Головна » Усі публікації » Чемпіонат міста » Відбулися передсезонні збори представників команд-учасників УФЛ
23:03
Відбулися передсезонні збори представників команд-учасників УФЛ
Сьогодні, 6 листопада, у конференц-залі готелю «Ужгород» відбулись збори учасників УФЛ.

Відбулися передсезонні збори представників команд-учасників УФЛ
На зборах були присутні представники більшості команд-учасників нового сезону. На початку президент УФЛ Олександра Терембець розповіла новачками про сам хід турніру та основні положення регламенту.
 
Кількість учасників у цьому сезоні – 32 клуби. Формат ліг: у Суперлізі - 8 команд, у Вищій лізі – 8 команд, у Першій лізі - 8 команд, у Другій лізі – 8 команд. Сезон УФЛ 18/19 проходитиме у форматі повноцінного чемпіонату: два кола по 7 турів в кожному. Стартують змагання вже в цю суботу, 10 листопада, і триватимуть до 3 березня.
 
Щодо ліміту у лігах на обласних гравців спільним рішенням було прийнято наступне: у Суперлізі та Вищій лізі – без обмежень, у Першій та Другій лігах – по 3 обласних гравців з Вищої ліги чемпіонату Закарпаття може бути у заявці.
 
У заявку можна внести 15 гравців та двох граючих тренерів-представників . По ходу чемпіонату можна дозаявляти гравців, якщо не заповнена заявка і новий гравець не виступав за іншу команду УФЛ. Трансферне вікно буде відкрито у перерві між першим та другим колом.
 
Основне місце проведення матчів – спорткомплекс Зінедін, резервне місце – спорткомплекс Юність.
 
Новачки змагань на минулих вихідних відіграли матчі кваліфікації і вже отримали місця у лігах.
 
Для команд, гравці яких будуть задіяні в інших турнірах (Зимова першість Закарпаття, Ліга чемпіонів Закарпаття, районні чемпіонати) УФЛ буде сприяти переносу матчів на більш сприятливий період (наприклад, у суботу зранку чи неділю вечором). Кожна команда буде мати право одного переносу матчу за коло.
 
Суперліга зазнала найбільших змін, адже не заявились на новий сезон Минай, Проспект, УжНУ, Радванка, а Беркут пішов на пониження. Їх місця зайняли три кращі команди Вищої ліги Олімпік, Ужнет та Вікінг, а також переможець кваліфікації - Кам'яниця. За ще два місця поспорять три команди, які виявили бажання перейти у Суперлігу – Коритняни, Юніпов (екс-Верест) та УТЕІ. Вони у четвер, 8 листопада, розіграють між собою дві путівки до Суперліги.
 
Ще однією приємною новиною стало те, що більш ніж ймовірно, фінальна частина аматорської футзальної ліги України пройде в Ужгороді, тож представнику від Закарпаття (переможцю Вищої ліги) не доведеться долати далеку відстань на всеукраїнський фінал.
 
Головним питанням зборів стала пропозиція від Асоціації футзалу України трансформувати Суперлігу УФЛ у зону Другої ліги України, тобто надати їй статус професійної. Президент УФЛ Олександра Терембець наголосила на високій відповідальності за надання такого статусу і лише після загального голосування учасників Суперліги було вирішено підтримати таку можливість. За такого формату проведення змагань у Суперлізі можливе залучення арбітрів із сусідніх областей, протоколи всіх матчів будуть відправлятися в АФУ тощо, переможець Суперліги візьме участь у плей-оф кращих команд Другої ліги України (наразі є 7 груп (зон) у Другій лізі України), яке, за попередньою інформацією, стартує 10 березня і складатиметься з двох матчів (дома-виїзд).
 
Склад ліг та пари першого туру виглядають наступним чином (де Вища 1, Вища 2, Вища 3 – це потенційно команди Коритняни, Юніпов та УТЕІ):
 
1 тур
 
Суперліга
 
Медея – Камяниця
Вопак – Вища 2
Олімпік – Вища 1
Ужнет – Вікінг

 
Вища ліга
 
Беркут – СМЕ
Худльово – Невицький замок
Штурм – Перечин
Епіцентр – Вища 3

 
Перша ліга
 
Тімвір – Шипіт
Фенікс – Трактор
Рятівник – Сторожниця
Будівельник – Інваспорт

 
Друга ліга
 
КС Ужгород – Верховина
ЗІНА – Ядзакі
Ужнет+ - Імперія
Лугош - Primalex


Категорія: Чемпіонат міста | Переглядів: 951 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 2
2 Віола  
0
Насправді сумно , що не гратимуть УжНУ, Проспект & Ko... Згадуються минулорічні протистояння...

1 Віола  
0
Іван Андрійович "отдихає"...

الاسم *:
Email *:
كود *: