Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вольова перемога «Боржави» над полянцями (ФОТО)
16:16
Вольова перемога «Боржави» над полянцями (ФОТО)
Про один із двох найбільш конкурентних матчів вищої ліги читайте далі.

Вольова перемога «Боржави» над полянцями (ФОТО) Ряд невдалих результатів кращої команди Північного Закарпаття «Поляни» пов'язаний із тим, що їй доводилось грати з сильними опонентами. Цього разу полянці мало чим поступались опонентам за класом, тому фани приїхали в гості до Довгого в очікуванні на хороший результат. Та підопічні Фірки, після уроку від Дийди, в рідних стінах приймають опонентів «вогнем і мечем», тому легкої прогулянки для чемпіона 2014-го року не могло бути й мови. Це підтвердив сам двобій, що проходив із перемінним успіхом.

Стартові хвилини, як і очікувалось пройшли в боротьбі та сумбурі ближче до центру поля. Першими її на 8-й хвилині ситуацію розрядили господарі, які прорвались по центру. Ярослав Кертис середнім пасом віддав на ділянку перед штрафним майданчиком на Сурмача. Віталій за рахунок швидкості звільнився від опонентів і обвідним ударом поцілив поруч із дальньою правою стійкою.

Полянці відповіли через три хвилини по центру. Чубірка віддав розрізну передачу на Поповича і той вколотив м’яч під дальню праву стійку. Та за мить до цього асистент арбітра підняв прапорець. Ще через п’ять хвилин сині пішли вперед по центру зі зміщенням до правого флангу. Бобир віддав на правий край на Ганчича, а Віктор цілив у дальній верхній кут й зовсім небагато промахнувся. Далі було кількахвилинне затишшя, після якого команди знову активізувались. На завершенні однієї з атак правим краєм Ганчич заробив право на штрафний удар.  Михайло Батрин навісив на одинадцять метрів, а Штефко підкорегував круглого під дальню ліву стійку, без шансів для воротаря – 1:0.

Протягом 30-ї хвилини команди створили три небезпечні моменти. Спочатку Ганчич пробив із гострого кута з правого флангу. Шутак відбив. Полянці дальнім пасом вивели Понзеля на воротаря. Погайда трохи вийшов з воріт і відбив розстріл своїх воріт із 18-ти метрів, продемонструвавши свій найкращий сейв. І одразу Сурмач дуже небезпечно прострілив із правого флангу на Бобира, який міг завершувати атаку із вбивчої ударної позиції, однак Романа на якусь мить випередив воротар, який вчасно вибіг з воріт і виніс м’яч.

Десь із 35-ї хвилини за гостей почала грати гроза. Високі верхові передачі довжанців уперед вітер зносив ледь не в ворота Погайди. У одному з епізодів не без допомоги стихії Мельник вийшов на дуже хорошу ударну позицію, та не влучив у рамку з тієї ж причини непередбачуваного польоту м’яча.  Уболівальники з нетерпінням чекали свистка на перерву, та самі гравці «Боржави» на доданій хвилині змогли вирватись в атаку правим флангом зі зміщенням до центру. Бурч пострілом із правої ноги влучив у рамку ближче до правого верхнього кута. Шутака від голу врятувала поперечина.

Другий тайм активніше розпочали гості. Стихія трохи вщухла, та поле стало дуже вогким і м’яч летів на ньому в непередбачуваному напрямку.  Господарі перейшли в досить глуху оборону й відбивались як могли. Та в одній з атак правим флангом Ропонич прострілив на одинадцять метрів на Поповича, а Василь скинув на лівий край штрафної на Понзеля. Едуард ударом із 12-ти метрів вколотив круглого в ближній кут, без шансів для Погайди – 1:1.

Через чотири хвилини господарі вийшли в атаку правим флангом зі зміщенням до центру. Сурмач вийшов на воротаря й зблизька влучно пробив. Шутак продемонстрував кращий сейв і відбив розстріл впритул. Бобир міг добивати, та трохи не дістав м’яча. Цим скористався один із захисників, який виніс його подалі. Ще через дві хвилини навіс із кутового Ганчича ударом головою над поперечиною завершив Цісельський. На 64-й хвилині полянці пішли вперед із використанням обох флангів. Її ударом-прострілом на Поповича завершив Понзель. Погайда відчайдушно на виході в падінні виніс м’яч.

Через три хвилини нову атаку по центру зі зміщенням до лівого флангу ударом у ближній лівий кут завершив Лебович. Круглий рикошетом від рук воротаря підступно полетів у бік його брами, та на щастя для Погайди оминув стійку із зовнішнього боку. Ще через дві хвилини після навісу Ярослава Батрина з лівого флангу м’яч летів можливо й у правий кут. Ганчич намагався підкорегувати його полів, та спрямував його повз стійку.

На 74-й хвилині на завершенні атаки правим флангом Попович пробив у ближній кут, та м’яч оминув стійку в лічених сантиметрах. Через три хвилини Михайло Батрин потужно поцілив у ближній лівий кут. Шутак, не ризикуючи в пожежному режимі відбив круглого ногами і партнери винесли подалі.

Та настирність господарів була винагороджена в одній з наступних атак правим флангом. Дальній навіс на лінію воротарського майданчика, де були Сурмач і Цісельський, ударом головою замкнув  Назар, який спрямував м’яч під ліву стійку, принісши море насолоди численним фанам. 
 
 
Арбітр – Петро Котубей
Асистенти – Денис Федяй та Юрій Яцкович
4-й арбітр – Євген Дубровка
Делегат ФФЗ – Юрій Жига
 
с. Довге, стадіон «Боржава-арена», +18 градусів, 950 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Поляна» – 2:1

Голи: Штефко, 27, Цісельський, 89 – Понзель, 58.  

«Боржава»: Михайло Погайда, Іван Штефко, Ярослав Батрин, Василь Урста, Роман Бобир, Віталій Сурмач, Михайло Батрин, Ярослав Кертис, Михайло Бурч (Назар Цісельський, 46), Віктор Ганчич, Віктор Ловга.
Запасні: Василь Звонар, Василь Кертис, Ярослав Шандра.
Тренер – Василь Фірка.

«Поляна»: Євген Шутак, Дмитро Чубірка, Артур Русин, Віталій Грабар, Іван Головнич, Іван Станкович, Едуард Мельник, Ілля Ропонич, Роман Лебович, Едурд Понзель, Василь Попович. 
Запасні: Михайло Безик, Мирослав Реслер, Олексій Соломко, Роберт Ріпкович, Анатолій Гебеш.
Тренер – Василь Ропонич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»     
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1035 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: