Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Забив, ударив, отримав "до побачення", переміг ...
16:19
Забив, ударив, отримав "до побачення", переміг ...
Про чергове класичне вищолігове дербі на Ужгородщині дізнавайтесь далі.

Забив, ударив, отримав Команда з Концова у вересні набрала досить потужну ходу щодо результатів у чемпіонаті й прагнула в цьому матчі закріпити попередній успіх. Юні середнянці, памятаючи останнє своє протистояння з «Витязем» розуміли всю складність майбутньої дуелі в найзахіднішій точці вищої ліги й тому налаштувались досить сильно. Із огляду на це уболівальникам, які прийшли на стадіон «Автомобіліст» нудьгувати не доводилось. 

Перший тайм пройшов за переваги гравців «Витязя», які атакували позиційно. Гості відповідали хоча й досить рідкісними, та досить гострими контратакувальними вилазками до воріт суперника. 

Герой попереднього матчу проти «Бужори» Соскида знайшов щонайменше дві нагоди, щоб забити. Та в першому епізоді влучному пострілу Руслана забракло сили, а після другого, набагато небезпечнішого, удару неймовірну реакцію продемонстрував Гречка. 

У середнянців міг відзначитись Гузинець, який завершив атаку лівим флангом зі зміщенням до центру пострілом із лету в дальній кут. Овсієнко зумів парирувати цей складний удар. Далі у господарів травмувався Мадяр і замість нього вийшов Ковтан, який трохи згодом став головним героєм та антигероєм кількох ключових епізодів. 
На завершенні першого тайму спрацював стандарт від «Витязя». Медведєв подав із кутового, а Ковтан головою підправив м’яч під дальню стійку – 1:0.  

Ще до перерви «червоні» могли подвоїти перевагу, коли Соскида головою скинув під удар Луціву, а Петро акцентовано пробив із лівого краю штрафного майданчика й влучив у дальній кут. Гречка у чудовому стрибку перевів на кутовий, продемонструвавши один із найкрасивіших сейвів чемпіонату. Із цим і пішли на перерву. 

У другому таймі гості суттєво додали в креативі й окремі гравці все частіше вигравали свої очні протистояння з набагато досвідченішими опонентами, внаслідок чого гра вирівнювалась, а під завісу навіть проходила за певної переваги з володіння м’ячем та гостроти «Середнього». Утім, кращий шанс забити створили їх опоненти. Медведєв, який не завжди виконував все те, що від нього вимагали тренери в позиційних атаках, знайшов свою «феєрію користі» в стандартах і кілька разів добре подавав із кутових на дальню стійку. На одну з таких передач відгукнувся Луців. Петро влучно пробив, та біля лінії воріт самовіддано зіграли суперники, які з ніг та корпусів польових гравців і рук та ніг воротаря створили своєрідну другу сітку, у яку й заплутався м’яч і так і не залетів за лінію. 

Після цього гості зробили цілий ряд замін і поступово почали частіше переходити на підступи до чужого штрафного майданчика й навіть пробивати по воротах. Та Овсієнко реагував на удари, а його партнери не дозволяли робити це без опозиції, що іноді давало «правіше, лівіше, вище ...».   

Здавалось так і дограють цей матч на зустрічних курсах без 99-відсоткових нагод, та пересічні закарпатці скажуть яке весілля чи футбольне дербі без чого??? ... так звичайно без «битки» й будуть цілком праві, бо надалі стався епізод, який міг суттєво вплинути на перебіг подій. 

Відбулась сутичка в центрі поля між Ковтаном та Гальчаком. Не знаю чи згадував Микита «злим тихим словом» когось із близьких Вячеслава, як колись опонент Зідана робив це на останньому світовому футбольному форумі в дискусії з Зінедіном, та Ковтан як і його зірковий попередник також повівся на провокацію опонента й вирішив перевірити своїм чолом на міцність голову суперника. Гальчак витримав, бо навіть не впав, та не стримався Грубінка, який запалив червоне світло перед гравцем «Витязя». Тренери господарів апелювали щодо того, що Гальчак також, хоча й не «мудрим кінцем свого тіла», а ногою, та все ж приклався до  Пахомова, та арбітр дав жовту самому Денису за висловлену незгоду щодо його рішення. 

Постало запитання чи витримають господарі гру «десять на одинадцять» із досить невеличкою власною лавкою запасних проти такого запального опонента. Та середнянці хоча й посилили свій тиск на суперника, та завершення бажало бути кращим, тому потенційну реалізацію більшості гості відклали на свій інший матч, можливо у Вільхівцях чи Рахові або вдома з «Мункачем» чи «Поляною».

«Витязь» здобув чергову трудову перемогу й продовжує свої намагання дістати суперників, які вище в таблиці. Перепоною може стати мабуть їх найважчий осінній матч у Поляні проти дуже потужної на своєму полі однойменної команди Михайла Кондрі. Світлим промінчиком для команди з Ужгородщини може стати менш щільний їх графік матчів надалі, тому мають сім повноцінних днів, щоб відновитися й підійти у повній функціональній готовності. Якщо концгазівцям вдасться  це зробити, то фани Закарпаття отримають чергове якісне футбольне дійство вже у неділю шостого жовтня у найпівнічнішій точці закарпатського чемпіонату.     


Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Юрій Бабенко та Олександр Абель
Четвертий арбітр – Олександр Красілов
Делегат ФФЗ – Віктор Наскалов

29 вересня, м. Ужгород, стадіон «Автомобіліст», ясно, 110 глядачів,

«Витязь» Концгазо – «Середнє» – 1:0 (1:0)

Голи: Ковтан, 42.

«Витязь»: Володимир Овсієнко, Юрій Каганець, Михайло Дудаш, Денис Пахомов, Вячеслав Пінковський-молодший, Петро Луців, Василь Луців, Віталій Медведєв, Руслан Соскида, Євген Мукомела, Олександр Мадяр.
Запасні: Дмитро Кашка, Вячеслав Ковтан, Артем Пустовіт.
тренери – Тарас Вайданич та Вячеслав Пінковський.

«Середнє»: Ерік Гречка, Іван Ільчук, Руслан Куртанич, Сергій Далекорей, Олександр Гузинець, Валерій Роля, Валентин Павлик, Анатолій Павліш, Владислав Сердюк, Богдан Зуб, Михайло Фалес.
Запасні: Станіслав Кисіль, Андріан Мигалко, Андрій Зовдун, Віталій Мадяр, Богдан Колодко, Дмитро Ганич, Микита Гальчак, Юліан Козуб, Василь Роботишин.
тренери – Михайло Стегура та Анатолій Деревянко.

Вилучення: Ковтан, 69 (за удар суперника), 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 814 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: