Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Виноградівські юнаки долають спротив ДЮСШ Тячів
15:39
Виноградівські юнаки долають спротив ДЮСШ Тячів
Про центральний юнацький матч недільного дня в Закарпатському футболі дізнавайтесь далі.

Виноградівські юнаки долають спротив ДЮСШ Тячів
Так сталось, що центральну битву 6-го туру вищої молодіжної ліги в Ужгороді провели ще в суботу, тому наступного дня головна увага шанувальників юнацького футболу була прикута до Буштина та Концова. Поєдинок на Тячівщині вважався набагато конкурентнішим за другий, що на Ужгородщині, і навіть трохи випередив за цим фактором (бо фаворит грав на виїзді) головне протистоянння рахівців проти ужгородців. Тому вболівальникам обох колективів було на що подивитись.
 
Матч міг скластись набагато простіше для гостей, якби вони реалізували свою першу нагоду, що виникла вже на 1-й хвилині. На простріл Микулюка з правого флангу на ближній стійці, метрах у чотирьох від воріт, відгукнувся Продан. Петро вирішив пробити з ходу й спрямував м’яч над поперечиною.
Суперник відповів через хвилину ударом кращого гравця, за виконаною роботою з відбору та в атаці, у господарів першого тайму Шелевера, який влучив зі штрафного метрів із двадцяти двох у правий кут. Пруніца вчасно змістився саме туди й зреагував.
 
На 10-й хвилині Микулюк завершив атаку по центру пострілом у лівий нижній кут. Фіцай перевів на кутовий. Та й він був безсилим за мить після цього, коли спрацював стандарт. Мокар подав із кутового в центр штрафного майданчика. Перший удар Пертречка Олександр відбив, та м’яч відскочив до Куліша й Юрко метрів із п’яти додав його під поперечину правого кута – 0:1.
 
Тячівці одразу могли відновити рівність цифр, коли Шелевер ударом із лету метрів із двадцяти спрямував поліеританову кулю під поперечину. Пруніца зумів перевести на кутовий, який уже не ніс подібної загрози.
 
Та підопічні Іванчова все ж змогли засмутити Михайла ближче до завершення тайму, коли Піпчак вигриз м’яч метрах в сорока від чужих воріт, вихрем промчав по центру, вибігши на воротаря, й влучив у лівий кут. Пруніца зробив кілька кроків уперед і намагався в стрибку дістати, та марно – 1:1.
 
Одразу, хвилини через дві, міг повернути своїй команді перевагу Микулюк, який відгукнувся на простріл із правого флангу й мав із близької відстані розстрілювати ворота, та довго приймав рішення, що дозволило опонентам «з’їсти Івана з пампушками» й піти на перерву в доброму гуморі.
 
Другий тайм був уже не таким конкурентним. На це вплинула довша лавка запасних гостей і наявність у цій команді виконавців, які можуть вирішувати долю матчу. На 43-й хвилині відбулась прелюдія по центру, коли Чутора віддав на Корпоша й Іван мав реальний шанс забити, та Фіцай якимось дивом витяг м’яч із правого кута. Однак і Олександр не міг нічим зарадити після чергового стандарту. Шуба подав із кутового в центр штрафного майданчика й Петречко переправив м’яч у сітку – 1:2.
 
Не встигли господарі зрозуміти «Що й до чого?», як суперник видав аналогічний трюк. Шуба знову якісно подав зі стандарту з правого флангу в район одинадцятиметрової позначки, а Петречко влучив у лівий кут. Фіцай стрибав, та шансів дістати практично не мав – 3:1.
 
Юнаки «Севлюша» здобули дуже важливу (другу з трьох можливих) виїзну перемогу і після трохи більше, ніж двотижневої, перерви повернулись до двійки лідерів окремої таблиці виїзних матчів, де поступаються тільки своєму наступному супернику, по одній з центральних битв першого кола, «Ужгороду» U 17, якого якщо переможуть вдома навіть мінімально, то повноціннно, за здобутими та втраченими балами, випередять у даній табелі про ранги. А от для того, щоб так само впевнено залишити позаду себе ужгородців у загальній таблиці, підопічним Русінки та Котубея слід вигравати від них із різницею мінімум у чотири голи. Із огляду на все це ажіотаж до того поєдинку буде не меншим, як серед основних складів.
 
Що стосується тячівських юнаків, то в неділю їм буде ще важче у Вишкові проти не менш поранених рахівцями та виноградівцями «Оболоні» U 17, яка буде прагнути забити їм не менше, ніж пропустила від своїх попередніх суперників. А от далі тиждень відпочинку слід провести з користю щодо захисних дій під час стандартів суперників, бо юнаки з Мукачева та Ужгорода використовують подібні нагоди не гірше. Якщо ж не вдасться створити диво проти цих трьох суперників, то повноцінно реабілітуватись підопічні Іванчова зможуть уже в липні проти середнянських однолітків.
 
 
Арбітр – Тарас Шопа
Асистенти – Іван Варга та Михайло Райда
Делегат ФФЗ – Василь Попович
 
27 травня, смт. Буштино, стадіон «Тиса», ясно, + 24 градуси, 100 глядачів
 
«ДЮСШ Тячів» U17 – «Севлюш» U17 Виноградів – 1:3 (1:1)
 
Голи: Піпчак, 31 – Куліш, 11, Петречко, 44, 49.
 
«ДЮСШ Тячів» U 17: Олександр Фіцай, Валерій Лакатош, Іван Кут, Іван Бенчак, Владислав Дьордяй, Юрій Габор, Олександр Скиба, Василь Шелевер, Максим Редчук, Вадим Піпчак, Василь Стенавський.
Запасні: Арман Апіян.
тренер – Павло Іванчов.
 
«Севлюш» U 17: Михайло Пруніца (Юрій Попович, 36), Віталій Козаченко, Сергій Кутняк (Едуард Шітив, 44), Євген Мокар (Богдан Боднарюк, 55), Євген Васильняк (Руслан Шуба, 36), Михайло Чутора, Роман Петречко, Юрій Куліш, Іван Микулюк (Валерій Бродовський, 64), Валентин Віщак, Петро Продан (Іван Корпош, 36).
Запасні: Іван Федьо, Олександр Чорба, Владислав Петровка.
старший тренер – Іван Русінка, тренер – Петро Котубей.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 687 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: