Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вольова набагато корисніша (ФОТО)
16:55
Вольова набагато корисніша (ФОТО)
Про один із центральних чвертьфінальних матчів зимового чемпіонату Закарпаття дізнавайтесь далі.

Вольова набагато корисніша (ФОТО)
Протистояння виноградівської та іршавської футьбольних шкіл давно увійшло в класику закарпатського футболу. Цей двобій не став винятком і подарував фанам справжній спектакль із драматичним стартом, досить непередбачуваним сценарієм та більш очікуваною розв’язкою. «Бужора» як фаворит своєї групи по ідеї не мала б потрапляти під цей виноградівський потяг, та стартова поразка від «Заріччя», коли іршавці були в не надто райдужному тонусі й тільки починали орієнтуватись, на кого розраховувати в майбутньому, не дозволила отримати більш прийнятного опонента вже на старті стадії плей-оф.
 
Щодо «Севлюша», то до цього він мав переважно тренувальний ігровий режим у групі, а цей матч, який дав набагато більше корисного для Слюсара щодо роботи зі своїми підопічними, можна вже вважати реальним стартом у зимовій першості Закарпаття. Хто захопить центр поля в цьому матчі, сумнівів не було, та колишню впевненість ближче до чужого карного майданчика не вдавалось продемонструвати в повній мірі. Іршавці щоразу з допомогою пресингу та дрібного фолу від Бандурович, Чубірки і компанії, перегризали атаки іменитих опонентів й цим самим кілька разів доводилось в пожежному режимі рятуватись від кинджальних контратак від Сурмача, Балога та Кохана. За швидким Віталієм у кількох епізодах до перерви опоненти відверто не встигали під час дуелей один-в-один, тому доводилось приборкувати його колективними діями на грані фолу. Василь та Станіслав також постійно напружували м’язи захисників «Севлюша», не дозволяючи підключатись до гри вперед.
 
Одного разу господарі все ж не встигли за думкою суперника. Контратака правим флангом із прострілом у карну зону спровокувала паніку в центрі захисту, що дозволило спочатку прицільно пробити Балогу, а далі додавати Кохану. Удар Василя його тезка парирував, та ніким не закритий і вільний Кохан легко впорався із завданням влучити в порожню ліву половину воріт – 1:0.
 
Через вісім хвилин після цього міг відбутись паритет. Масована атака сталась після одного з численних штрафних від Чонки без прямого удару. На продовженні Ломага приклався метрів із вісімнадцяти. Іршавці кидались під цей м’яч як тільки дозволяв вестибюлярний апарат. Далі Ребрик поборовся на лінії воротарського майданчика й зумів проштовхнути в лівий кут, та зробив це вже після свистка щодо нападу на Русина.
 
У середині та кінці тайму було кілька непоганих можливостей. Чонка віддав лівіше на Вашкебу, який підступно пробив поруч із дальньою правою стійкою. Точний постріл Чонки зі штрафного метрів із двадцяти парирував Русин. Незадовго до свистка на перерву Ребрик мав можливість зарядити метрів із восьми, та тільки «тиркнув» м'яч і Русин легко впорався й додав до свого активу ще один сухий тайм.
 
Вихід Черика по перерві додав упевненості партнерам. Чонка завершив наступ лівим флангом замиканням прострілу в карній зоні, та несильно й Русин зреагував. Упорався Василь у падінні й із пострілом низом з правого краю штрафного майданчика в ближній кут.
 
П’ятдесят перша хвилина мала форму «баш на баш» і рахунок міг змінитись у різні сторони. Балог прострілив зі штрафного з правого флангу в чужу карну зону на голову Кохану. Стас потилицею підправив у рамку, та Козар зумів зреагувати. І одразу простріл Ребрика з лівого флангу в центр штрафного майданчика на Реплюка. Михайло ударом метрів із восьми міг обирати будь-який кут для сатисфакції, та обрав нереальну, як для такої нагоди, висоту й змусив рідних фанів згадати про шокову терапію.
 
Трохи згодом Балог, Кохан та Сурмач втрьох вибігли в контратаку на фактично одного опонента та воротаря. Віталій міг збільшувати перевагу, та пробив із близької відстані повз ліву стійку й втратив найкращий шанс отримати чайові від Лазорика. Правило про незабитий гол спрацювало миттєво. Здавалося б не надто важкий простріл Ломаги з правого флангу, та за думкою Андрія не встиг Жуков, рикошетом від якого круглий полетів повз Русина й затріпотів у сітці, записавши Дмитра в антигерої матчу – 1:1.
 
Середина тайму була дуже насиченою. Козар парирував ще один удар Кохана на завершенні атаки правим флангом. Ребрик акцентовано подав із кутового з лівого флангу. Чедрик вистрибнув вище всіх і двічі пробивав, та Русин зумів нейтрадлізувати епізод. Через хвилину Ребрик на завершенні наступу правим флангом зі зміщенням до центру влучив із середньої дистанції. Русин відбив. Могли додати, та не вдалось. Однак ще за мить на подачу Бабича з лівого флангу відгукнувся Чедрик й головою переправив у лівий кут – 2:1.
 
Кінцівка тайму була нервовою з незначним контруктивом попереду. Під час однієї із швидких контратак Ковтун у боротьбі з опонентом впав у чужій карній зоні. Гала вказав на позначку. Іршавці незгодні, та все ж стали свідками вироку від Реплюка в правий кут без шансів на відбиття – 3:1.
 
Через три хвилини міг статись навіть розгром, що було б не надто об’єктивно щодо перебігу подій. Ковтун дуже гостро прострілив із лівого флангу на лінію воротарського майданчика. Чедрик намагався в падінні замкнути із вбивчої позиції, та на якусь мить розминувся з м’ячем й дозволив землякам у трохи кращому настрої завершити ці змагання.
 
«Севлюш» вигриз першу перемогу в сезоні в реальній боротьбі й отримав велику кількість матеріалу для роздумів. Якщо зроблять правильні висновки, то в цьому сезоні продовжать славні футбольні традиції Південного Закарпаття в боротьбі за гегемонію проти маститих колективів Закарпаття Західного. «Бужора» могла розраховувати на нічию, та навіть програвши підтвердила статус кращого аматорського колективу Центрального Закарпаття й довела, що серйозно втручатимекться в протистояння інших двох частин нашої Срібної землі.

 
Арбітр – Мирослав Гала
Асистенти – Віталій Лофинець та Дмитро Мойсеєнко
Делегат ФФЗ – Василь Козик

11 березня, м. Виноградів, стадіон «Пластмасовик», хмарно з проясненнями, + 12 градусів, 300 глядачів
 
«Севлюш» Виноградів – «Бужора» Іршава – 3:1 (0:1)
 
Голи: Чедрик, 71, Реплюк, 79 (з пен.) – Кохан, 9, Жуков, 61 (автогол).
 
«Севлюш»: Василь Козар, Андрій Ломага, Микола Гибалюк, Павло Оржеховський, Андріан Бабич, Віталій Чейпеш (Михайло Чедрик, 46), Юрій Чонка, Василь Вашкеба, Василь Ковтун (Микола Ляхович, 86), Михайло Реплюк (Василь Василинець, 80), Денис Ребрик.
Запасні: Віталій Гринишин, Олексій Остафійчук, Артур Продан.
Старший тренер – Валентин Слюсар.
 
«Бужора»: Василь Русин, Дмитро Чубірка, Дмитро Жуков, Мирослав Ломага, Іван Костак, Василь Кормош, Іван Бандурович, Віталій Сурмач, Станіслав Кохан, Василь Балог, Василь Кинів.
Запасні: Іван Ільницький, Василь Березнай, Михайло Полянський, Іван Кинів, Василь Петровці, Іван Федорченко,
тренер – Михайло Рацин.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчі дивіться на офіційній сторінці "Севлюш" Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1258 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Ваня86  
0
Оржаховський вже у Виноградові?:))))))))))Награєте з спеціалістами по командам файноє місце :))

الاسم *:
Email *:
كود *: