Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Виграли, щоб закріпити лідерство (ВІДЕО)
08:04
Виграли, щоб закріпити лідерство (ВІДЕО)
Про чергову юнацьку битву «Давида й Голіафа» дізнавайтесь далі.

Виграли, щоб закріпити лідерство (ВІДЕО)
У матчі цих юнацьких команд, на відміну від дорослих складів, обійшлося без несподіванок. Якщо молодь «Нижнього Коропця» доволі відчутно зберегла минулорічний забійний склад, то господарі доукомплектовуються чим Бог послав, уже по ходу першої третини чемпіонату. У місцевих був шанс тільки у випадку, якщо б не пропустили першими. Певний час їм це вдавалось, та далі все склалось складніше й підсумковий рахунок знову був не надто втішним для фанів господарів.
 
Про те, як налаштовані гості, які приїхали в ранзі лідера, свідчив той факт, що першого свого удару вони завдали на 2-й хвилині. Якщо постріл Манчика, який перед пробиттям продемонстрував фінт Зідана, Плескач ціною власного нокдауну заблокував, то удар другим темпом від Перегуди влучив у лівий кут. Чухраля у падінні зумів відбити і з другої спроби забрав.
 
Через три хвилини Бистрянин понісся на ворота із баварським поривом. Здавалось Віктор занесе м’яч у ворота разом із воротарем, та Лановенко, на досвіді, зумів уникнути зіткнення й забрати м’яча до рук. Ще за мить обрізка світло-зелених на своїй половині призвела до швидкої зустрічної по центру, на завершенні якої Манчик влучив у вільний від воротаря ближній кут, та Руслана підстрахував захисник, що виніс із лінії воріт. Фенчак додавав, та вище цілі. До середини тайму Дмитро ще кілька разів пробивав, та часто повз або слабше ніж могло би бути. А от по справжньому гостро було на 22-й хвилині, коли Гей, Манчик і Фенчак розігнали атаку лівим флангом зі зміщенням до центру й перший із цього тріо влучно пробив метрів із вісімнадцяти. Чухраля відбив і Фенча додавав, та вище цілі.
 
Поступово червоні притисли своїх опонентів на їх половині поля, однак завжди чогось не вистачало, щоб втілити територіальну перевагу в реальну цифрову домінацію: то останній пас ніяк не народжувався, то удар був із розряду «А мот павезьот!» Та все ж гості цим самим не давали й господарям навіть думати про позиційний наступ і тільки зрідка виникали хвилини віртуального щастя під час подач із флангів, переважно з правого. Бити юним гірникам було можливо з позицій не ближче тридцятки метриків. Один із таких на 32-й хвилині з лівого флангу вдався Майору, та все ж завершився вище цілі. Підопічні Кіштулинця відповіли через дві хвилини «Бразілією» через лівий фланг зі зміщенням до центру, до ділянки перед штрафним майданчиком, що відбулась за активної участі Маринця, Дідика, Перегуди та Гея. Останній із цього квартету завершив комбінаційну абракадабру (в усякому разі вона була такою для господарів, які тільки й встигали шиями крутити за вітром від м’яча) заблокованим низовим пострілом Василя й таким же точним ударом метрів із шістнадцяти під поперечину від Дениса. Чухрая відбивав, та м’яч рикошетом чиркнув поперечину й на щастя для Руслана відлетів у поле. Далі Фенчак вирішив на секунду втратити атакувальну свідомість на лівому краї карної зони, та на Лофинця це не справило вирішального впливу й Івану довелось внутрішнім нашатирем повернути себе до гри.
 
У перерві тренери гостей дуже плідно попрацювали з підопічними, бо тому пориву, з яким вони полетіли вперед, позаздрили б навіть професійні гравці. Притискали й піджимали практично з усіх боків. Удари не забарились, спочатку випробувальні, щодо уважності, а далі прицільні й дошкульні. Чого тільки вартий постріл на 39-й хвилині Манчика, який скористався коротким пасом від Фенчака й пробив метрів із шістнадцяти підступно, з відскоком від газону, на завершенні атаки по центру. Чухраля все ж зумів відбити й із другої спроби приборкати спортивний снаряд. Через дві хвилин відбулось кілька подач від Маринця з лівого краю в карну зону. У більшості господарі винесли, та один із прострілів Артура на Тарахонича міг завершитись зальотом у сітку й від першого і від Анатолія, метрів із трьох. Та страж Сергій спочатку відбив, а далі накрив мертво.
 
Та коропецькі гравці продовжили напружувати опонентів і домоглись свого. Тарахонич отримав м’яч по центру й дальнім пасом знайшов на правому фланзі штрафного майданчика Гопонька. Володимир увірвався в карну зону, дійшовши майже до ближнього кута воротарського майданчика й прострілив лівіше на Фенчака, який ефектно в дотик низом переправив у сітку – 1:0. Далі м’яч влучив у руку захиснику гостей у штрафному майданчику й Лофинець вказав на позначку. Бистрянин намагався влучити ефектно в правий верхній кут, та пробив вище. Цей епізод трохи пожвавив дії гравців із Коропця попереду. Проводили масований наступ уперед із подачами з кутових та штрафних. Так, на 59-й хвилині Попович заробив право на штрафний із правого флангу. Маринець подав на дальню стійку, де було кілька партнерів. Із глибини туди вискочив Манчик і вколотив м’яч у сітку – 2:0.
 
Господарі спробували відповісти, та досягли тільки кількох тренувальних подач. Натомість, суперник вибігав у контратаки. Так, на 70-й хвилині Гопонько увірвався у карний майданчик і впав унаслідок боротьби із захисником. Та Лофинець дозволив продовжити.
 
Незважаючи на поразку, юний «Гірник» залишився на попередній позиції. Рокосовцям буде дуже важко реабілітуватись наступної суботи в Довгому проти нестримних юних боржавців.
 
Молодь «Нижнього Коропця» закріпилась на відстані чотирьох очок від найближчого переслідувача й матиме дуже хороший шанс продовжити переможну серію звитягою над Невицьким Замком, а далі виїздна битва, яка є однією з центральних битв першого кола Західної зони, в Бобовищі.
 
 
Арбітр – Віктор Лофинець
Асистенти – Іван Мазур та Мирослав Гала
Делегат ФФЗ – Іван Головко
 
3 червня, с. Рокосово, стадіон «Гірник», хмарно з проясненнями, + 24 градуси, 100 глядачів
 
«Гірник» Рокосово– «Нижній Коропець» – 0:2 (0:0)
 
Голи: Фенчак, 50, Манчик, 59.
 
«Гірник»: Сергій Чухраля, Ілля Плескач, Богдан Майор, Мирослав Луканинець, Любомир Чугорка, Степан Палчей, Степан Поган, Віктор Бистрянин, Микола Джуга, Віктор Парада, Вадим Писаренко.
Запасні: Станіслав Кляп, Павло Тодавчич, Віталій Волошин.
тренер – Богдан Сура.
 
«Нижній Коропець»: Олександр Лановенко, Анатолій Тарахонич, Артур Маринець, Сергій Гриців, Михайло Кучінка, Володимир Гопонько, Денис Гей, Василь Перегуда, Ярослав Дідик, Іван Фенчак, Дмитро Манчик.
Запасні: Олександр Попович, Владислав Плеша, Андрій Нечипорук, Костянтин Павлюк, Василь Цанько, Сергій Орос, Яник Олберт.
старший тренер – Іван Кіштулинець, тренер – Степан Гей.
 
На 55-й хвилині Бистрянин не забив пенальті.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 861 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: