Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Вишково" вдруге виграє від "Тернова" (ФОТО)
17:52
"Вишково" вдруге виграє від "Тернова" (ФОТО)
Про центральний двобій Східної зони дізнавайтесь далі.

Принциповості цьому матчу додавав той факт, що саме «Вишково» в кубку Закарпаття зупинило хід «Тернова». Команди вийшли на поле в стилі Ліги чемпіонів УЄФА, коли гравців супроводжують юні місцеві вихованці, а далі Шандора Варга та Степан Селменський вручили господарям комплект мячів, що дозволить підопічним Борбеля краще готуватись на тренуваннях.
 
Стартові хвилини пройшли на зустрічних курсах. На 2-й та 3-й хвилинах команди обмінялись двома тренувальними ударами, які носили більше розвідницький характер. У господарів головна небезпека виникала від Петрушка та Барни. Через дві хвилини саме Річард зіграв у стіночку з Даніелем, увірвався в карну зону й заробив право на пенальті. Та Ференчук зреагував на удар із позначки від Михайла Пацкана.
 
Через дві хвилини тернівці, на завершенні атаки по центру, заробили право на штрафний удар. На влучний постріл зі стандарту від Дикуна зреагував Мацунич, який відбив і після цього партнери в пожежному режимі ліквідували потенційну небезпеку.
 
На 17-й хвилині Барна прострілив із лівого флангу, та опоненти заблокували й м'яч вилетів на кутовий. Петрушка виконав верхову подачу із цього стандарту на дальній край штрафного майданчика, де Бонгар влучив у дальній, вільний від воротаря, лівий кут. Та на щастя для Петра в потрібному місці в потрібний час опинився Парада і зупинив політ м'яча зовсім близько від лінії воріт, підстрахувавши стража своїх воріт. Та в середині тайму господарі, зусиллями двох своїх енергійних живчиків, зуміли змінити ситуацію на свою користь. На завершенні наступу проавим флангом Петрушка отримав м'яч в 35-ти метрах від воріт і перевів у центр штрафного майданчика на Барну. Даніел в один дотик із лівої ноги влучив у правий кут, завершивши цю естетично вишукану комбінацію – 1:0. При цьому обидва учасники своєрідно відсвяткували це взяття воріт. Петрушка став на коліно й подякував Барні за те, що підтримав його намагання прикрасити поєдинок.
 
Через дев'ять хвилин Барна заробив право на штрафний удар із лівого кута штрафного майданчика. Петрушка виконав удар-простріл на дальню стійку, де набігали кілька партнерів, та їх випередив Ференчук. Ще через хвилину Дикун заробив право на штрафний удар із лівого флангу метрів із 40-ка й сам пострілом зі стандарту влучив під ближню стійку. Мацунич випростався в струнку й дотягнувся до м'яча, зупинивши його недалеко від лінії воріт і далі вдалось винести на кутовий. Каптола із цього стандарту з лівого кута подав на дальню стійку, де один із його партнерів, під акомпонемент силової боротьби, пробив із вбивчої позиції з кількох метрів над поперечиною.
 
На старті другого тайму гості гості намагались йти вперед, та наражались на контрвипади від підопічних Борбеля. Після однієї з таких Парада, який страхував партнера, що пішов в атаку, заробив другу жовту за порушення недалеко від свого штрафного майданчика.
 
Після цього тернівці були змушені обережніше йти вперед, тому подальші намагання прорвати правий край захисту суперника до суттєвих загострень не призвели. Усе, на що могли розраховувати господарі, це дальні удари від своїх лідерів. А от вишківці й надалі прагнули втекти в контратаку, та часто потрапляли в офсайдну пастку. Певне загострення відбувалось і після кутових. Так, на 63-й та 64-й хвилинах відбулись три такі стандарти поспіль, після яких гості з немалими потугами все ж відбились.
 
Через чотири хвилини Каптола влучно пробив із 35-ти метрів, розім'явши Мацунича. Значно гостріше було на 70-й хвилині, коли Роман своїм дриблінгом розігнав атаку по центру зі зміщеням вліво й сам завершив її підступним ударом-прострілом із 16-ти, спрямувавши м'яч поруч із дальньою стійкою. Трохи згодом господарі змогли збільшити свою перевагу. Орос пройшов по лівому флангу вперед і трохи до центру й влучив у ближній верхній кут. Ференчук намагався дістати, та трохи не дотягнувся до м'яча – 2:0.
 
Підопічні Борбеля змогли на певний час довести рахунок і до розгромного, коли Попович, на завершенні атаки пр центру з допомогою дриблінгу звільнився від опонента й сильно влучив під поперечину. Ференчук не встиг ніяк зреагувати на цей удар і тому виймав втретє – 3:0.
 
Через дві хвилини Петрушка завдав влучного удару з 22-х метрів. Воротар намагався зловити, та м'яч зрикошетив від рук і після цього, на щастя для Петра, застряг у його ногах. Під завісу основного часу головна ударна сила гостей Дикун зміг таки забити гол престижу, коли на завершені атаки по центру один із партнерів середнім пасом вперед та лівіше вивів Євгена на хорошу ударну позицію й він скористався нею, щоб перекинути воротаря – 1:3. Та на більше у гостей не вистачило ні сил, ні часу. Гецко, мабуть зважаючи на неймовірну спеку, вирішив не додавати більше однієї хвилини, тому що це навряд чи вплинуло б на кінцевий результат – другу поспіль перемогу «Вишкова» над «Терновом».
 
Після такого дублю підопічним Борбеля потрібно буде уважніше готуватись до двобою в Тернові, яка відбудеться вже у другому колі, бо суперник напевне вже позначив для себе дату того протистояння червоним кольором. А поки ж у Вишкові свято, зумовлене черговою перемогою рідної команди, яка дозволяє з оптимізмом дивитись на подальший турнірний шлях.
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Андрій Сімку та Золтан Кота
Делегат ФФЗ – Георгій Жбора
 
3 червня, смт. Вишково, стадіон «Віск», ясно та спека, 300 глядачів
 
«Вишково» – «Терново» – 3:1 (1:0)
 
Голи: Барна, 28, Орос, 74, Попович, 84 – Дикун, 88.
 
«Вишково»: Михайло Мацунич, Олександр Бонгар, Йосип Мункачі, Олександр Солома, Мирослав Мацола, Крістіан Петрич, Олександр Пацкан (Емеріх Лінгвай, 80), Михайло Пацкан (Василь Орос, 67), Василь Глібчук, Річард Петрушка, Даніел Барна.
Запасні: Михайло Попович, Михайло Кикина, Євген Калинич, Богдан Липа.
Тренер – Адальберт Борбель.
 
«Терново»: Петро Ференчук, Віктор Парада, Роман Каптола, Михайло Мазур, Роман Костевич, Євген Дикун, Роман Маркуц, Вільям Проданець, Іван Кірш, Михайло Михайло, МихайлоМаркуц.
Запасні: Олександр Субота, Олександр Горський, Валерій Алідеров.
Тренер – Іван Каптола.
 
Вилучення: Парада, 49 (друга жовта)
 
На 5-й хвилині Михайло Пацкан не реалізував пенальті.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1405 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: