дерибанів.

За неофіційними даними від стадіону відібрали аж 12 соток землі. Власне і увагу на нього звернули через те, що виникла загроза забудови. До прикладу одне із сусідніх будівництв "відкусило” від "Автомобіліста” 1,2 метра, на яких зараз вже побудовані квартири. За словами Віктора Качура відповідні скарги вже розіслані судам та іншим органам, але відповіді на них поки не було. Аби ж не стало гірше стадіон по факту відгородили стіною. От і вийшло, що з одного боку він впирається прямо у людські балкони.

Більше фото Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.



Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1261 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: