Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Відкопали корисний кремінь, привезений із "Карпат" (ВІДЕО)
21:49
Відкопали корисний кремінь, привезений із "Карпат" (ВІДЕО)
Про двобій, у якому команди продовжують намагання довести, що не дарма заявились на престижні обласні змагання, дізнавайтесь далі.

Відкопали корисний кремінь, привезений із
Смуга невдач, яка спіткала ці два колективи на крайніх трьох-чотирьох тижнях, змусила керівництво команд задуматись «А чи туди ми потрапили зі своїми чамоданами?» Особливо дошкульним для підопічних Шепи та Качура був попередній тур: перші з них на рідній арені дали вперше відчути смак перемоги нефаворитовому «Фавориту», а другі дозволили зарічанцям зіграти свій кращий матч поточного чемпіонату з гольовою феєрією, якої головна спортивна арена Іршавської ОТГ «Авангард» в цьому році ще не бачила. За попередні неуспіхи довелось реабілтовуватись у очній дуелі, яка з огляду на попередні результати хоча й поступалась за рейтингом матчам у Нижньому Коропці та Дерцені, та переважала їх за конкурентністю опонуючих стрін.
 
Найімовірнішим підсумком тут мала б стати мінімальна перемога «Гірника», та господарі провели один із своїх кращих матчів року, що поступається тільки їх неймовірно бойовій мировій із клубом із більш низинного Коропця, та співмірний із пам’ятним камбеком проти «Невицького Замку».
 
Стартові п’ять хвилин пройшли в боротьбі за центр поля. Команди шукали своє щастя через фланги, особливо з правого, та до гостроти не доходило. Перша відносна небезпека виникла на 6-й хвилині. Атака розпочалась правим флангом із перехоплення м’яча Щелокова від Біцко. Далі Близнюк, Пилип та Тодавчич короткими передачами змістили м’яч до центру, в район одинадцятиметрової позначки. І хоча удар Василя заблокували, та далі він зміг віддати на правий край штрафного майданчика, де Щелоков розстрілював ближній кут. Росул, що змістився туди, не виставив руку й за мить мав виймати з сітки, та стійка стала рятівником Сергія й відрикошетила м’яч туди, де нікого не було.
 
Суперник відповів через п’ять хвилин, коли на вкидання з-за бокової з правого флангу відгукнувся Бубря, який пройшов уперед, залишивши за спиною кількох опонентів, і влучив у ближній кут. Калинич парирував. Ще через три хвилини Куцик якісно подав зі штрафного з лівого флангу. Росул виніс недалеко. Тернинко додавав м’яч в сторону воріт, та зуміли в пожежному режимі ліквідувати й цю небезпеку. Такі атакувальні гойдалки, хоча й з трохи меншою гостротою, тривали й надалі й могли продовжуватись до фінального свистка, та все заплутав курйоз. Тодачич опинився на завершенні багатоходівки по центру й пробив під ліву стійку. М’яч підстрибнув перед воротарем і залетів у сітку 1:0.
 
Через шість хвилин Близнюк відгукнувся на коротку передачу зліва й п’ятою влучив у лівий кут. Росул був готовий. Трохи згодом Куцик зі штрафного метрів із сорока влучив у той же кут. Сергій відбив, та Тернинко підбіг і метрів із двох додав м’яч у сітку – 2:0. Та навіть після цього команда в світлій формі продовжила тримати центр поля в своїх ногах і втратила кілька чудових нагод для оформлення розгрому. Протягом 31-ї хвилини спочатку Куцик зі штрафного, метрів із двадцяти п’яти, влучив у рамку, та Росул зміг відбити, а далі Томишин ударом із лету з ще більшої відстні пробив зовсім поруч із лівою стійкою. Через три хвилини Чоря промчав лівим флангом і подав на партнера на протилежний край штрафного майданчика, де партнер Романа в боротьбі впав, та Гецко дозволив продовжити гру. Ще через чотири хвилини відповіли зелено-чорні. Шепа отримав м’яч на лівому краї й віддав правіше на Чорю, а Роман пропустив на Бирака. Василь влучив у дальній правий кут, та Калинич вчасно змістився й забрав. Зреагував Ярослав і на удар-простріл із правого флангу за мить до свистка на перерву.
 
Перші вісім хвилин другого тайму видались досить сумбурними. Гості дуже хотіли скоротити розрив, та попервах не могли зачепитись за м’яч, щоб перейти до повноцінних позиційних атак. Господарів заспокоювала перевага в два голи й вони неохоче вдавались до прискорень в напрямку чужих воріт, а більше оглядались на тили. Певним душем став гол, що відбувся далі. Під час атаки «зелено-чорних» правим флангом зі зміщенням до центру опорники та захисники, таке враження, намагались пожонглювати м’ячем, а не просто винести й розрядити ситуацію. Як наслідок, Бирак вибіг віч-на-віч із Калиничем і підсумував локальний коматозний стан оборонної ланки суперника ударом під ліву стійку – 1:2.
 
Партнери Василя намагались доповнити позитив із кількох стандартів, та вдала гра головою від суперника дозволила зберегти перевагу. Та й вони були безсилі на 58-й хвилині, коли Орос опинився на завершенні атаки лівим флангом і пробив із кута штрафного майданчика з прицілом у дальню дев’ятку. Усі тільки спостерігали як м’яч оминув ціль зовсім поруч.
Далі господарям вдалось, за рахунок персональної опіки головних дійових осіб, відтіснити гру подалі від своїх воріт, в центральну зону.
 
На 62-й хвилині Щелоков опинився на завершенні наступу правим флангом і віддав уперед, на ділянку перед ближнім кутом воротарського майданчика, на Тернинка. Віталій обрав ближній кут, та воротар відбив на кутовий. Через шість хвилин Бубря подав із правого флангу на ділянку перед дальнім краєм воротарського майданчика на Шепу, який влучно й підступно, відскоком м’яча від газону, пробив головою. Калинич зумів відбити й забрати. Ще через хвильку партнери дальнім пасом знайшли перед карною зоною Бирака, який увірвався в карну зону й метрів із дванадцяти пробивав під акомпонемент силової боротьби з Калиничем, що вибіг з воріт. Пресинг від Ярослава, на грані фолу, дався взнаки, бо Василь пробив повз праву стійку.
 
Далі було кілька пристрільних та тренувальних, для воротаря, ударів від господарів. На 74-й хвилині м’яч навіть влетів у сітку після удару Томишина, та перед своїм пострілом і-за меж штрафного майданчика Михайло порушив правила. Та все ж трохи згодом затяжна атака по центру, з використанням коротких та середніх передач, за участю добротної пів-команди забезпечила зміну рахунку. На її завершенні Келемен та Щелоков двічі намагались вивести Куцика на удар. Перший пас нівелювали, а другий розрізний дістався до ніг Сергія й форвард з-під опонента більярдним легким ударом встановив остаточний рахунок – 3:1.
 
Протягом подальших шести основних та трьох доданих хвилин «Карпати» не мали навіть таких нагод, які створили хорвати після – 2:4, тому поїхали додому з «зіеровом».
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Андрій Сімку та Золтан Кота
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора
 
15 липня, с. Рокосово, стадіон «Гірник», хмарно з проясненнями, + 25 градусів, 101 глядач
 
«Гірник» Рокосово – «Карпати» Верхній Коропець – 3:1 (2:0)
 
Голи: Тодавчич, 16, Терненко, 25, Куцик, 83 – Бирак, 54.
 
«Гірник»: Ярослав Калинич, Павло Павлій, Віталій Міллер, Михайло Томишин, Віталій Терненко, Сергій Куцик, Михайло Щелоков, Василь Тодавчич, Віктор Шпірь, Анатолій Близнюк (Василь Келемен, 50), Роберт Пилип.
Запасні: Андрій Гоздок, Іван Тодавчич, Іван Козуб.
головний тренер – Василь Качур, тренер – Богдан Сура.
 
«Карпати»: Сергій Росул, Роман Чоря, Руслан Жавко, Артур Шепа, Юрій Бубря, Василь Біцко, Василь Бирак, Сергій Орос, Едуард Пфайфер, Андрій Шевченко, Крістіан Стець.
Запасні: Максим Кулик.
тренер – Артур Шепа.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 667 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: