Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Відповідь на відкритий лист до ФФЗ від Іршавської ФФ
16:14
Відповідь на відкритий лист до ФФЗ від Іршавської ФФ
Відповідь на відкритий лист до ФФЗ від Федерації футболу Іршавського району

Відповідь на відкритий лист до ФФЗ від Іршавської ФФ Голові Федерації футболу Іршавського району Василю Поповичу.

Шановний Василю Миколайовичу!

Глибоко поділяю Вашу турботу про стан футбольних справ в Іршавському районі та бажання дбати про реноме очолюваної Вами федерації. Адже цілковито переконаний, що саме такою мотивацію Ви керувалися, надсилаючи листа на адресу ФФЗ.

Хочу Вас запевнити, що ніякого тиску з боку ФФЗ на Вас особисто, очолювану Вами федерацію чи загалом футбол Іршавщини немає. Сподіваюся, Вас у цьому переконала й моя присутність на виконкомі Федерації футболу Іршавського району. Зараз так само хочу запевнити, що жодних претензій до Вас чи Ваших колег щодо питань розвитку футболу в районі я не маю.

Що стосується Степана Селменського, то в телепередачі «Час футболу» він виступає не як член виконкому федерації футболу Закарпаття (ФФЗ таких повноважень Степанові Степановичу не давала), а як спортивний журналіст, один із творців зазначеної телепрограми. Відповідно ФФЗ, керуючись Законом України «Про телебачення і радіомовлення», зокрема ст. 5 цього Закону («Гарантії свободи діяльності телерадіоорганізацій», де сказано: 1. Цензура інформаційної діяльності телерадіоорганізації забороняється. 2. Телерадіоорганізація є незалежною у визначенні змісту програм та передач. 3. Невмотивоване законодавством України втручання органів державної влади чи органів місцевого самоврядування, громадських чи релігійних об’єднань, їх посадових осіб чи працівників, а також власників у сферу професійної діяльності телерадіоорганізацій не допускається) не має права коригувати діяльність журналістів в ефірі. Так само й не має права втручатися у вибір гостей студії, впливати на їх погляди тощо.

Висловлені в телепередачі «Час футболу» думки є лише позицією окремих осіб, які не є останньою інстанцією і які ФФЗ не завжди поділяє. Водночас кожен має право вважати так, як він думає, адже ми живемо в цивілізованій демократичній країні, і в Конституції України в ст. 34 сказано: «Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань», зокрема і через засоби масової інформації.
Цивілізоване вирішення будь-яких суперечок – участь у дискусії й оприлюднення особистої думки або ж розв’язання спорів у судовому порядку, зокрема по захисту честі й гідності.

Із повагою Іван ДУРАН, 
голова Федерації футболу Закарпаття
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1041 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: