Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Відбулось засідання Ради президентів футбольних клубів Закарпаття
13:47
Відбулось засідання Ради президентів футбольних клубів Закарпаття
У суботу в мукачівському Будинку футболу відбулося засідання Ради президентів футбольних клубів ФФЗ.

Відбулось засідання Ради президентів футбольних клубів Закарпаття За три тижні до старту футбольного сезону керівники клубів зібралися, щоб обговорити формат чемпіонату та першості, внести пропозиції щодо змін до Регламенту, покращити безпеку при проведенні матчів, обрати нового керівника ради, а ще – ближче познайомитися, набратися футбольного духу.

Засідання відкрив голова Ради президентів Іван Дрогобецький, який підбив підсумки роботи за сезон 2015 року. «Ми спільно ухвалювали рішення для покращення футболу краю, вносили зміни до Регламенту, працювали над поліпшенням інфраструктури, між нами йшов діалог, – зазначив Іван Дрогобецький. – Коли в країні купа проблем, ми спромоглися збільшити кількість команд на обласному рівні, і в цьому велика заслуга кожного з нас. Нині футбол краю входить до трійки найкращих в Україні». Іван Іванович подякував за підтримку впродовж двох років і запропонував кандидатуру на посаду голови Ради президента ФК «Оболонь» (Хуст) Йосипа Браєра.

Керівник ФК «Вільхівці» Михайло Цірик вніс пропозицію переобрати Івана Дрогобецького на черговий термін. Почесний президент ФК «Говерла» (Ясіня) Антон Зелінський нагадав, як створювалася Рада президентів, яка в неї була роль, які позитивні зміни вносилися в регламент. Про якісну роботу Ради свідчить той факт, що за 8 років діяльності виконком ФФЗ не відхилив жодної пропозиції Ради. Перший голова Ради президентів відзначив роль президентів у функціонуванні клубів, виваженість рішень, які працюють на благо нашого футболу.

На сьогодні в Раді сталося суттєве розширення. Вона налічує майже 40 президентів. У більшості випадків це регіональні лідери, які користуються довірою і мають авторитет. «Ми повинні з вашою допомогою розробити новий Статут Ради, поставити нову мету та завдання, – зазначив Антон Зелінський. – Маємо бути, як одне ціле, як хороша сім’я. Нам довіряють люди та ФФЗ. Основне завдання – працювати на благо закарпатського футболу. Підтримую кандидатуру Йосипа Браєра, а на заступника від Східної зони пропоную президента ФК «Старт» (Золотарево) Олександра Пацкана».

Почесний голова ФФЗ, віце-президент ФФУ Михайло Ланьо відзначив плідну роботу Ради президентів, роль керівників клубів у житті ФФЗ. Михайло Іванович нагадав про такі особистості, як Карло Сойко, Андрій Андріїв, Антон Зелінський, Іштван Гайдош, Іван Дрогобецький, Йосип Браєр, Іван Бушко, Леонід Баранюк, Ігор Ващенко, та багатьох інших, які зробили дуже багато для розвитку футболу краю. «Ми розпочинаємо новий сезон, перегорнувши ще одну сторінку закарпатського футболу, – сказав Михайло Ланьо. – Попереду чимало роботи. Я вважаю, що повинен бути підписаний Меморандум про чесну гру, діям арбітрів потрібно дати об’єктивну оцінку, від вас, президентів, залежить безпека на стадіонах, ви маєте право виносити на розгляд зміни до Регламенту. Я підтримую кандидатуру Йосипа Браєра, це достойна людина, яка своєю роботою довела значущість і заслужила довіру в колег».

Голова Федерації футболу Закарпаття Іван Дуран зазначив, що роль Ради президентів у суспільному житті велика: «Я буду співпрацювати і підтримувати будь-кого з вас, кому ви віддасте перевагу. У нас багато роботи попереду. Футбольний сезон набирає обертів. Зимова першість вийшла на фінішну пряму: у неділю в Кубку області відбудеться 1/8 фіналу. Через три тижні стартують чемпіонат і першість області. Чекаємо від вас об’єктивного вирішення складних питань, які необхідні для функціонування футбольного господарства Закарпаття. За 8 років ви довели, що сміливо й об’єктивно підходите до розв’язання багатьох питань, які є корисними для нашого футболу. У свою чергу, підтримую кандидатуру Йосипа Браєра, котра повністю відповідає всім вимогам», – зазначив Іван Дуран.

За кандидатуру Йосипа Браєра одноголосно проголосував 31 президент. Так само було підтримано кандидатури заступників голови Ради Олександра Пацкана та Олександра Романа, які стануть кураторами Східної і Західної зони першої ліги.

В обговоренні питань життєдіяльності Ради та футболу області взяли участь Антон Зелінський, Василь Коштура, Микола Шевченко, Олександр Роман, Іван Дрогобецький, Степан Селменський, Віктор Качур, Віктор Наскалов, Михайло Ланьо, Іван Дуран, Сергій Чопик, Віталій Русин, Олег Шульга, Іштван Гіді та інші.

Рада рекомендувала виконкому збільшити оплату за арбітраж у Вищій і Першій лігах, а також забезпечити обов’язковий відеонагляд під час матчів Вищої ліги. (У І Лізі це питання залишається на розгляд президентів клубів). Крім того, Рада президентів визнала базовим ігровим днем неділю. Матчі по суботах будуть проводитися за згодою двох клубів. Забезпечення порядку до, під час і після матчів покладається на президентів клубів. Цього року дозволено виступати в обласному аматорському футболі гравцям, які входять за кордоном до аматорських клубів, та молодим місцевим гравцям, які виступають за «Говерлу» – U-19, але не мають достатньої ігрової практики, що згубно впливає на їхнє професійне зростання.

Йосип Браєр подякував за довіру президентам клубів і пообіцяв виправдати їхні сподівання: «Ми всі проводимо велику роботу, зокрема відповідально ставимося на місцях до розвитку футболу всіх рівнів – від дитячого до ветеранського. Від кожного з нас залежить, бути чи не бути закарпатському футболу. Ми різні за своїми поглядами, але всіх нас об’єднує футбол», – завершив свій виступ Йосип Браєр, новообраний керманич Ради президентів.
ФОТОРЕПОРТАЖ із засідання Ради президентів дивіться на офіційній сторінці ФФЗ.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1172 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: