Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Виграє той, хто забиває (ФОТО)
08:04
Виграє той, хто забиває (ФОТО)
Підопічні Іштвана Гіді перемагають мукачівську команду і піднімаються на третє місце.

Виграє той, хто забиває (ФОТО) Після нічиєї з лідером вищої ліги «Мункач» їхав у Дийдо в хорошому настрої, правда, у порівнянні з попереднім матчем кадровий склад мукачівців залишили три провідні гравці – Віктор Гей та Юрій Тома поїхали на перегляд в угорський «Відеотон», а кращий голеодор команди Анатолій Нурієв перейшов у ФК «Середнє».

Тим не менш, мукачівці представляли собою доволі таки грізний колектив, який здатний відібрати очки в будь-кого з лідерів вищої ліги. Це показали й перші хвилини матчу – мукачівці заволоділи територіальною  та ігровою перевагою й почали розхитувати захисні редути суперника. Вже на 4-й хвилині гри стрімка атака гостей лівим краєм, який фактично по цілій бровці тягнув Віталій Міклош, завершилася подачею на дальній кут воротарського майданчика, де вдало відірвався від захисника Юрій Булеза, однак Юрій, на щастя для господарів не влучив по м’ячу.

Господарі достойно відповіли на 17-й хвилині, коли заробили право на штрафний удар десь за метрів 25 до воріт. Іван Ковач поцілив у поперечину воріт «Мункача». Ось такими рідкими проте небезпечними контрвипадами   відповідали господарі впродовж першої половини гри. До активу підопічних Сільвашія можна віднести ще два супермоменти, на 31 хвилині масована атака гостей з тривалою перепасовкою перед карним майданчиком дийдівської команди завершилася проходом Юрія Булези на ударну позицію, однак у вирішальний момент вдало корпусом зіграв захисник господарів Юрій Кохан, який завадив вийти віч-на-віч швидкому нападнику.

Далі стався неоднозначний момент – Ференц Барта під час атаки гостей цинічно б’є по ногах півзахисника «Мункача» Владислава Апостолюка, причому мукачівець вже був без м’яча. Арбітр Михайло Митровський обмежився жовтою карткою для Барти, який, окрім цього вислухав і нарікання від партнерів по команді.  На 40-й хвилині свою майстерність вже продемонстрував воротар господарів Юрій Славік, який парирував потужний удар у ближній кут форварда «Мункача» Івана Качура, який правим флангом виходив сам-на-сам зі стражем дийдівських воріт.

А от вже кінцівка тайму була за господарями, які відтіснили мукачівців на власну половину, та до загроз воротам Сільваші-молодшого не дійшло. Тож команди пішли на перерву з нулями на табло.

Другий тайм знову розпочався за переваги мукачівців, які взяли під контроль м’яч, однак до створення моментів не доходило. Гості тримали м’яч, але знову ж таки до карного майданчика, а далі знову повертали його на власну половину. А на 62-й хвилині Пийтер-Пал Буда, який змінив Булезу міг таки засмутити місцевих вболівальників. Спочатку Пийтер прорвася в штрафний майданчик дийдівців, однак захисник в підкаті вибиває м’яч з-під ніг нападника на підборі першим був вінгер «Мункача» Міклош, Віталій подає на лінію воротарського майданчика, де верхову боротьбу в захисників виграє невисокий П.Буда, пробиває головою – на допомогу кіперу «Дийди» приходить поперечина воріт.

Підопічні Іштвана Гіді, наче досвідчені мисливці чатували й чекали на свій шанс. І таки дочекалися. На 65 хвилині на підступах до штрафного «Мункача» передачу від партнерів отримав Роберт Давид, який спокійно підправив собі кулю під ударну ногу і з-під захисників пробиває в дальній від воротаря гостей кут воріт. Золтан Сільваші, мабуть не бачив момент удару, бо зреагував запізно й не зміг дотягнутися до м’яча. Господарі повели.

Мукачівці вирішили відновити статус-кво й великими силами пішли в атаку й через 4-ри хвилини за це поплатилися. Довгу передачу господарів з власної половини підхопив Олександр Розман й почав набирати швидкість, та перед лінією штрафного майданчика його з порушенням правил зупиняє Михайло Трухан. Та це не врятувало мукачівців від другого гола – стандарт бездоганно в дев’ятку виконав Габор Кемень.

Цей гол і визначив долю протистояння, мукачівці хоч і атакували, проте їм бракувало гостроти, а удари з середньої відстані від Апостолюка та Качура не стали проблемою для Юрія Славіка. Вже в компенсований арбітром час атака «Мункача» завершилася голом у власні ворота. На лівому фланзі на підступах до штрафного майданчика м’яч отримав Олексій Хоменко, який тричі на місці обіграв захисника, але невдало віддав передачу на Апостолюка, м’яч підхопили господарі й швидко доставили його до воріт мукачівської команди, далі пройшла розрізна передача на Барту, який вибіг із-за спин захисників з правого краю й другим дотиком стріляє в дальній від воротаря кут воріт – й забиває третій м’яч, ставлячи переконливу переможну крапку в цій грі.


Арбітр: Михайло Митровський (Ужгород);
Асистенти арбітра: Ігор Гарлач, Валерій Шкура (Ужгород);
4-й арбітр: Євгеній Зан (Ужгород);
Делегат ФФЗ: Йосип Шитєв

с. Дийдо, стадіон «Сільський». Температура +29. Глядачів: 400

«Дийдо» - «Мункач» - 3:0 (0:0)

Голи: Давід 65,  Кемень 68, Барта 90+2

«Дийдо»: Славік, Береш, Антал, Кохан, Лисаченко, Гейці, Кемень, Ковач, Барта, Давід, Розман.
Запасні: Шош, Кемень, Попович, Грицкевич, Кушнір, Товт
Тренер: Іштван Гіді

«Мункач»: З. Сільваші-молодший, Кундрик (Когутка 84), Трухан, Міклош, Трачук, Русин (Папарига 78), Хоменко, Хміль, Апостолюк, Булеза (Буда 60), Качур.
Запасні: Кривенько, Дан.
Тренер: Золтан Сільваші
Роман СЕНИШИН
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1045 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: