Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вольова перемога молоді "Заріччя" (ФОТО)
08:01
Вольова перемога молоді "Заріччя" (ФОТО)
Про один із найбільш конкурентних молодіжних матчів Західної зони дізнавайтесь далі.

Вольова перемога молоді
Двобій сусідів по таблиці викликав суттєвий інтерес у вболівальників. Він розпочався на зустрічних курсах. Протягом 5-ї хвилини господарі провели дві атакувальні дії. Спочатку Караслай, на завершенні наступу по центру віддав середній пас на хід Химинцю, який із 16-ти метрів влучив у лівий кут. Решетар зреагував. А далі Зан, на фініші атаки правим флангом зі зміщенням до центру, знайшов короткою поперечною передачею Караслая. Сергій поцілив у лівий нижній кут. Євген знову змістився й зреагував.
 
Особливо активним у «Заріччя» був лівий фланг атаки. У одному з епізодів Король «вигриз» м’яч у центрі поля й віддав на ділянку перед штрафним майданчиком на Химинця, а Іван коротко переадресував уперед та правіше на хід Булезі, який фактично вибіг віч-на-віч із воротарем та спрямував м’яч під ліву стійку – 1:0.
 
Не встигли ракошинці як слід відійти від цього шоку, як отримали ще один. Віктор Зан підключився до атаки по центру й середнім пасом вивів Химинця на воротаря. Іван також влучив під ліву стійку – 2:0.
 
Та гості досить швидко повернулись до попереднього розриву в рахунку. Макосіч підключився до наступу по центру, скориставшись довгою передачею, й увірвався на правий край штрафного майданчика, залишив позаду себе воротаря, який вибіг із воріт, і спрямував м’яч у лівий кут – 2:1.
 
Навіть більше – ще в середині тайму підопічні Когутича змогли відновити рівновагу на табло. Здавалось господарі відбились від атаки лівим флангом зі зміщення до центру. Та наступ продовжився другим темпом і Андрейко з 16-ти метрів влучив у правий кут без шансів на відбиття. М’яч рикошетом від стійки залетів у сітку, підсумувавши гол-красень – 2:2.
 
Через дев’ять хвилин м’яч втретє влетів у сітку воріт господарів. Лазар заробив право на штрафний із лівого флангу. Після навісу з цього стандарту Іван Лендєл підставив голову, та Рогач підняв прапорець. Ще через дві хвилини Химинець, на завершенні наступу по центру зі зміщенням вліво, влучав у дальній кут. Та Ремета підставив ногу й м’яч полетів поруч із лівою стійкою, підсумувавши нічийний перший тайм.
 
Другий тайм був скромнішим на гостроту. Його початок пройшов на підступах до штрафних майданчиків. Господарі, яких підганяли уболівальники, за інерцією намагались іти вперед, а ракошинці розраховували на контратаки. Та команди вдало розкладали офсайдні пастки, тому виходи на воротарів залишились у минулому. Єдиним винятком стала 56-та хвилина, коли Булеза завершив сольний прорив виходом віч-на-віч із воротарем, фінтом залишив Решетара позаду себе, та далі не влучив у ворота.
Через хвилину Василь, на завершенні наступу по центру, вже сам коротко віддав на хід Королю, а Віталій прорвався крізь кількох опонентів і влучно пробив. Решетар вдало обрав позицію й знову зреагував.
 
Та з третьої спроби гравцям «Заріччя» вдалось «зрушити Смерековий камінь із місця тисячолітнього застою». Фущич заробив право на штрафний метрах в 44-х від воріт. Караслай виконав якісну верхову передачу на лівий край карної зони. Решетар вибіг із воріт, та до м’яча не дістався й цим скористався один із Занів, який головою переправив круглого в ближній, хоча міг у будь-який, кут порожньої брами «Ракошина» – 3:2.
 
Після цього вже гостям було потрібно перелаштовуватись на позиційно-атакувальну модель гри, та їм у цьому так і не вдалось досягти конструктиву. На простріли з правого флангу вже більш впевнено реагував Михайло Булеза, а рідкісні удари не мали тієї сили та влучності, якою володіли їх на кілька десятків хвилин молодші ноги.
 
Перемога дозволила молодим гравцям «Заріччя» випередити «Витязь», «Велику Копаню» та команду з Невицького. Та спочивати на лаврах їм не доводиться, бо вже за тиждень, у неділю 4-го червня, на них очікує новий принциповий опонент – сусід по таблиці «Невицький замок ОК ДЮСШ Україна», в протистоянні з яких навіть нічия не влаштує підопічних Ганчича. А от юнаки «Ракошина» в цей же день матимуть дуже реальний шанс реабілітуватись домашньою розгромною перемогою над однолітками з «Сокола», що може дозволити їм відірватись якраз від команд із Заріччя та Невицького. Так от все переплетене в Західній зоні, де кожна хвилина, проведена на футбольному полі, важливіша за вічність.
 
 
Арбітр – Річард Готра
Асистенти – Ян Рогач та Юрій Бобаль
Делегат ФФЗ – Василь Козик
 
27 травня, с. Заріччя, стадіон «Колос», ясно, 200 глядачів
 
«Заріччя» – «Ракошино» – 3:2 (2:2)
 
Голи: Василь Булеза, 12, Химинець, 14, Олександр Зан, 59 – Макосіч, 18, Андрейко, 21.
 
«Заріччя»: Михайло Булеза, Сергій Караслай, Іван Химинець, Віталій Король, Іван Фущич, Василь Каражія, Михайло Шпак, Василь Булеза, Олександр Зан, Михайло Садварій, Віктор Зан.
Запасні: Ярослав Семак, Михайло Фельцан, Василь Бобіта, Іван Марко, Василь Кинів, Василь Собко.
Тренер – Любомир Ганчич.
 
«Ракошино»: Євген Решетар, Василь Ковбан, Ілля Ремета, Олександр Лазар, Олександр Мазютанець, Богдан Савчинець (Василь Деркач, 47), Іван Лендєл, Василь Данкулинець, Владислав Андрейко, Лазар Макосіч, Олександр Бегула.
Запасні: Іван Решетар, Олександр Бумбак, Василь Лендєл, Ярослав Кабацій, Вадим Пеця.
Тренер – Степан Когутич.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ із матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1241 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: