Головна » Усі публікації » у світі » Закарпатські угорці зайняли п'яте місце на чемпіонаті Європи ConIFA
12:10
Закарпатські угорці зайняли п'яте місце на чемпіонаті Європи ConIFA
Турнір проходив з 4 по 11 червня на Північному Кіпрі і став другим чемпіонатом Європи ConIFA.

Закарпатські угорці зайняли п'яте місце на чемпіонаті Європи ConIFA
У першому, що пройшов у 2015 році, перемогу отримала Паданія, яка обіграла у фіналі Ніццу, бронза дісталася острову Мен.
 
В неділю 11 червня відбулась церемонія закриття чемпіонату. Всього в турнірі брали участь вісім команд, які були розбиті на дві групи - групу "А" і групу "Б". Карпаталія потрапила в групу "А" до господарів - Північного Кіпру, разом з Південною Осетією і Абхазією. Останні є чинними чемпіонами світу ConIFA. До другої групи "В" потрапили збірні Паданії (район північної Італії), острова Мен (Великобританія), Фельвідека (угорці Словаччини) і Секейского краю (угорці Румунії). Конфедерація незалежних футбольних асоціацій була утворена в 2013 році. ConIFA об'єднує збірні з футболу країн і автономій, які офіційно не увійшли до складу FIFA, і налічує понад 25 команд.
 
В 2016 році відбувся чемпіонат світу в Абхазії, де грали такі команди: Лапландія, Реція, Західна Вірменія, Корейці Японії, Іракський Курдистан, Чагос, Пенджаб, Сомаліленд, Секейський край, Паданія, Північний Кіпр та Абхазія. Також до складу членів ConIFA входять Гельголанд, Франконія, Роми (цигани), Луганська Народна Республіка, Окстианія, Придністров’я, графство Ніцца, Арамейська Сирія, Лезгіни, Рюкю, Таміл-Ілам, Тібет, Уйгури, Дарфур, Занзібар, Квебек, Республіка Каскадія.
 
На турнірі працювала бригада арбітрів з "ДНР" запрошена для участі в Чемпіонаті Європи з футболу під егідою ConIFA – це Дмитро Жуков, Валерій Кравченко. Віталій Мазін. Ця бригада обслуговувала матч-відкриття Чемпіонату Європи 04 червня 2017 року між командами Північний Кіпр - Карпаталія. Та відсудила ще один матч закарпатців із абхазами.

До складу Карпаталії входять такі футболісти, відомі по виступам у закарпатському чемпіонаті: Іштван Гейці, Роберт Давід, Роман Огар, Ференц Барта, Золтан Бакша, Дьордь Пийтер, Тібор Кейс, Золтан Кардош, Олександр Розман.
 
Закарпатці першим матчем відкривали цей чемпіонат Європи. Перед початком матчу відбулась офіційна церемонія відкриття.
 
Команди у першій половині гри показали досить інертний футбол. У другому таймі футболісти трохи активізувались і за хвилину до кінця матчу господарі зуміли забити вирішальний гол. Відзначився Мустафа Яшінес, який вийшов на заміну.
 
Північний Кіпр – Карпаталія 1:0
 
Голи: Яшінес, 89.
 
П. Кіпр: Хасан Піро, Чагрі Кірал, Серхан Йонет, Саліх Сай, Саліх Гювенсой, Аділ Учар, Ібрагім Чідамлі, Халіл Туран (Кенан Ошан, 83), Югур Гок (Фірат Ерсалан, 69), Ертач Ташкіран (Касім Тагман, 69), Тансел Екінген (Мустафа Яшінес, 46).
 
Карпаталія: Тамаш Рац, Іштван Гейці, Крістіан Міле, Ботонд Паллагі, Роберт Давід, Норберт Фодор (Віталія Дяченко, 74), Дюла Іллєш, Роман Огар (Ференц Барта, 55), Роланд Сабо, Золтан Бакша (Дьордь Пийтер, 60), Тібор Кейс.
 
 
У другій грі на турнірі закарпатці зустрічались з абхазами. Абхазькі футболісти почали матч з бажанням якомога швидше вразити ворота суперників. У першому таймі недалеко від своєї штрафної карпатальці порушили правила, суддя призначив штрафний удар. Підійшов виконати стандарт Анатолій Семенов, який красивим ударом розмочив рахунок у грі - 1:0, і Абхазія повела в рахунку.
 
Суперники поспішили відіграти пропущений м'яч і на 33-й хвилині їм це вдалося – забив Роланд Сабо.
Через всього лише п'ять хвилин після початку другого тайму гравці збірної Абхазії взяли ініціативу і знову відзначився Анатолій Семенов. У цій грі Карпаталія відзначилася непоступливістю, втім, у неї не було іншого виходу. Програвши Абхазії, вона могла розпрощатися з надією на вихід з групи. Тому на 77-й хвилині карпатльці зусиллями Романа Огара знову змогли відігратися - 2:2.
 
В останній грі для виходу в плей-офф закарпатським угорцям потрібно було перемагати осетинів з різницею більш ніж вісім голів і очікувати осічки абхазів у грі з господарями. Та паралельний матч завершився внічию 0:0. Карпаталія зуміла переграти Південну Осетію 4:1. Ще в першому таймі забивали Крістіан Міле, Золтан Бакша та Ференц Барта, а в другому довершив розгром Тібор Кейс. Осетини зуміли відповісти лише наприкінці поєдинку голом престижу від Сослана Кочієва.
 
У підсумку Карпаталія зайняла третє місце у групі А і в завершальному матчі на турнірі змагалась за п’яте місце з Еллан Ванін. В основний час була зафіксована нічия 3:3, а в серії післяматчевих пенальті Карпаталія виявилась сильнішою 5:4.

Збірна Паданії вдруге поспіль стала переможцем Чемпіонату Європи під егідою ConIFA. У фіналі турніру команда виграла у господарів чемпіонату збірної Північного Кіпру по пенальті 4:2 (основний час 1:1).
Тарас Галушка

Категорія: у світі | Переглядів: 2402 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 131 2 »
13 Густі  
0
В Берегове Чегиль говорит что его такие вещи не интересуют. И сказал что никого дисквалифицировать не будет, даже если ето дело возьмет в свои руки ФФУ.
И Единую базу тоже создавать не будет.
В СБУ мне кажеться нужно и им заняться

12 Саша31  
0
На донбасі наших убивають, а ви уроди ДНР признаєте як футболісти так і журналісти.Так на Донбасі все і починалося з тишини та з дозволу спецслужб.а тепер війна.СБУ та прокатурі позор.Влада дає цьому сепаратизму добро?

11 Густі  
0
А что Чегиля? Чегиль на хорошом счету в ФФЗ. Вот комитет детско-юношеский возглавляет. Знаете как работаек исполком при етом комитете? Кому нужно попасть в плей-оф за того и голосуют. Или наоборот. Кто не выгоден, того плавят. Спросите у руководства ДЮФК Бронька.
А Дурану нормально. У него команда - которая работает против него. А он доверчивый.

10 мікітос  
0
Виразити недовіру Чегілю і ще В Дурана запитати чому при ньому скандал на скандалі, і ФФЗ вічно В скандалах, лише піаряться. А сепарів відсторонити від футболу.

9 Густі  
0
Чегиль все поламал в районе.
Чемпионат зделал под каманды з деньгами. В ФФЗ сказач что команд нету и он не может играть с единой базой. Вот только он не упоменул, что с базой данних виразили играть Свобода, Берегово, Мужиево, Бене, Вариево и Четово. Но он сказал, что уровень футбола упадет. Вот так работает голова БРФФ. Ему количество команд все равно. Главное что б в медия его раскручивали.
Детский футбол в упаде. Да есть у него ДЮФЛ. Но он создан из двох команд. Берегвидейка и Доброни. Ни одно село не захотело играть в ДЮФЛ района. А детей переманивают из других клубов города. Радители ради что у ихнего чада появляется возможность играть в Венгрии. Ето все прямим текстом. Но в мас-медии Чегиль самий класный. Селменский его приглашает на програму как еталон футбола. Но много вранья со стороны етого человека.
И турнир сначала должен был быть рекламой для районного футбола. Только все пошло не так

8 Густі  
0
Чегиля в отставку!!!!!

7 Саша  
0
Сбу має відкрити кримінальні справи як до футболістів так до Галушки і до самого сайту за цю статтю.ФФУ уже повідомлена про це.Ці прояви сепаратизму жорстко мають каратися.

6 мікітос  
0
Се сепари кончені і їх треба відсторонити від футболу на усе! Коли виставити на область команду то Чегіль і компанія плаче, А коли відправляти зброд В сепарському турнірі участвувати, тоді надходять команду дебілів. Маразм повний. Видко шо ФФЗ просто нічим не займається. Ффу треба жорстко відреагувати, А ще занятися цим СБУ.

5 Ваня81  
0
:(((Хай цю статтю прочитають у ФФУ і інших виданнях..Пацани гинуть, а ці горе футболісти грають ..ці журналісти удивили :((Бог Суддя і крім нього і СБУ уже думаю.

4 Bohdan  
0
Пока мадярські прос....ки із терористами ДНРовцями братаються та пропагують ідеї сепаратизму......... 

в Киїїв в київський госпіталь з Донбасу привезли бійців із важкими пораненнями.Про це у Facebook повідомила Наталія Юсупова."Під реанімацією стоять родичі, плачуть і немає цьому кінця, просто немає. Серед поранених половина хлопчаків по 20 років. Виглядають як підлітки, але тримаються молодцем, - пише Юсупова.Ось справжні герої, а не купка непотрібу та лайна, яка за гроші готова продати країну!

1-10 11-13
الاسم *:
Email *:
كود *: