Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Віктор Ряшко: "Цікаво було б побачити ФК "Ужгород" на вищому рівні"
09:53
Віктор Ряшко: "Цікаво було б побачити ФК "Ужгород" на вищому рівні"
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з відомим закарпатським футбольним функціонером Віктором Ряшко..

Віктор Ряшко: Серед футбольних фахівців краю особливо виділяється постать Віктора Ряшка. За його плечима – вагомий спортивний досвід: грав за такі відомі команди, як «Буковина» (Чернівці), «Нива» (Тернопіль), «Кремінь» (Кременчуг), тренував СК «Лінет» (Берегово), «Приладист» (Мукачево), «Ниву» (Тернопіль), ФК «Львів», ФК «Мукачево», ОСК «Закарпаття». Відомий також по роботі в ФК «Говерла»… Віктор Іванович на моє прохання оприлюднив свої враження стосовно стану справ в обласному футболі.

– Що насамперед можете сказати про рівень обласного чемпіонату на прикладі команд вищої ліги?

– У цілому відзначу добру організацію змагань. Зокрема, і завдяки роботі керівництва федерації. Команди діють переважно на хороших полях. Із них виділяється «Ужгород». Головним чином за рахунок індивідуальної майстерності виконавців, котрі мають досвід виступів на високому рівні, їх підготовки, організації гри. Добре також себе зарекомендували «Севлюш», «Дийдо», «Минай». У суперництві за нагороди чемпіонату, можливо, з’являться інші претенденти, але на сьогодні названі клуби – основні. Також добре вписалися в основну лігу дебютанти – «Минай» і «Вільхівці». З інших особливостей відзначу планомірний тренувальний процес, особливо в роботі з перспективною молоддю. Це стосується найбільше «Спартакуса» й «Мункача», які укомплектовані саме такими футболістами. Думаю із часом вони себе проявлять.

– Між іншим, у чемпіонаті області грає Ваш син. Більше спостерігаєте за ним як батько чи як тренер?

– Справді, син був отримав травму, і зараз відновлюється, виступає за ФК «Ужгород». Дивлюся за ним і як тренер, і як батько. Завжди є щось підказати, порадити, у чомусь підтримати.

– До речі, про «Ужгород». Багато хто з фахівців твердить, що ця команда переросла обласний чемпіонат. Ви теж так гадаєте?

– Безперечно, переросла. Не знаю, які в клубу фінансові можливості, подальші плани, дії. Однак за будь-яких обставин цікаво було б цей ФК побачити на вищому рівні.

– Чи виділили б проблему, яка особливо гостро вирізняється в обласному футболі?

– Якоїсь домінантної, що б набула особливого розголосу, не бачу. Відрадно, що з року в рік покращується інфраструктура клубів, зокрема якіснішими стають поля. Звичайно, потрібно працювати далі, приділяти увагу роботі на всіх ділянках. Наприклад, у нас десь не те що в області, а в цілому по державі недостатньо приділяють увагу дитячим тренерам, їх навчанню. Адже діє чимало ДЮСШ, СДЮСШОР, з’явилися приватні клуби. Масовість присутня. Із неї необхідно виплекати особливо обдарованих гравців, котрі б розкрили себе у великому футболі. А в цьому питанні без по-справжньому сучасного тренера не обійтися. Та не все одразу змінюється. Потрібен час, щоб з’явилася нова якість.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1293 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: