Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Ворскла святкує перемогу в Ужгороді
11:57
Ворскла святкує перемогу в Ужгороді
Ужгородці в рідних стінах поступаються полтавській "Ворсклі" - 1:2.

Невдача у Львові в попередньому турі тим паче спонукала «Говерлу» іти вперед у рідних стінах, незважаючи на високий турнірний статус полтавців.

І вже на другій хвилині господарі отримали право на хороший штрафний, проте захист гостей збою не дав. Більше того, після позиційної боротьби, насиченої дрібними фолами, яка тривала певний відрізок часу, ворскляни довели, що недаремно цього сезону перебувають серед кращих команд прем’єр-ліги. У проміжок від 22-ї до 26-ї хвилини шоста команда чемпіонату провела дві небезпечні атаки, які господарі стримати не могли.

Спочатку полтавці пробивали штрафний. М’яч влучив у стійку, а з гравців найспритнішим виявився Артем Громов – і 0:1 на табло. Уже за якусь мить закарпатці повинні були забивати, але знову захисники полтавців зіграли надійно. А буквально за кілька хвилин прострільну передачу влучно головою замкнув Янузі – 0:2 для нашої команди.

Підопічні В.Грозного не знітилися. Більше того, до перерви шансів бодай скоротити рахунок висатачало. Проте ні Лисенко, ні Пуканич, ні інші гравці досягти бажаного не змогли: то захисники зіграли вдало, то воротар «Ворскли», то м’яч летів вище або ж не було кому замикати прострільні передачі.

Після перерви гості свідомо сконцентрувалися на захисті, намагаючись зловити говерлян на контратаці. Ужгородці, своєю чергою, замінили новачків команди – Пуканича й Бабира – і в такий спосіб, поновивши сили, продовжували шукати щастя біля воріт суперника. На 56-ій хвилині по центру господарям вдалася красива атака. Її фінал для місцевих уболівальників був утішним: Трухін точно відпасував на Іканде, а той холоднокровно вийшов на воротаря суперника й прицільно пробив у нижній кут воріт - 1:2.

Часу було ще вдосталь, аби зрівняти рахунок, проте хвилини збігали, а рахунок так і не змінився. Одним із останніх шанс забити втратив Віталій Балашов (пробив вище зі штрафного з хорошої ударної позиції). Не допомогло й те, що Олександр Надь пішов у карний майданчик, аби на останніх хвилинах таки вирвати нічию. Команді не вистачало або передостаннього, або останнього точних пасів, або ж гостроти при завершенні атак загалом.

Отже, поразка 1:2, і «Говерла» в рідних стінах цього сезону поки не зазнала щасливої миті перемоги. Попереду в чемпіонаті пауза, викликана матчами національної збірної України. Що ж, можливо, це й на краще. Перед виїзним матчем із донецьким «Металургом» буде два тижні на те, щоб зрозуміти: чому дещо зникла яскравість у грі, до якої звикли вболівальники під час зустрічей із лідерами чемпіонату, та чому не поповнюється очковий багаж «Говерли»…

«Говерла» – «Ворскла» – 1:2

Голи: Іканде (55) – Громов (22), Янузі (26).

Арбітр: Олександр Головков (Луганська область).

Попередження: Цуррі (38), Балашов (90+2) – Янузі (47), Сапай (64), Міщенко (73), Силюк (74), Непогодов (90+4).

«Говерла»: Надь, Орос, Балафас, Цуррі (Лазевські, 41), Лисенко, Трухін, Лисицький (к.), Люлька, Пуканич (Ле Таллек, 46), Бабир (Балашов, 46), Іканде.

Головний тренер: В’ячеслав Грозний.

«Ворскла»: Непогодов, Даллку, Громов (Силюк, 69), Янузі, Дедечко, Чеснаков, Сапай, Пердута (Лагос, 62), Курилов, Ребенок, Міщенко (Скляр, 86).

Головний тренер: Анатолій Момот.
Фото: Тарас Галушка

Джерело

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 634 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: